Hvordan kle seg til former

Har du ikke former, men skulle ønske du hadde det?

Juks deg til former med disse enkle klestipsene.

DROPP DENNE: Ønsker du en mer formfull fasong, er det lurt å unngå den maskuline trenden, med oversizede dressbukser og brede blazere.
DROPP DENNE: Ønsker du en mer formfull fasong, er det lurt å unngå den maskuline trenden, med oversizede dressbukser og brede blazere. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Er du en av dem som gjerne skulle ønske du hadde litt mer former på kroppen?

Fortvil ikke!

Det finnes mange måter å jukse seg til en mer formfull kropp – uten at det koster skjorta.

Plaggene du bør gå for

Ifølge stylist og motejournalist Vibeke Stiansen, kan alle mulige plagg med struktur, som for eksempel en lodden strikkegenser, være perfekt for å "bygge" former.

- I tillegg bør du lete etter plagg med skulderputer, dersom du har smale skuldre. Et annet triks er å velge plagg med store mønster, da dette har en forstørrende effekt.

Glem heller ikke lag på lag-teknikken, med en jakke utenpå en kjole eller overdel, som vil øke volumet på overkroppen.

Rubi Sørvik, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille, tipser om at plagg som poengterer midjen, vil for eksempel gi deg den typiske timeglassfiguren – eller en illusjon av den.

- Et A-formet skjørt som sitter i midjen, vil være ypperlig for å skape en mer kvinnelig silhuett, fordi den skaper volum utifra midjen, legger hun til.

Stiansen stemmer i.

- Et A-formet skjørt kan få midjen til å se smalere ut, men også at du har mer former enn du kanskje har, siden dette skrår fint utover.

Ønsker du å kle bysten mer voluminøs, kan du velge den typiske sweetheart-utringningen, som er superpopulær på brudekjoler.

- Velg snitt som er typisk kvinnelige, en rund utringning vil for eksempel virke mer feminin enn en V-hals.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJØR SOM STILIKONENE: Lag på lag, kåper og jakker med belte i midjen og A-formede skjørt kan gi deg en illusjon av større former.
GJØR SOM STILIKONENE: Lag på lag, kåper og jakker med belte i midjen og A-formede skjørt kan gi deg en illusjon av større former. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

- Og rysjer! Rysjer skaper et superflatterende volum over brystpartiet og virker forstørrende. Det fungerer like bra på bikinier som kjoler og topper, legger Sørvik til.

Stylist Stiansen tipser også om at du kan bruke skjorter eller bluser under gensere for en fin lag på lag-effekt.

- Eventuelt kan du bruke bukser under kjoler, slik at den blir som en lang tunika utenpå.

Belte er et må-ha

Ifølge Sørvik er belter veldig effektive hvis man ønsker å poengtere eller fremheve silhuetten.

- De kan brukes både på kjoler og utenpå kåpen for en mer feminin fasong. Ved å bruke bukser som er lave i livet, vil et belte være med på å ytterligere understreke linjen på det bredeste partiet på kroppen.

- Alle horisontale linjer i antrekket vil kunne være med på å skape et mer formfullt uttrykk, legger hun til.

Også skjerf og smykker er tipp topp tilbehør å ha i garderoben.

- Store skjerf kan skjule for eksempel et flatt brystparti. Store smykker kan dessuten være med på å trekke fokus dit du ønsker det, enten det er mot ansiktet i form av stor ørepynt, mot halsen med et statementsmykke eller rett og slett mot føttene med noen killer heels, forteller Stiansen og fortsetter:

- Det samme gjelder med en litt stor veske, som umiddelbart vil ta bort litt fokus fra resten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SUPRE TIPS: Horisontale striper, lodne strikkegensere og lave bukser med belte kan hjelpe deg å "jukse" deg til større former.
SUPRE TIPS: Horisontale striper, lodne strikkegensere og lave bukser med belte kan hjelpe deg å "jukse" deg til større former. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Unngå dette

Ønsker du en mer formfull fasong, er det lurt å unngå den maskuline trenden, med oversizede dressbukser og brede blazere.

- Spaghetti-stropper vil også virke mot sin hensikt. Jeg ville heller valgt typiske "feminine" plagg og snitt som runde halser, bukser med sleng, myk strikk, og kjoler som allerede har timeglassfiguren sydd i seg, tipser Sørvik i Kamille.

Stiansen mener at vide, formløse plagg er sjelden vellykket, uansett om du er tynn eller fyldig.

- Velg heller plagg som understreker fasongen, eller som har et innsvinget snitt, for en flott feminin silhuett. Husk at mørke farger forminsker, mens lyse farger gjør det motsatte! Striper på langs bygger utover, mens loddrette striper gjør deg smalere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KLESTIPS: Rysjer, store mønstre og stort tilbehør, enten det er veske, skjerf eller smykker, er supre måter å skape mer volum på.
KLESTIPS: Rysjer, store mønstre og stort tilbehør, enten det er veske, skjerf eller smykker, er supre måter å skape mer volum på. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Forslag til seks antrekk

Vibeke Stiansen:

  • En omslagstopp eller -kjole kan være helt genialt, både for deg som har former, eller skulle ønske at du hadde det. Disse har nemlig som regel også drapert stoff eller stoff som legger seg dobbelt, når du snører det igjen på siden.
  • Dersom du har pærefasong og skulle ønske du hadde et større brystparti, ville jeg både tittet etter blazerjakker med skulderputer og innsvinget liv. Et annet triks er å ta på en stor strikkegenser oventil, men matche det med et smalt skjørt eller bukse nedentil. Alternativt kan du gjøre motsatt.
  • Dersom du har nok oppe, men skulle gjerne hatt mer nedentil, kan du velge en overdel som sitter pent, gjerne med V-skjæring, samt et A-formet skjørt eller en bukse som er litt videre i bena.
  • Et velkjent triks er forøvrig å bruke riktig shape wear under. I dag finnes det undertøy som både løfter, fyller ut og former. Helt genialt egentlig!

Rubi Sørvik:

  • En tulipantopp over jeansen gir en illusjon av midje siden den svinger ut over hoftepartiet. 
  • En trang topp med rund utringning kombinert med et A-formet skjørt vil skape en timeglassfigur. 
  • En korsetttopp vil ofte fungere som en "sweetheart-neckline", bruk den utenpå en tynn strikket genser. Med en vid dressbukse som sitter i midjen, fremhever man både kroppens smaleste parti i tillegg til å gi inntrykk av litt mer "umph" oventil. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning