Prinsessekjole

- Alle kan kle denne stilen

Lev ut prinsessedrømmen din på bryllupsdagen.

PRINSESSEKJOLE: Chelsea Clinton, datter av Bill og Hillary Clinton, giftet seg i 2010 i Vera Wang.
PRINSESSEKJOLE: Chelsea Clinton, datter av Bill og Hillary Clinton, giftet seg i 2010 i Vera Wang. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

For noen er drømmen å gifte seg i en avslappet og boheminspirert brudekjole, mens andre ønsker å ta den helt ut og være prinsesse for en dag.

Bryllupsdagen er jo den perfekte anledning til nettopp det?

- Prinsesse- eller ballkjoler er rett og slett beauties og fulle av eleganse, sier brudekjoleekspert Sandra Calderón hos Kristins Brudesalong i Oslo.

Prinsessestilen er en klassisk stil som man ser langt tilbake i tid og som kommer med forskjellige uttrykk ved å bruke forskjellige typer stoffer, mener Marthe Børset hos brudesalongen Agape i Oslo.

- Dette er jo en elegant stil som mange vil ha i dag, til og med jeg kunne tenkt å hatt den om jeg skulle giftet meg i dag. Typisk for denne stilen er jo det stramme livet og et sweetheart-neckline og det fyldige skjørtet, sier hun.

Både Anne Hathaway, prinsesse Diana og Ashley Tisdale giftet seg i prinsesskjoler.

- Hathaway giftet seg i en vakker kjole med en rosa dip-dye helt nederst på kjolen og med blondedetaljer. Diana sin hadde prinsessesnitt, og man ser at det er 80-tallet den vakre prinsessen av Wales giftet seg i, sier Børset.

Tisdale derimot, gikk ikke så overraskende for en mer moderne versjon av prinsessestilen.

- Hun hadde et avtagbart tyllskjørt over en havfrueformet blondekjole, helt nydelig, sier Børset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PRINSESSEBRUDER: Til venstre: Skuespiller Aaron Paul og hans kone Lauren Parsekian. Til høyre er skuespiller  Melissa Ordway sammen med sin ektemann – skuespiller og artist Justin Gaston.
PRINSESSEBRUDER: Til venstre: Skuespiller Aaron Paul og hans kone Lauren Parsekian. Til høyre er skuespiller Melissa Ordway sammen med sin ektemann – skuespiller og artist Justin Gaston. Foto: FOTO: Stella Pictures

En kjole som kler de fleste

Børset beskriver trenden videre som elegant, romantisk og sofistikert. Det er også en brudekjolestil som kler de aller fleste på grunn av snittet på kjolen.

- Alle kan kle denne stilen, med tanke på snittet som lager en timeglassfasong på kvinner.

Caldéron forteller at det vanligvis er unge bruder som går for en prinsessekjole på bryllupsdagen, men også selvstendige bruder som går for akkurat den kjolen de vil ha, og ikke hva andre rundt mener.

- Prinsessekjoler er perfekt til store, fancy brylluper.

Hvordan ville du stylet kjolen?

- Jeg syns du bør tenke på hvilken person du er, og om du er den personen som kan kjøre på med alt av tilbehør, så gjør det! Det er så nydelig å se, sier Børset og legger til:

- Vil du heller tone det ned, så hold det enkelt med håret på den ene siden med litt pynt, naturlig sminke. Om du vil kan du også droppe sløret, og heller ha et smykke eller armbånd som eneste tilbehør.

Artikkelen fortsetter under bildet.

INSPIRASJON (f.v.): Blue by Enzoani - Highland. Ellis Bridals - 12219. St. Patricks - Sarina.
INSPIRASJON (f.v.): Blue by Enzoani - Highland. Ellis Bridals - 12219. St. Patricks - Sarina. Foto: FOTO: Produsenten (hentet fra Ditt Bryllup 20/2015)

Caldéron forteller at prinsesse-brudekjole er en nydelig, klassisk trend som alltid vil være der.

- Det fine med slike type kjoler er at du kan gjøre den trendy eller holde den klassisk. Går du for en klassisk stil, vil det holde kjolen enkel og i fokus. Trendy på den andre siden, kan ha alt mulig ekstra tilbehør som store sløyfer, stor brudebukett eller volanger.

Trendy prinsessbruder

Et veldig godt eksempel på en trendy prinsessebrud, er en brudekjoledesigner fra USA som nettopp har giftet seg selv Hayley Paige.

- Hun hadde så klart fem bryllupskjoler, men hovedkjolen var som tatt ut av et eventyr-prinsesseskjørt og topp. Utallige fargerike blomster dekorerte det første laget med tyllskjørt, forteller Caldéron.

- En annen trendy men romantisk prinsessekjendis, var Mariah Carey i 2013 da hun giftet seg i en nydelig Lazaro, legger hun til.

INSPIRASJON (f.v.): Jesus Peiro - 5035. Rosa Clara - Siam. Sadoni - Naomi.
INSPIRASJON (f.v.): Jesus Peiro - 5035. Rosa Clara - Siam. Sadoni - Naomi. Foto: FOTO: Produsenten (hentet fra Ditt Bryllup 20/2015)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning