Olivia Palermo

- Hun får damete detaljer som perlekjeder og blazere til å se sexy og unge ut

Derfor lar vi oss inspirere av stildronning Olivia Palermo.

STILIKON OG IT-GIRL: - Olivia Palermo har klart å revitalisere New Yorks Upper East Side-stil og gjøre "preppy" ungt og sexy. Hun overrasker stadig med uventede komibnasjoner i sin styling, og er aldri kjedelig, sier moteekspert og stylist Marianne Jemtegård.
STILIKON OG IT-GIRL: - Olivia Palermo har klart å revitalisere New Yorks Upper East Side-stil og gjøre "preppy" ungt og sexy. Hun overrasker stadig med uventede komibnasjoner i sin styling, og er aldri kjedelig, sier moteekspert og stylist Marianne Jemtegård. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Olivia Palermo

Olivia Palermo (28. februar 1986) er en amerikansk sosietetsjente, modell og designer. Hun var med i reality-serien The City, en spin-off av MTV-serien The Hills, fra 2008-2010.

Hun jobbet da i PR-avdelingen hos Diane von Fürstenberg, og senere i accessories-avdelingen hos amerikanske Elle. Hun har også vært gjestedommer på Project Runway i 2011 og på Britain's and Ireland's Next Top Model.

I 2012 ble hun kåret som the best dressed New Yorker av the New York Post.

Hun har hatt flere designsamarbeid, blant annet med skomerket Stuart Weitzman, hvor hun designet sko for veldedighet. Tidligere i år designet hun en limited edition-veske for det britiske luksusmerket Aspinal of London, hvor alt også der gikk til veldedighet.

Fulgte du med på realityserien The City for noen år tilbake, la du nok merke til henne der.

Den stilfulle, småfrekke og vakre Olivia Palermo.

Siden har frøken Palermo blitt kjent for massen for sin unike stilsans, og er stadig å se på ulike magasinforsider, på første rad under moteukene, gatelangs i New York og på den røde løper – alltid like stilfull og elegant.

- Olivia er for lengst et moteikon å regne, sin relativt unge alder til tross. Hun mikser og matcher mønster og stiler, og det er alltid spennende å følge med på hva hun har på seg, sier stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

- Selve stilen hennes skifter fra preppy og classy, til litt mer nyskapende og edgy – men aldri tacky! For er det noe jeg aldri har sett, er det Olivia i et skikkelig dristig eller på kanten-antrekk. Hun har alltid en fin balanse og er velkledd og gjennomført, enten hun skal på offentlige arrangementer eller bare en tur på butikken.

Det synes også Elise Sandvik, motekonsulent, stylingassistent og blogger på thefuturist.blogg.no.

- Olivia er en av de kvinnene som alltid ser slående vakker ut! Antrekkene hennes er gjennomtenkte og vel sammensatt, og de bæres med selvtillit og eleganse.

- Om hun går ned den røde løperen, lufter hunden sin en søndagsmorgen eller løper fra et møte til et annet så er hun on point ved enhver anledning, legger hun til.

Nøkkelplaggene i Olivia sin garderobe

Moteekspert og stylist Marianne Jemtegård stemmer i at Olivia sin stil både er preppy, classy og feminin. Hun leker seg alltid med det siste på motefronten, men gjør det på en måte som aldri går på tvers av hennes personlige stil.

- Hun er uptown helt ut til de velmanikyrerte fingerspissene, men klarer likevel alltid kunststykket å fremstå tidsriktig, ung og trendy. Balansen mellom elegant luksus og personlige, "unge" detaljer gjør henne særpreget og klassisk på samme tid. Og det er en balansegang få klarer bedre enn henne, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BELTEMESTER: Olivia elsker belter, og bruker det både til skjørt, kjoler og jeans.
BELTEMESTER: Olivia elsker belter, og bruker det både til skjørt, kjoler og jeans. Foto: FOTO: Getty Images

Selv om hun alltid er oppdatert på de nyeste trendene, har også Olivia noen nøkkelplagg i garderoben hun ofte tyr til.

- Nøkkelplaggene hennes er skreddersydde frakker, blazere, elegante skjorter, miniskjørt, skinntights og høye hæler med spennende detaljer. Hun velger ofte klassiske snitt og gode kvaliteter, for så å rocke opp antrekket med frekke detaljer som spisse stiletthæler med snøring og lårhøye støvler, sier Jemtegård og fortsetter:

- Hun er rå til å mikse mønstre og kvaliteter, og til å få ellers damete detaljer som perlekjeder og blazere til å se sexy og unge ut.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Sandvik legger til at Olivia sin garderobe er satt sammen av plagg med riktig passform og snitt, som hun anser som selve fundamentet i hennes måte å kle seg på.

CASUAL I JEANS: Olivia er fan av skinny jeans, og viser enkelt hvordan man kan style dem til ulike anledninger.
CASUAL I JEANS: Olivia er fan av skinny jeans, og viser enkelt hvordan man kan style dem til ulike anledninger. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures
SKJØRTEELSKER: Også skjørtet er et nøkkelplagg i Olivia sin garderobe. - Hun bygger gjerne antrekkene sine med skjorter, T-skjorter, skreddersydde blazere, skinny jeans, kjoler eller skjørt, og gjør det hele personlig og mer spennende ved å tilføye iøynefallende tilbehør som smykker, armbånd, belter eller solbriller, sier motekonsulent og stylingassistent Elise Sandvik.
SKJØRTEELSKER: Også skjørtet er et nøkkelplagg i Olivia sin garderobe. - Hun bygger gjerne antrekkene sine med skjorter, T-skjorter, skreddersydde blazere, skinny jeans, kjoler eller skjørt, og gjør det hele personlig og mer spennende ved å tilføye iøynefallende tilbehør som smykker, armbånd, belter eller solbriller, sier motekonsulent og stylingassistent Elise Sandvik. Foto: FOTO: Getty Images

- Hun bygger gjerne antrekkene sine med skjorter, T-skjorter, skreddersydde blazere, skinny jeans, kjoler eller skjørt, og gjør det hele personlig og mer spennende ved å tilføye iøynefallende tilbehør som smykker, armbånd, belter eller solbriller, sier hun.

Uansett hva hun har på seg, er hun alltid gjennomført til fingerspissene
Vibeke Stiansen, stylist og motejournalist

Olivia er også kjent for å være en stor tilhenger av belter.

- I et intervju med Elle uttalte hun nylig at et belte i livet er hennes beste stiltips, og hun kombinerer ofte belte med både kjoler og jeans, sier Eva Wigert Næss, country manager hos PR-byrået Presskontakterna og tidligere personal stylist for luksusvarehuset Harvey Nichols i London.

Derfor er hun inspirerende

Jenter og damer verden over har latt seg og lar seg inspirere av Olivia. Stiansen tror det handler mye om måten hun setter sammen antrekk på.

- Hun tør å gå litt nye veier, men likevel bærer hun alltid antrekkene sine med stil og attitude. Det er ikke uten grunn at hun har blitt en såkalt it-jente. Hun har en egen teft for mote og trender, og noen ganger er hun også med på å skape dem selv.

- Hun er heller ikke redd for å teste ut nye trender og stiler, og er en mester til å leke seg med lekkert tilbehør. Uansett hva hun har på seg, er hun alltid gjennomført til fingerspissene, legger hun til.

STILFULLT EKTEPAR: Olivia er ofte å se sammen med modell- og fotografektemannen Johannes Huebl. Her gatelangs i New York.
STILFULLT EKTEPAR: Olivia er ofte å se sammen med modell- og fotografektemannen Johannes Huebl. Her gatelangs i New York. Foto: FOTO: Getty Images

Næss mener Olivia har en egen evne til å implementere print og farger i garderoben – uten at det ser rotete ut.

- Ved hjelp av enkle detaljer som en kul veske, et par hæler, eller en hatt, tilfører hun det lille ekstra til et enkelt jeans-antrekk.

En annen ting hun gjør, som passer perfekt nå om høsten, er lag på lag.

- Olivia spiller på fine fargesammensetninger, setter kontraster opp mot hverandre og bruker lag på lag-effekter som gjør at antrekkene har mange komponenter og dermed blir mer interessante og inspirerende å se på, sier motekonsulent Sandvik.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Få stilen hennes på budsjett

Det er ikke til å legge skjul på at Olivia har en veldig trendy og eksklusiv stil, men det er ifølge ekspertene fullt mulig å la seg inspirere av den på budsjettvennlig vis.

KLASSIKEREN SKINNBUKSA: Olivia blir ofte sett i skinnbukser når hun ønsker å gå for en avslappet hverdagsstil.
KLASSIKEREN SKINNBUKSA: Olivia blir ofte sett i skinnbukser når hun ønsker å gå for en avslappet hverdagsstil. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

- Hun er faktisk veldig god til å kombinere eksklusive plagg med budsjettvennlige alternativer, og sees ofte i både Zara og Topshop. Hvis man følger med og er tidlig ute kan man faktisk kjøpe de samme plaggene hun bruker i kjedebutikkene, forteller Næss.

Moteekspert Jemtegård stemmer i, og mener spesielt at kleskjeden Zara er et godt sted å gå for deg som vil gjenskape den preppy-sexy stilen hennes, og kommer med følgende råd:

I ZARA-KJOLE: - Jeg liker dette antrekket av henne fra noen år tilbake, hvor hun kombinerte en enkel Zara kjole med eksklusive Stuart Weitzman over-knee boots. Jeg kopierte faktisk hele den looken (…) og kjøpte både bootsene og kjolen, sier Næss.
I ZARA-KJOLE: - Jeg liker dette antrekket av henne fra noen år tilbake, hvor hun kombinerte en enkel Zara kjole med eksklusive Stuart Weitzman over-knee boots. Jeg kopierte faktisk hele den looken (…) og kjøpte både bootsene og kjolen, sier Næss. Foto: FOTO: Getty Images

- Se etter caper, høye støvletter, A-linjeformede miniskjørt og stoffer som tweed, kashmir og skinnimitasjon hos billigkjedene.

- Kombiner lårhøye støvletter med tette strømper, høyhalset genser og en lang vest for en klassisk vinterlook a'la Palermo. Med et par mørke solbriller på nesa og blankt, sunt og nyfønet hår har du komplettert Olivia-stilen.

Sandvik mener nøkkelen til å ha en eksklusiv stil, er å finne plagg av god kvalitet som passer til fasongen din i kledelige basefarger.

- Dersom man tar vare på dem, kan disse brukes sesong etter sesong så her er det lov til å investere litt ekstra. Kombiner og miks med de mer trendy tingene som finnes i kjedebutikker, men styr helst unna det som er direkte kopier fra catwalken – det kan slå tilbake på en og skape et billig uttrykk.

- Gå heller for design som har fanget opp tendenser og blitt tolket med en ny vri. På den måten behøver man ikke bruke tusenvis av kroner for å ha en oppdatert stil, tipser hun.

Stiansen mener at fordi Olivia også dukker opp med plagg fra kjedebutikker, er hun et godt forbilde på hvordan mikse rimelig og dyrt, og likevel få alt til å se både elegant og luksuriøst ut.

- Siden hun ikke har kun en stil, men mange, er mitt beste tips å titte på bilder av henne for inspirasjon. Selv om Olivia for eksempel blir observert i et eksklusivt skinnskjørt, bør det være gode muligheter for å finne noe tilsvarende til en rimeligere penge. La deg først og fremst inspirere av måten hun setter sammen antrekkene på!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Appellerer til flere aldersgrupper

Stylisten mener videre at Olivia favner om en ganske bred aldersgruppe – for selv om hun er i slutten av tjueårene, er hun på mange måter først og fremst en ambassadør for en god stil, som ikke er definert av alder.

ALL DRESSED UP: - Jeg synes det er inspirerende å se et ungt stilikon som kan være forførende vakker og sexy uten å miste elegansen. Og så er det deilig å se et ungt stilikon som aldri beveger seg i nærheten av noe som kan ligne vulgært på den røde løperen, sier moteekspert og stylist Marianne Jemtegård.
ALL DRESSED UP: - Jeg synes det er inspirerende å se et ungt stilikon som kan være forførende vakker og sexy uten å miste elegansen. Og så er det deilig å se et ungt stilikon som aldri beveger seg i nærheten av noe som kan ligne vulgært på den røde løperen, sier moteekspert og stylist Marianne Jemtegård. Foto: FOTO: Getty Images

Sandvik er enig.

- Jeg er av den oppfatning at man ikke skal la alder definere ens stil. Alle kan dra nytte av å anvende prinsipper om riktig bekledning, og så lenge man føler seg komfortabel og fin i det man har på seg kan man sjelden gjøre feil.

NYGIFT: Alle husker Olivias antrekk da hun giftet seg; en kasjmirgenser, en shorts og et tyllskjørt av Caroline Herrera. - Absolutt ikke noe kjedelig eller klassisk valg i det hele tatt, noe jeg synes oppsummerer stilen hennes veldig bra! Du vet aldri hva hun finner på eller har på seg. Selv ikke på en slik dag, sier stylist Vibeke Stiansen.
NYGIFT: Alle husker Olivias antrekk da hun giftet seg; en kasjmirgenser, en shorts og et tyllskjørt av Caroline Herrera. - Absolutt ikke noe kjedelig eller klassisk valg i det hele tatt, noe jeg synes oppsummerer stilen hennes veldig bra! Du vet aldri hva hun finner på eller har på seg. Selv ikke på en slik dag, sier stylist Vibeke Stiansen. Foto: FOTO: Stella Pictures

Stiansen legger til at Olivia garantert har følgere og fans som både er ti år yngre og ti år eldre enn henne.

- Likevel er det jo klart at hun i kroppsfasong er ganske petite, og derfor er så heldig å kunne ha på seg og kle det aller meste.

Psst.. Sjekk ut Olivia Palermo sin hjemmeside oliviapalermo.com og Instagram-kontoen hennes @oliviapalermo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning