Chiara Ferragni

Denne dama bør du merke deg

Den italienske motebloggeren har for lengst blitt et stilikon og trendsetter.

CHIARA FERRAGNI: - Jeg synes hun helt klart er en av de fremste trendsetterne blant motebloggerne. Jeg elsker at hun tør å leke seg med moten, sier Ida Elise Einarsdóttir, moteblogger og redaktør for nettmagasinet Vixen.
CHIARA FERRAGNI: - Jeg synes hun helt klart er en av de fremste trendsetterne blant motebloggerne. Jeg elsker at hun tør å leke seg med moten, sier Ida Elise Einarsdóttir, moteblogger og redaktør for nettmagasinet Vixen. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Chiara Ferragni

Italienske Chiara Ferragni startet motebloggen The Blonde Salad i oktober 2009. To år senere ble hun valgt ut som Blogger Of The Moment i Teen Vogue. Da hadde bloggen hennes mer enn 1 million unike lesere og 12 millioner visninger per måned.

Siden 2010 har hun hatt sitt eget skomerke, Chiara Ferragni.

Hun har vunnet flere "blogger of the year"-priser, lansert en italiensk-språklig eBook med tittelen The Blonde Salad, vært modell for Guess, laget skokolleksjon med Steve Madden og hatt designsamarbeid med blant annet Christian Dior, Louis Vuitton, Max Mara, Chanel, Tommy Hilfiger og J Brand.

Ferragni har også dukket opp på TV-skjermen, blant annet som gjestesdommer i Project Runway i 2014.

Hun var også på Forbes liste i år over 30 under 30 innen kategorien Art & Style.

Mars i år var hun coverjente for Vogue Spania, som den første motebloggeren noen gang på et cover for Vogue.

Ferragni har per dags dato 4,1 millioner følgere på Instagram: @chiaraferragni.

Hørt om Chiara Ferragni? Hvis ikke, er det på høy tid!

Den italienske motebloggeren er nemlig et stilikon og en trendsetter det er verdt å vite om.

- Chiara er på mange måter en stilkameleon, og det kan virke som om hun nærmest skifter stil fra dag til dag i takt med motebildet – men slik er det altså ikke, sier Ida Elise Einarsdóttir, moteblogger og redaktør for nettmagasinet Vixen.

Det hun derimot er, er svært stilsikker.

- Hun henter fortløpende opp både moter, trender og tendenser som hun gjør til en del av sin egen stil, forteller Einarsdóttir.

Trendsetter og effortly chic

Hun mener videre at frøken Chiara er en forecaster som gjerne plukker opp trender før andre, og en trendsetter som også tør å skape egne trender. Det er ikke uten grunn at hun er en av verdens mest fotograferte streetstyle-stjerner, og den første bloggeren som landet et Vogue-cover.

- Chiara er kjent for sin dyre smak, og blant favorittdesignerne er Alexander McQueen, Louis Vuitton og Miuccia Prada. Stilen hennes er, som nevnt, stadig skiftende, men tar utgangspunkt i det italienske dolce vita med fokus på trender med stikkord som klassisk, europeisk, streetstyle og fargerik, sier Einarsdóttir.

- Dessuten er hun en mester i å mikse ulike stiler – det skaper nye og spennende, og ikke minst unike, moteuttrykk, noe som gjør henne til den trendsetteren hun er, legger hun til.

Stylist og livsstilblogger Sheila Lyhne, www.sheilalyhne.com, beskriver Chiara sin stil som effortly chic.

- Kjennetegnene er elegant, leken, eksklusiv og sexy. Hun bruker klær i flere farger og former med rå snitt, stylet på en artig, frisk og elegant måte.

Sjekk ut bildegalleriet av Chiara Ferragni lenger ned i artikkelen!

Nøkkelplaggene i Chiara sin garderobe

Selv om Chiaras walk-in-closet bugner over av alt man kan tenke seg av eksklusive plagg og tilbehør, har også hun noen nøkkelplagg som går igjen.

- Jeans, crop tops, skjørt med høyt liv, kjoler og shorts i pene tekstiler og flats, nevner Lyhne.

Einarsdóttir forteller at selv om Chiaras garderobe i stor grad er bygget opp rundt det stadig skiftende trendbildet, ser vi henne sjeldent uten minst ett klassisk plagg antrekkene hun går med.

- Det være seg den lille sorte, den klassiske jeansen, skjorten eller trenchcoaten. Dette danner basen for garderoben hennes, altså den viktige basisgarderoben, sier hun og legger til:

- Men hemmeligheten ligger i trendelementene som er det som gjør antrekket, for ikke å nevne tilbehøret som er en av Chiaras styrker – hun har et arsenal av vesker, sko og annet tilbehør.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EINARSDÓTTIR SINE FAVORITTANTREKK (f.v.): Chiara på vei inn til Couture Fashion Week i en burgunderfarget dressbukse med matchende jakke fra Dior stylet med sesongens must have - den lille håndvesken og en superkul headpiece som ingen andre sannsynligvis hadde klart å komme unna med. Det er dette jeg snakker om – så enkelt, men så usannsynlig kult og fargerikt! ACNE: Chiara i klassiske jeans og shearlingjakke fra Acne stylet med Saint Laurent boots i glitter, en kul bandana i halsen og mørke solbriller. Det perfekte eksempelet på hvordan hun henter opp trendelementer som her fra 70-tallet og gjør de til en del av sin egen stil. I CANNES: Jeg elsker looken hun hadde under Filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Så enkelt, men så stilig. Spot on i sesongens trendy helhvitt signert Calvin Klein med enkelt tilbehør.
EINARSDÓTTIR SINE FAVORITTANTREKK (f.v.): Chiara på vei inn til Couture Fashion Week i en burgunderfarget dressbukse med matchende jakke fra Dior stylet med sesongens must have - den lille håndvesken og en superkul headpiece som ingen andre sannsynligvis hadde klart å komme unna med. Det er dette jeg snakker om – så enkelt, men så usannsynlig kult og fargerikt! ACNE: Chiara i klassiske jeans og shearlingjakke fra Acne stylet med Saint Laurent boots i glitter, en kul bandana i halsen og mørke solbriller. Det perfekte eksempelet på hvordan hun henter opp trendelementer som her fra 70-tallet og gjør de til en del av sin egen stil. I CANNES: Jeg elsker looken hun hadde under Filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Så enkelt, men så stilig. Spot on i sesongens trendy helhvitt signert Calvin Klein med enkelt tilbehør. Foto: FOTO: Getty Images

Chiaras univers

Hvorfor finner vi stilen hennes inspirerende, og hva gjør hun annerledes enn andre?

- Hemmeligheten bak Chiaras stil ligger i nettopp stilmiksen og det faktum at hun ikke er redd for å leke seg med ulike stiler og eksperimentere – det skaper et helt unikt moteuttrykk. Hennes lek med farger er for eksempel er svært inspirerende. Og viktigst av alt; hun synes virkelig at mote er gøy, sier Einarsdóttir.

Lyhne er enig i at Chiara har en unik stilsans, og at det derfor ikke er uten grunn at hun har blitt en av verdens mest innflytelsesrike blogger.

- Hun våger å tøye grensene, overraske og ha det gøy med klær. Hun er dyktig i det hun gjør – hun er en skikkelig entreprenør, sier hun og fortsetter:

- Hun gjør mote gøy, og hun skiller seg ut ved å by på seg selv visuelt gjennom sosiale medier på en troverdig og gjennomført måte. At hun er eksepsjonelt vakker er også selvsagt meget inspirerende.

Chiara inspirerer gjennom bloggen sin med jevnlige moteoppdateringer.

- Hun tar oss med inn i universet sitt, som gjenspeiler henne på ulike nivå og som kan sammenlignes med et eventyr du ikke ønsker skal ta slutt. Du vil stadig ha mer, litt mer av alt, og venter alltid på neste oppdatering, fordi stilen hennes på en måte er hektende, legger Lyhne til.

La deg inspirere av den italienske motebloggeren sin stil i bildegalleriet under!

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Få stilen selv

Selv om Chiara har en veldig trendy og eksklusiv stil, er det fullt mulig å få til stilen selv – selv på budsjett.

70-TALLS VIBBER: - Dette er den perfekte sommerjeans-looken. Jeg elsker 70-talls vibbene ved bruk av fargene hun kombinerer her – at det er enkelt og sexy! Håret og sminken hennes er i tillegg alltid flawless, sier stylist Sheila Lyhne.
70-TALLS VIBBER: - Dette er den perfekte sommerjeans-looken. Jeg elsker 70-talls vibbene ved bruk av fargene hun kombinerer her – at det er enkelt og sexy! Håret og sminken hennes er i tillegg alltid flawless, sier stylist Sheila Lyhne. Foto: FOTO: @chiaraferragni

- Chiara bruker ikke bare designerkjoler og antrekk rett fra catwalken, det er like mye high street og streetstyle-merker. Hemmeligheten ligger i hvordan hun mikser billig og dyrt, logo og ikke logo, nytt og gammelt, sier Einarsdóttir.

- Hun er jo virkelig et moteikon, og klarer på en helt spesiell måte å komme unna med antrekk og kombinasjoner som kanskje ikke ville vært like heldig for alle. Det handler ikke om å stjele stilen hennes, men heller la seg inspirere av for eksempel det at hun tør å leke seg med moter, trender og tendenser – og kanskje aller viktigst, gjøre det til en del av sin egen stil, legger hun til.

Stylist Lyhne mener også det er fullt mulig å la seg inspirere stilmessig av Chiara.

- Det er mange budsjettvennlige alternativer å finne hos blant annet Zara, Mango og H&M, som er supre på å lage trendy, oppdaterte klær for en rimelig penge. Kombiner kommersielle plagg og antrekk med litt eksklusivt tilbehør, så er du der, sier Lyhne.

Hva kan vi lære av henne stilmessig?

-  Våg å leke med klær og ha det gøy! Miks ulike kombinasjoner av farger og tekstiler i et antrekk eller keep it clean and simple med ekslusivt tilbehør. Og SMIL, råder Lyhne.

Både Einarsdóttir og Lyhne er store fans av den italienske motebloggeren.

- Jeg er superfan og digger stilen hennes! Hun klarer å få det til å se enkelt, kreativt og samtidig gjennomført ut på en oppdatert, elegant og chic måte. Hun har kant, sier Lyhne.

- Jeg synes hun helt klart er en av de fremste trendsetterne blant motebloggerne. Jeg elsker at hun tør å leke seg med moten, og at hun er tro til sin egen stil selv om hun er en stilkameleon som i stor grad farges av trendbildet. Hun har dessuten en misunnelsesverdig garderobe og en streetstyle som er helt rå, sier Einarsdóttir.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning