Charlotte Casiraghi

- En av Europas mest velkledde moteprinsesser

La deg inspirere av Charlotte Casiraghi sin grasiøse stil.

BEST KLEDD: Charlotte Casiraghi er nok en gang inne på Vanity Fair sin årlige kåring av verdens best kledde kvinner.
BEST KLEDD: Charlotte Casiraghi er nok en gang inne på Vanity Fair sin årlige kåring av verdens best kledde kvinner. Foto: FOTO: Getty IMages
Publisert Oppdatert

Nylig avslørte Vanity Fair sin årlige kåring av verdens best kledde kvinner, og høyt oppe på listen finner vi en av Europas unge kongelige.

Charlotte Casiraghi (29), datter av Caroline av Monaco (prinsesse av Hanover) og barnebarnet til filmikonet Grace Kelly, kapret igjen en plass på det som mange i motebransjen ser på som den viktigste motekåringen.

Skal vi tro ekspertene, er dette vel fortjent.

- Defintivt! At Charlotte har arvet sin mors og mormors vakre utseende og grasiøse stil, er det ingen tvil om, sier Vibeke Stiansen.

Hun jobber både som stylist og motejournalist, i tillegg til at hun driver bloggen Bra damer (www.vibekestiansen.com).

- Ikke minst har hun arvet den naturlige elegansen som gjør at uansett hva hun tar på seg, så ser hun bra ut – en egenskap noen bare er så heldige å ha, legger hun til.

VELKLEDD OG AVSLAPPET: Den personlige klesstilen til Charlotte Casiraghi er nedtonet, men hun er alltid velkledd, mener stylist Vibeke Stiansen, som beskriver stilen som "Paris Chic".
VELKLEDD OG AVSLAPPET: Den personlige klesstilen til Charlotte Casiraghi er nedtonet, men hun er alltid velkledd, mener stylist Vibeke Stiansen, som beskriver stilen som "Paris Chic". Foto: FOTO: Stella Pictures, Getty Images

Personlig og rocka stil

Line Langmo, kjendisstylist og moteblogger på Style your Soul (www.linelangmo.no), mener at Casiraghi er flink til å balansere antrekkene hun bruker i mer offentlige sammenhenger og de hun bruker privat.

FRONT ROW: Charlotte Casiraghi har vært veldig moteinteressert lenge. Her på første rad på Etam sin motevisning i 2011 sammen med Kate Moss.
FRONT ROW: Charlotte Casiraghi har vært veldig moteinteressert lenge. Her på første rad på Etam sin motevisning i 2011 sammen med Kate Moss. Foto: FOTO: Stella Pictures

Hun klarer å være stilfull og presentabel til representasjon, samtidig som hun har en mer avslappet, men alltid veldig velkledd og kul, hverdagsstil.

- Hun skiller seg ut fra de andre unge royale jentene ved at hun bevarer sin personlige stil, i tillegg er hun hakket mer rocka. Hun bruker mye smale jeans og røffe materialer som for eksempel skinn, sier Langmo.

Stylisten mener hun har en feminin stil som samtidig bærer preg av en viss androgynitet.

- Hun har en forholdsvis klassisk og clean stil, men er flink til å bruke accessoirer og annet tilbehør som hatter, vesker og sko som gjør antrekket mer spennende og spesielt, mener Langmo.

Stiansen beskriver hverdagsstilen hennes som «Paris Chic» – oppkalt etter stilen til parisiske kvinner hvor alt ser tilfeldig ut, men sjelden er det.

- Typiske kjennetegn for denne stilen er en enkel skjorte, et par jeans, gjerne med et par høye hæler og en skinnjakke eller blazer slengt over skuldrene, forklarer Stiansen.

Stilen hennes består med andre ord av klassiske plagg som alle burde ha i basegarderoben sin, og er ofte kombinert med en lekker designerveske på armen og et relativt nedtonet smykkebruk.

Håret ser heller ikke stylet ut, men henger enten løst eller er satt opp i en enkel hestehale eller tilsvarende.

FOTSIDE BLOMSTERKJOLER: Ved mer offisielle oppdrag, kler Charlotte Casiraghi seg ofte i lange kjoler med blomstermønster, men av og til dukker hun også opp i mer minimalistiske kjoler.
FOTSIDE BLOMSTERKJOLER: Ved mer offisielle oppdrag, kler Charlotte Casiraghi seg ofte i lange kjoler med blomstermønster, men av og til dukker hun også opp i mer minimalistiske kjoler. Foto: FOTO: Getty Images

Alltid velkledd og elegant

Ifølge Stiansen, er Casiraghis hverdagsstil versus den mer offisielle stilen som natt og dag.

KAMPANJEMODELL: Charlotte Casiraghi har vært representant for motehuset Gucci de siste tre årene, og vært deres ansikt utad i flere kampanjer. Her fra høstkampanjen 2012
KAMPANJEMODELL: Charlotte Casiraghi har vært representant for motehuset Gucci de siste tre årene, og vært deres ansikt utad i flere kampanjer. Her fra høstkampanjen 2012 Foto: FOTO: Stella Pictures

- Når hun viser seg i mer offisielle sammenhenger eller er ute for å representere fyrstefamilien, sees hun ofte i svært feminine og elegante antrekk, sier hun.

Casiraghi har siden 2012 representert motehuset Gucci, noe som også har satt sine spor i garderoben hennes. Gucci og blomster går hånd-i-hånd, og Casiraghi er ofte å se i fotside, blomstrete kreasjoner.

- Av og til dukker hun også opp i mer minimalistiske antrekk, tilføyer Stiansen.

Langmo påpeker at unngår den klassiske «prinsesse-stilen».

- Hun er flink til å variere kjolebruken, og jeg elsker at hun bruker mer designerkjoler enn spesialsykke «prinsesse-kjoler»,

Håret hennes er som regel oppsatt og dratt bakover på en nedtonet måte, og smykkebruken hennes er sjeldent veldig flashy – hun bruker enten bare noen lange øredobber eller et vakkert smykke i halsen.

- Det er alltid en helhet i antrekket, og hun er flink til å balansere bruken av accessoirer, sier Langmo.

- Ingenting tar bort oppmerksomheten fra kjolen eller antrekket hennes, eller hennes egen skjønnhet, supplerer Stiansen.

Blitt en velkledd moteprinsesse

Casiraghi har, i likhet med mange andre rojale arvinger, brukt litt tid på å finne sin rolle og sin stil.

Stjel stilen

Ønsker du å kopierer klesstilen til grasiøse Charlotte Casiraghi, bør du ha dette i garderoben din:

  • Smale jeans
  • Skjorte
  • Enkel T-skjorte
  • Den lille sorte
  • Svart skinnnjakke
  • Svart blazer
  • Høyhælte sko
  • Ballerina
  • Designerinspirert veske

Kilder: Stylistene Vibeke Stiansen og Line Langmo

- Med årene har hun virkelig blomstret opp, og seilt opp til å bli en av Europas mest velkledde moteprinsesser, mener Stiansen.

Langmo har også lagt merke til at stilen hennes har forandret.

- Charlotte har absolutt blitt mer feminin i stilen opp gjennom årene, noe som kler henne veldig godt, sier hun.

Stiansen forteller at felles for hverdagsstilen og den mer offisielle stilen, er at antrekkene hennes alltid er enkle og elegante. I tillegg virker hun svært selvsikker og trygg i stilen.

- Og hun er heller ikke redd for å prøve ut mer vågale og lekne antrekk ved enkelte anledninger, enten det er snakk om fargebruk eller mønster.

- Hun er alltid gjennomført til fingerspissene – på en avslappet måte, og hun bærer alle sine antrekk med stil og verdighet, legger Stiansen til.

KLESTILEN FØR: Akkurat som andre unge jenter, så har stilen til Charlotte Casiraghi utviklet seg med årene.
KLESTILEN FØR: Akkurat som andre unge jenter, så har stilen til Charlotte Casiraghi utviklet seg med årene. Foto: FOTO: Stella Pictures
MER FEMININ: Man ser en klar stilendring når Charlotte Casiraghi kommer i midten av tjueårene. Stilen er mer elegant og voksen.
MER FEMININ: Man ser en klar stilendring når Charlotte Casiraghi kommer i midten av tjueårene. Stilen er mer elegant og voksen. Foto: FOTO: Getty Images
FEMININ - MED RØDE LEPPER: Et varemerke for Charlotte Casiraghi de siste årene er røde lepper, kombinert med en klassisk stil som til tider er litt rocka. Og av og til tør hun eksperimentere litt.
FEMININ - MED RØDE LEPPER: Et varemerke for Charlotte Casiraghi de siste årene er røde lepper, kombinert med en klassisk stil som til tider er litt rocka. Og av og til tør hun eksperimentere litt. Foto: FOTO: Getty Images, Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning