Bikini trender

- Badedrakten har en slankende effekt

Her er årets badetøytrender.

IT'S BACK: Badedrakten har blitt et must-have i garderoben, og er ikke lenger bare et funksjonelt plagg for å sole eller bade i. Den gir både en forlengende og helhetlig fasong.
IT'S BACK: Badedrakten har blitt et must-have i garderoben, og er ikke lenger bare et funksjonelt plagg for å sole eller bade i. Den gir både en forlengende og helhetlig fasong. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Det er ikke bare bare å skulle prøve seg frem til en bikini eller badedrakt som ser bra ut inne i et varmt prøverom, med din egen truse under og sokkemerker på ankelen.

Derfor har vi snakket med to badetøyeksperter som har kartlagt årets store badetøytrender, og som har gode tips til hvordan du skal velge den perfekte bikinien eller badedrakten til deg.

Badedraktens år

Janne Jacobsen ved Netty Undertøy i Bergen forteller at i år kommer badedrakten mer og mer på banen.

- Den er representert både i 70-talls og 80-talls looker. Vi ser at badedrakten også brukes som topp til fest. Men selv om det finnes utallige badedrakter på markedet, og variantene blir flere, er det fortsatt bikini vi selger mest av.

Linda Raanes Rosen, badetøyekspert ved Cubus, kunne ikke vært mer enig.

- Badedrakten har virkelig fått befestet sin posisjon i motebildet, og vi ser at den større en noensinne denne sesongen.

Ifølge Rosen har den blitt et must-have i garderoben, og er ikke lenger bare et funksjonelt plagg for å sole eller bade i.

- Badedrakten gir en forlengende og helhetlig fasong, og er enkel å style med andre plagg for et spennende og moteriktig antrekk.

Det er også supert å bruke badedrakt av praktiske årsaker, da man enkelt kan kle seg opp og ned etter forholdene, fra jobb til parkliv, festival eller pool party.

- Men det har også skjedd veldig mye spennende på bikinifronten, med mange nye detaljer og funksjoner, som vi ikke har sett tidligere, så vi kan nok heller si at badedrakt og bikini er mer sidestilte som trend i år enn tidligere, legger badetøyeksperten til.

Artikkelen fortsetter under bildene.

IFØRT BADEDRAKT: Både Khloe Kardashian og Kendall Jenner ser ut til å ha lagt sin elsk på en av årets store badetøytrender, nemlig badedrakten.
IFØRT BADEDRAKT: Både Khloe Kardashian og Kendall Jenner ser ut til å ha lagt sin elsk på en av årets store badetøytrender, nemlig badedrakten. Foto: FOTO: Stella Pictures
BADEDRAKTER MED MØNSTER (f.v.): Zara badedrakt, kr 249. Lindex badedrakt, kr 399. Billabong Majestic Badedrakt multi, kr 699. Beachpanties St. Tropez Badedrakt - almostblack white, kr 1195. H&M Halterneck-badedrakt, kr 99. Seafolly Riviera Badedrakt indigo, kr 1325. Tommy Hilfiger Cate - Badedrakt - night sky, kr 899.
BADEDRAKTER MED MØNSTER (f.v.): Zara badedrakt, kr 249. Lindex badedrakt, kr 399. Billabong Majestic Badedrakt multi, kr 699. Beachpanties St. Tropez Badedrakt - almostblack white, kr 1195. H&M Halterneck-badedrakt, kr 99. Seafolly Riviera Badedrakt indigo, kr 1325. Tommy Hilfiger Cate - Badedrakt - night sky, kr 899. Foto: FOTO: Produsenten

Slankende effekt

Det er dog ikke til å stikke under en stol at det ekstra geniale med badedrakten, er hvor godt den kler de aller fleste kroppsformer og størrelser.

- Når det gjelder store størrelser er det fint å finne badetøy som støtter og former. Her velger du gjerne noe som har en en slankende effekt, og mønster på badedrakten kan enkelt kamuflere mage og såkalte håndtak – som kanskje gjør at du føler deg hakket mer komortabel og friere på stranden, forteller Jacobsen.

Rosen stemmer i.

- Alle kan bruke badedrakt, da den finnes i uendelige modeller og variasjoner denne sesongen. Men den er spesielt fin for de som ønsker en forlengende og forminskende fasongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENSFARGEDE BADEDRAKTER (f.v.): Polo Ralph Lauren Beach Club Soli Swimsuit, kr 1395. Speedo badedrakt Sculpture Crystalsun med drapert front, kr 749. Ellos Beachwear Badedrakt i halterneckmodell, kr 399. Tommy Hilfiger Grace Braided Bathing Suit, kr 1000. Miraclesuit Barcelo Badedrakt i magenta, kr 1695. Only Én Skulder Badedrakt, kr 329,95. Zara badedrakt med V-hals, kr 249. Kappahl badedrakt, kr 399.
ENSFARGEDE BADEDRAKTER (f.v.): Polo Ralph Lauren Beach Club Soli Swimsuit, kr 1395. Speedo badedrakt Sculpture Crystalsun med drapert front, kr 749. Ellos Beachwear Badedrakt i halterneckmodell, kr 399. Tommy Hilfiger Grace Braided Bathing Suit, kr 1000. Miraclesuit Barcelo Badedrakt i magenta, kr 1695. Only Én Skulder Badedrakt, kr 329,95. Zara badedrakt med V-hals, kr 249. Kappahl badedrakt, kr 399. Foto: FOTO: Produsenten

Ryggen i fokus

Men uansett om du velger å gå for en bikini eller badedrakt denne sommeren, er det spesielt ryggen som får mye oppmerksomhet på stranden såvel som ved bassenget.

- Alt som fremhever fokuset på rygg, er den største trenden vi ser for sesongen. Intrikate stroppedetaljer, makramé, crochet, broderier og smykker - alt som gjør ryggen til et lite "kunstverk", sier Rosen.

Når man flytter fokus til overkropp og rygg, mener hun at dette gir en illusjon om en smalere midje.

- Ønsker du å gi en illusjon av en smalere rygg og skuldre gir bikinioverdeler med bredere stropper, gjerne i en ensfarget og mørkere farge enn underdelen, nettopp dette.

Sporty, retro og etnisk

Men når det kommer til de store spesifikke trendene, mener ekspertene at det er sporty, retro og etnisk som gjelder.

- I år som i fjor er den sporty looken i motebildet, mens Aztec-mønster og neonfarger også er fortsatt hot, sier Jacobsen.

Rosen stemmer i.

- 70-tallets bohemefølelse av å være en fri sjel, og livet som en reisende som henter inspirasjon fra ulike kulturer, er fortsatt den trenden vi ser som sterkest, sier hun.

- Etniske, paisley og blomstermønstre og detaljer i duse, varme og naturlige farger er fremdeles det vi ser mest av på print.

Men for de som liker å holde seg til det trygge og kjente, minner de begge om at klassiske mønster som det maritime og dyremønster er å finne.

- Disse er alltid sikre vinner, betrygger Jacobsen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

MØNSTRETE BIKINIER (f.v.): Odd Molly Safety Triangle Bikini Top, kr 495. Odd Molly Safety Position Bikini Bottom, kr 395. Seafolly Jungle Out There Bikini top white, kr 749. Seafolly Bikinitruse white, kr 499. Gina Tricot Rakel Topp, kr 129. Gina Tricot Sonja Brazilian, kr 129. NLY Beach Fancy Triangle Set, kr 179. H&M Bikini bandeau-bh, kr 149. H&M Bikinitruse, kr 99.
MØNSTRETE BIKINIER (f.v.): Odd Molly Safety Triangle Bikini Top, kr 495. Odd Molly Safety Position Bikini Bottom, kr 395. Seafolly Jungle Out There Bikini top white, kr 749. Seafolly Bikinitruse white, kr 499. Gina Tricot Rakel Topp, kr 129. Gina Tricot Sonja Brazilian, kr 129. NLY Beach Fancy Triangle Set, kr 179. H&M Bikini bandeau-bh, kr 149. H&M Bikinitruse, kr 99. Foto: FOTO: Produsenten
SPORTY BIKINIER (f.v.): H&M Bikini-bh, kr 149. H&M Bikinitruse, kr 99. Kappahl bikini-bh, kr 199. Kappahl bikinitruse, kr 149. Bench Bikini - turquoi/lime, kr 599. Gina Tricot Maggie triangel-BH, kr 99. Gina Tricot Maggie mini brief, kr 99. Calvin Bikini-top black, kr 419. Calvin Klein Full Clasic Bikini-truse black, kr 319.
SPORTY BIKINIER (f.v.): H&M Bikini-bh, kr 149. H&M Bikinitruse, kr 99. Kappahl bikini-bh, kr 199. Kappahl bikinitruse, kr 149. Bench Bikini - turquoi/lime, kr 599. Gina Tricot Maggie triangel-BH, kr 99. Gina Tricot Maggie mini brief, kr 99. Calvin Bikini-top black, kr 419. Calvin Klein Full Clasic Bikini-truse black, kr 319. Foto: FOTO: Produsenten

90-tallet og Kylie Jenner

90-tallsbølgen har slått mot oss som en massiv bølge det siste året, og spesielt it-jenter som Kylie Jenner har lagt sin elsk på både undertøy og badetøy som viser truser og badedrakter med høye skjæringer.

BADEDRAKT MED HØY SKJÆRING: En badedrakt med høy skjæring fremhever og forlenger bena, som gjør at den passer for de aller fleste, uansett fasong. Her sett på modell Kelly Rohrbach, som skal spille rollen som C.J. Parker i nyinnspillingen av filmen Baywatch.
BADEDRAKT MED HØY SKJÆRING: En badedrakt med høy skjæring fremhever og forlenger bena, som gjør at den passer for de aller fleste, uansett fasong. Her sett på modell Kelly Rohrbach, som skal spille rollen som C.J. Parker i nyinnspillingen av filmen Baywatch. Foto: FOTO: Stella Pictures

Aller helst de som strekker seg til over hoftebenet.

Vi spurte ekspertene om dette er en trend de tror kommer til å slå an i Norge.

- Vi ser helt klart at trenden med høyere skjæringer på bikiniunderdelene er på vei tilbake, og den blir nok enda større for sommersesongen 2017, når Baywatch gjør et comeback på lerretet, forteller Rosen.

Fordelen med høy skjæring er ifølge badetøyeksperten at du får fremhevet og forlenget bena, så dette er en modell som passer for de aller fleste, uansett fasong.

- Men vi tror nok at de yngste fashionistaene som ikke var med første gangen Baywatch rullet over skjermen, vil oppleve dette som nytt og kult, og være de første til å kaste seg over trenden.

- Andre med 90-tallets Baywatch friskt i minnet, trenger kanskje en liten påminnelse om hvorfor man skal tilbake til denne fasongen igjen, legger hun til.

Jacobsen er enig på begge punkter.

- Underbukser med høy skjæring har en forlengende effekt på beina, men jeg tror det er et lite stykke igjen før vi får se 90-talls skjæring på badetøyet til nordmenn flest.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning