Klippe håret kort

Slik så hun ut før frisøren klippet 20 cm

Sjekk hvor stor forskjell en klipp gjør!

Publisert Oppdatert

Hvor mange ganger har du stått foran speilet om morgenen og tenkt: «Æsj, nå er jeg så lei håret mitt!»?

Vel, det har jeg gjort veldig mye i det siste – type hver dag.

Og da er det på tide å gjøre noe!

Jeg hadde kort hår i mange år, men de siste ti årene har jeg sportet en lang frisyre. Nå er det på tide å igjen la lokkene falle!

Det vokser jo ut igjen...

Jeg lot tanken marinere et par uker før jeg snakket med frisøren min, Agnes Gulbrandsen, om det – og hun var henrykt over ideen.

- Du kommer til å bli så kul med kort hår!, sa hun entusiastisk.

Vi snakket litt sammen om hvordan klippen skulle bli, og hva som kom til å bli kledelig. Og jeg tok med meg et par bilder av kjendiser jeg synes er fine med kort hår.

Jeg så for meg en frisyre som gikk til midt på halsen, mens frisøren min ville ha det enda kortere.

«Shit! La gå! Det vokser jo ut igjen...», tenkte jeg.

INSPIRASJON: Jeg har latt meg inspirere av kjendisene, og vil klippe håret kort. Kule damer som Keira Knightley, Ginnifer Goodwin, Emily Blunt, Cameron Diaz og Karlie Kloss synes jeg alle kler kort hår mye bedre enn altfor lange lokker.
INSPIRASJON: Jeg har latt meg inspirere av kjendisene, og vil klippe håret kort. Kule damer som Keira Knightley, Ginnifer Goodwin, Emily Blunt, Cameron Diaz og Karlie Kloss synes jeg alle kler kort hår mye bedre enn altfor lange lokker. Foto: FOTO: Stella

Alle kler kort hår

- Alle kler en kort frisyre, men valget må falle på den riktige formen som kler ansiktsformen, understreker Gulbrandsen, som er innehaver av frisørsalongene Gevir.

Elisa Smestad, Technical Educator hos L'Oréal Professionnel, er helg enig:

- Jeg synes alle ansiktsformer kler kort hår, men det er viktig at du får en skreddersydd klipp til dine proporsjoner.

Derfor er det viktig å gå til en frisør du stoler på hvis du først har bestemt deg for å klippe håret kort.

- Velg en frisør eller salong som du får anbefalt av venner og bekjente. Helst burde frisøren kjenne deg og livsstilen din før dere begir dere ut på nye veier, råder Gulbrandsen.

Hun fraråder å gå fra langt til kort hår når du tar en drop-in time hos en ukjent frisør. Da er nemlig sjansen stor for at du møter en person med en helt annen stil og smak enn det du selv har, og da kan du fort ende opp med en frisyre du ikke liker.

I tillegg kan det være lurt å ta med fotografier som du kan vise frem, da er det vanskelig å misforstå hverandre.

- Det er ekstremt lurt å ta med seg bilder av frisyrer som man synes er fine, slik at man kan diskutere kledelighet og anvendelighet i forhold til tidsbruken – og ikke minst hårtypen, sier Gulbrandsen.

- Og vær logisk! Har du tynt, fint hår, vil du aldri få en tykk manke som Claudia Schiffer, legger hun til.

VOLUM OG HOLD (fra venstre): Bumble and Bumble Thikening Dryspun Finish, kr 339. Kérastase Volumifique Thickening Effect Gel Treatment, kr 280. Kérastase Bain Volumifique Thikening Effect Shampoo, kr 250. Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer, kr 329. Oribe Dry Texturizing Spray, kr 360. Batiste Dry Shampoo XXL Volume, kr 79,50. KMS Add Volume Styling Foam, kr 189. Joico Flip Turn Volumising Finishing Spray, kr 299.
VOLUM OG HOLD (fra venstre): Bumble and Bumble Thikening Dryspun Finish, kr 339. Kérastase Volumifique Thickening Effect Gel Treatment, kr 280. Kérastase Bain Volumifique Thikening Effect Shampoo, kr 250. Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer, kr 329. Oribe Dry Texturizing Spray, kr 360. Batiste Dry Shampoo XXL Volume, kr 79,50. KMS Add Volume Styling Foam, kr 189. Joico Flip Turn Volumising Finishing Spray, kr 299.

Krever litt styling

Har du travel eller ikke er interessert i å bruke tid på å style håret, bør du kanskje revurdere å klippe deg kort. Et kort hår krever nemlig litt mer av deg enn lange lokker.

- Det er lurt å være klar over at det krever litt mer tid om morgenen. Langt hår kan settes opp i en topp om tiden ikke rekker til, men med kort hår er ikke en dårlig hårdag så lett å skjule, sier Smestad.

- Det er ingenting som er verre enn en ustelt, kort frisyre, legger hun til.

Hun mener derfor at man bør rådføre seg med frisøren sin mens man sitter i frisørstolen.

- Det er lurt å lytte til stylingtips og hvilke produkter som passer best til håret, og ikke minst til den skreddersydde frisyren, mener hun.

Gulbrandsen stemmer i:

- Bruk tiden hos frisøren din fornuftig. Spør og grav, det er det du betaler for! Altfor mange får for lite informasjon, og da er det ikke rart du blir misfornøyd på badet hjemme. Husk at frisøren er eksperten og sitter på mye kunnskap.

Hennes beste tips er å bruke produkter som gir volum, hold og som samler håret.

- Jeg bruker aldri pleiende produkter i kort hår. Du vil ha motstand!

TRENDY FRISYRE: The wob, altså en wavy bob, er i vinden om dagen. Jennifer Lawrence, Rosario Dawson, Emma Stone og taylor Swift er bare få av mange kvinnelige kjendiser som har troppet opp på den røde løperen med en wob den siste tiden.
TRENDY FRISYRE: The wob, altså en wavy bob, er i vinden om dagen. Jennifer Lawrence, Rosario Dawson, Emma Stone og taylor Swift er bare få av mange kvinnelige kjendiser som har troppet opp på den røde løperen med en wob den siste tiden. Foto: FOTO: Stella

Trendy å klippe håret kort

Den siste tiden har flere og flere Hollywood-stjerner og motepersonligheter klippet håret kort.

LANG BOB: Kim Kardashian har latt de lange lokkene falle til fordel for en lob.
LANG BOB: Kim Kardashian har latt de lange lokkene falle til fordel for en lob. Foto: FOTO: Stella

Sist ute var Kim Kardashian som lot de lange lokkene bli gjort om til en lang bob – eller en såkalt «lob», som det heter (kort for long bob).

En annen ekstremt trendy, kort frisyre er «the wob», altså en wavy bob. Den røde løperen har rent over av kjendiser med denne firsyren.

Vi nevner i fleng: Jennifer Lawrence, Beyoncé, Taylor Swift, Rosario Dawson, Kristen Wiig, Jourdan Dunn, Emma Stone, Karlie Kloss, Nicole Richie, Kerry Washington og Julie Bowen.

Smestad bekrefter at de korte frisyrene er i vinden denne våren.

- Long pixie, lob, wob og shaggy bob er noen av de veldig populære klippene i år.

Gulbrandsen er enig:

- Korte frisyrere er veldig trendy, spesielt wob er veldig i vinden om dagen.

- Angrer ikke et sekund

Så, tilbake til meg...

Jeg var altså utrolig lei av det lange håret som bare hang der og som ikke gjorde noe særlig ut av seg.

Jeg ønsket meg en litt kulere sveis med litt mer fasong, som jeg ikke bare satt opp i en hestehale fordi jeg ikke gadd å gjøre noe mer.

Agnes og jeg ble til sutt enige om å klippe en rett, firkantet bob i en lengde som går til kjevebenet.

Jeg setter meg i frisørstolen og kjenner at jeg gru-gleder meg. Og når jeg kjenner den kalde saksen i nakken og føler at de første lokkene faller, kjenner jeg at det kribler litt i magen.

Klipp, klipp, klipp; mer og mer hår faller på gulvet.

- Du kommer til å se veldig kul ut. Det er en klassisk fasong, og en klassisk look, sier Agnes.

Hun forteller meg at det er veldig mye jeg kan gjøre med det. En hårbøyle er for eksempel veldig fint til lengden, og jeg kan fint bruke hårpynt eller spenner.

- Du kan endre veldig look. Du kan krølle, sette det opp, kjøre en wet look eller ha det i en 90-talls tutt, sier hun.

- Alternativene er mange selv om du har kort hår, du er ikke låst til én frisyre, understreker hun.

Agnes klipper av rundt 20 centimeter av håret – det vil si at det vil ta meg nesten to år å få det så langt igjen (hår vokser cirka en centimeter i måneden).

Og de 20 centimeterne har veldig mye å si for hvordan jeg selv synes jeg ser ut!

Det føles nesten som om jeg har vært med på en bli ny-dag. For det er ikke så mye som skal til, en klipp kan fort gjøre veldig mye med utseendet!

Og når det er sagt, så angrer jeg ikke et sekund!

Joda, frisyren krever litt mer styling, men jeg er superfornøyd med resultatet (og det er kjæresten min også).

STOR FORSKJELL: De 20 centimetrene som ble klippet gjorde stor forskjell på utseende. Jeg er superfornøyd med min nye, korte klipp.
STOR FORSKJELL: De 20 centimetrene som ble klippet gjorde stor forskjell på utseende. Jeg er superfornøyd med min nye, korte klipp. Foto: FOTO: Erik Hannemann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen