K-Beauty

K-Beauty er et begrep du bør merke deg

Det største innen skjønnhet akkurat nå.

K-BEAUTY: K-Beauty, altså koreansk hudpleieregime og produkter basert på sør-koreansk filosofi om hvordan og hva man skal bruke for å oppnå en perfekt porselenshud, er en av de store skjønnhetstrendene akkurat nå. Avbildet er toner med geitemelk og maske med snegleslim.
K-BEAUTY: K-Beauty, altså koreansk hudpleieregime og produkter basert på sør-koreansk filosofi om hvordan og hva man skal bruke for å oppnå en perfekt porselenshud, er en av de store skjønnhetstrendene akkurat nå. Avbildet er toner med geitemelk og maske med snegleslim. Foto: FOTO: Beautynetkorea.com og Beautybay.com
Publisert Oppdatert

Det dukker stadig opp nye skjønnhetstrender, produkter og behandlinger som lover deg den fineste huden og det mest ungdommelige ansiktet.

Noe funker, andre ting funker ikke i det hele tatt.

Men, her er en trend vi virkelig har troen på; nemlig K-Beauty.

For oss i Vesten er dette noe rimelig nytt, men for koreanske kvinner er dette noe de har drevet med i all tid.

Veien til perfekt porselenshud

Så, hva er det for noe?

- K-Beauty står for «korean beauty» aka koreansk kosmetikk. Det er hudpleieprodukter og hudpleieregime basert på sør-koreansk filosofi om hvordan og hva man skal bruke for å oppnå en perfekt porselenshud, sier Anniken K. Reneflot, hudterapeut med 12 års erfaring og PR- og fagansvarlig hos NOR Cosmetics.

Sør-koreanske kvinner er svært seriøse når det kommer til hudpleie, og er ifølge Reneflot villige til å bruke mange produkter og god tid på badet.

- Dette er noe de lærer i tidlig alder; at det å forebygge er det viktigste du kan gjøre for huden din, sier hun og legger til:

- K-beauty står for innovative produkter, ofte til en veldig overkommelig pris.

Målet med K-beauty er ifølge Reneflot å oppnå en porselensaktig hud som er jevn, klar og fuktet.

- Det handler ikke symptomatisk om å bli kvitt akne eller fine linjer alene, men om hudens sunnhet og glød, om hudens «indre miljø», legger makeupartist Sølvi Strifeldt.

Slik er skjønnhetsrutinen

Og det interessante med skjønnhetsrutinen til koreanske kvinner, er ifølge Strifeldt at mens vestlige produkter ofte lages slik at produktene er multifunksjonelle i et forsøk på å oppfylle alle behovene i ett og samme produkt.

Ofte er koreanernes metode omfattende og trinnvis i sin tilnærming for å oppnå den ultimate skjønnheten.

Hudterapeut Reneflot forteller at skjønnhetsrutinen er omfattende, og gjerne består av 10 trinn eller flere.

- Her er det lag på lag av produkter som gjelder, sier hun.

Slik foregår skjønnhetsrutinen i praksis:

1) Rens 1:

Mild oljebasert rens som fjerner forurensing på huden, frie radikaler og sminke.

2) Rens 2:

En rens som gjerne er skummende og renser huden for blant annet avfallsstoffer.

3) Eksfoliering:

Å peele huden fjernerer døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen. Disse er ofte mildere enn hva vi vanligvis bruker. Det skal ikke brukes daglig, to ganger i måneden holder, ifølge nettsiden Intothegloss.

4) Toner:

En toner regulere pH-verdien, fjerne eventuelle rester fra rensen og klargjøre huden for det neste steget.

5) Essens:

Essens er et tynt vann som påvirker cellefornyelsen, og som gjør huden din mykere og klarere, ifølge Intothegloss. Dette er et viktig K-Beauty-produkt.

6) Serum eller ampull:

Serum er et produkt med aktive ingredienser som er ment å skulle virke dypere ned i huden. Det virker blant annet oppstrammende, reduserer linjer og rynker og tilfører fuktighet. Kommer enten i form av gel, silikonbasert eller olje. Brukes hver dag.

7) Dukmasker:

En dukmaske kan ha alle typer effekter, alt fra lysnende og fuktighetgivende til rensende eller beroligende – alt etter hvilke type maske du velger. Også et viktig K-Beauty-produkt.

8) Øyekrem:

En øyekrem er fuktighetsgivende, øker elastisiteten og virker beskyttende.

9) Fuktighetskrem:

Ifølge Intothegloss, er koreanske kvinner veldig opptatt av lag-på-lag, helt til du føler huden din har blitt «mumifisert». Masser fuktighetskrem med lette strøk, slik at den virkelig trenger inn. Husk at det også er veldig viktig med høy solfaktor.

10) «Sleeping mask»:

Sørger for å tilføre huden fuktighet, essensielle næringstoffer og fornye (regenerere) huden mens du sover.

Kilde: Makeupartist Sølvi Strifeldt og hudterapeut Anniken K. Reneflot

Innholder eselmelk og kull

Flere av de koreanske skjønnhetsproduktene inneholder helt andre type ingredienser enn de vestlige gjør, som eselmelk, snegleslim, hesteolje og grisekollagen.

- De inneholder også ikke-så-bisarre ingredienser som gjæret soyabønner, ginseng, grønn te og kull, forteller Strifeldt.

Hvilke type produkter er det de har og bruker, som ikke finnes på det vestlige markedet?

- Nå har allerede resten av verden fått øynene opp for denne type hudpleie og produkter, så både dukmasker og produkter med Bee Venom – som både Kate Middleton og Victoria Beckham skal ha lagt sin elsk på – og grønn te er tilgjengelig, forteller Reneflot.

Hun legger til at det ikke er i like stor grad som vestlig hudpleie, men at de fleste store skjønnhetsfirmaer sakte men sikkert adopterer produkttrender fra Sør-Korea.

- Dukmasker for ansiktet og kollagen-pads for øynene er mulig å få tak i nesten overalt, mens essens water, andre typer masker som for eksempel rubber/modeling mask, som er en veldig viktig del av regimet, ikke er like tilgjengelig, men det kommer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOREANSKE SKJØNNHETSPRODUKTER (f.v.): MaskerAide Beauty Restore Facial Mask/Makestyle.no, kr 59. May Island Donkey Milk Drop Cream  70ml./Roseroseshop.com, roserose, kr 423. Eyes by ToGoSpa Green Tea/Makestyle.no, kr 155. Tonymoly Magic Food Mango Mild Sun Block (SPF50+PA+++) 45g/Beautynetkorea.com, kr 115. Tonymoly Naturalth Goat Milk Moisture Toner 110ml/Beautynetkorea.com, kr 114. Tonymoly Appletox Smooth Massage Peeling Cream 80g/Jolse.com, kr 94. Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule 50ml/Beautybay.com, kr 399,40. Missha Super Aqua Cell Renew Snail Gel Mask 28g/Beautybay.com, kr 48,70. Laneige Water Sleeping Mask 70ml/Roseroseshop.com, kr 207. Rosehip Natural Pure Essence 60ml/Roseroseshop.com, kr 171.
KOREANSKE SKJØNNHETSPRODUKTER (f.v.): MaskerAide Beauty Restore Facial Mask/Makestyle.no, kr 59. May Island Donkey Milk Drop Cream 70ml./Roseroseshop.com, roserose, kr 423. Eyes by ToGoSpa Green Tea/Makestyle.no, kr 155. Tonymoly Magic Food Mango Mild Sun Block (SPF50+PA+++) 45g/Beautynetkorea.com, kr 115. Tonymoly Naturalth Goat Milk Moisture Toner 110ml/Beautynetkorea.com, kr 114. Tonymoly Appletox Smooth Massage Peeling Cream 80g/Jolse.com, kr 94. Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule 50ml/Beautybay.com, kr 399,40. Missha Super Aqua Cell Renew Snail Gel Mask 28g/Beautybay.com, kr 48,70. Laneige Water Sleeping Mask 70ml/Roseroseshop.com, kr 207. Rosehip Natural Pure Essence 60ml/Roseroseshop.com, kr 171. Foto: FOTO: Produsenten

Husk beskyttelse mot solen

Makeupartist Strifeldt nevner også ingrediensen «marula oil».

- Marula oil bekjemper frie radikaler 50% mer enn arganolje. Jeg tror vi kommer til å se mye av denne «nye» ingrediensen framover, sier hun.

Reneflot har også tro på de mer sære ingrediensene.

- Det er nok heller de litt «rare» ingrediensene som snegleslim, fermentere ingredienser og eselmelk som ikke har kommet helt inn i vår verden som «normale» ingredienser, men det er ingen tvil om at det kommer, forteller Reneflot.

Strifeldt opplyser om at du bør være oppmerksom på at hudpleieproduktene som inneholdene syrer skal brukes med stor forsiktighet i solen.

- Dette fordi de kan øke pigmenteringen i huden og gi uønskede flekker.

For å oppnå lys og vakker hud som koreanerne må man beskytte seg mot solen, dersom man ikke ønsker å unngå den helt.

Dette kan vi lære av de koreanske kvinnene

Reneflot mener helt klart at skjønnhetsrutinene til de koreanske kvinnene og produktene deres kan være hemmeligheten til «perfekt» hud og ansikt.

- Filosofien om å forebygge og bruke god tid på huden er definitivt de viktigste delene av hudpleie. Riktignok tilpasset hver enkelt sin hudtype og hudtilstand, men forbygging, fukt og beskyttelse, som er viktige bestanddeler i K-Beauty, er essensen av en god hudpleie generelt, sier hun og legger til:

- Jeg tror K-Beauty kan få mange til å åpne opp øynene for at hudpleie er mer enn å bare påføre en krem.

Hva kan vi lære av de koreanske kvinnene når det kommer til skjønnhet?

- Nettopp det å forebygge, fukte og beskytte huden. Ta vare på den og heller være tidlig ut med å ta vare på huden, i motsetning til å begynne å ta vare på den når den allerede viser tegn til aldring, forteller hudterapeut Reneflot.

Strifeldt legger til at det ikke er bare produktene i den koreanske skjønnhetsrutinen som sørger for flott hud, også kosthold og solbeskyttelse er avgjørende.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning