Hårtrender i 2017

Dette er den mest sexy hårlengden

Årets hårtrender henter inspirasjon fra 70, 80 og 90-tallet.

DEN MEST SEXY FRISYREN: Kort og blondt, nærmest hvitt, sies å være en av de heteste hårtrendene i 2017. ILLUSTRASJONSFOTO: Stellapictures
DEN MEST SEXY FRISYREN: Kort og blondt, nærmest hvitt, sies å være en av de heteste hårtrendene i 2017. ILLUSTRASJONSFOTO: Stellapictures
Publisert Oppdatert

Det er ikke lenger trendy med grått bestemorhår eller andre unaturlige hårfarger. Den naturlige looken fortsetter å gjelde i det nye året. Flettetrenden fortsetter, og «wet looken» får en ny vår. Samtidig kommer superkort hår med en kraftig lugg på menyen. Ekspertene gir deg sine spådommer for 2017.

Hårfarger i 2017

Balayage vokser fortsatt i popularitet utover i 2017. Balayage er en fransk teknikk som går ut på å "male" på stripene, i stedet for å bruke folie eller hette.

- Balayage-teknikken gir deg naturlige highlights som gir inntrykk av at håret har blitt naturlig solbleket. Dette gir et mykt, feminint og trendy utseende, samtidig som det er holdbart, sier Morten Åberg, daglig leder i frisørsalongen Central Park i Oslo.  

Glans, friskt, naturlig og sunt er nøkkelord i spådommene for fargetrendene i 2017.

- Vi ser mye kalde, brune farger med highlights og low lights; kalde, blonde toner som sklir over i det varme. «Sombre» er en populær teknikk hvor fargen går fra mørk i bunnen til lysere i lengdene. Det gir et naturlig utrykk på håret, som om du har vært i solen, sier Agnes Gulbransen, daglig leder i frisørsalongen Gevir i Oslo

Jo mer naturlig, desto bedre.

- Ombre er fortsatt populær blant in-folket, som den mykere sombre også er. Gjerne i nyanser av brunt/mahogny i hverandre, noe som gir et varmt, naturlig utseende, sier Åberg.

Grått er ut - hvitt, grønt og rødt er inn

Selv om det er det naturlige håret som dominerer trenden i 2017, betyr det ikke at sterke farger er ut.

- Hårfargene som er dominerende for 2017 er naturlige toner. Det skal ikke være like mye kontrast i håret som det har vært. Trenden med grått og lilla hår er langt forbi oss, men sterke farger er absolutt gjeldende. Vi ser at rødtoner og burgunder er en hårfarge som er i vekst, forteller Gulbrandsen.

- Bestemorgrått hår er helt ute. Denne trenden blir erstattet med hvitt/platina, alt ifra hipt til klassisk. Men de sterke fargene er fortsatt aktuelle, også med bruk av balayage-teknikker. Grønt er et nyere innslag som er sett på høstens catwalker, som jeg tror vi vil se mer av i 2017, sier Åberg.

Artikkelen fortsetter under bildene.

HÅRTRENDER 2017: Naturlig solbleket hår med en myk skill er noe vi kommer til å se mye av i det året som kommer. Men også den tøffe skinna-trenden er å spotte. ILLUSTRASJONSFOTO:Stellapictures
HÅRTRENDER 2017: Naturlig solbleket hår med en myk skill er noe vi kommer til å se mye av i det året som kommer. Men også den tøffe skinna-trenden er å spotte. ILLUSTRASJONSFOTO:Stellapictures
FORTSATT FLETTER I 2017: Ulike former for fletter er en trend som ikke gir seg med det første. ILLUSTRASJONSFOTO: Stellapictures
FORTSATT FLETTER I 2017: Ulike former for fletter er en trend som ikke gir seg med det første. ILLUSTRASJONSFOTO: Stellapictures

Tør du klippe håret?

- Korte frisyrer med lang og tung lugg har blitt svært populært nå, samt lengre frisyrer med rett, kort lugg. Dette er litt 70-tallspreget, og er trend som vil fortsette i 2017, sier Åberg.

Kort hår er hot i 2017.

- På de unge trendsetterne ser vi mye korte frisyrer som varianter av pixieklippen, og barberte unge jenter som inspireres av 90-tallet, sier Gulbrandsen.  

Dette er den mest sexy hårlengden.

- GQ-redaktøren sa at den mest sexy lengden en kvinne kunne ha på håret var «brystvortelengde». Den lengden er trendy i 2017, sier Gulbrandsen.

Mer bevegelse og volum til håret

- Ultravolumiøst er et uttrykk som går igjen blant fashionistaene. Dette er en noe 80-tallspreget look, sier Aaberg.

- Lob eller andre frisyrer med lengde, bevegelse og volum vil vi se mer av. Kanskje med balayage for ytterligere tekstur, sier Åberg.

Ikke vær bekymret for om du drømmer om en frisyre som du er redd du kanskje ikke kler.

- Kler alle dette? Alle kler alt, så lenge frisøren tilpasser riktig, mener Åberg.

Lugg til alle

Lugg er fremdeles inn, men...

- Den skal være kortere, som på 90-tallet. Dette er en type lugg er feminin og morsom, den kler flere enn du tror. Vi ser også mye 60-tallslugger og mykere varianter på kjendisene; lugger som som rammer inn kinnben og kjeve, sier Gulbrandsen.

- Det er lett å friske opp en frisyre du er lei av med en lugg. Gå innom frisøren din og snakk sammen om hva som kler deg best, anbefaler Åberg.

Slik styler du håret i 2017

På catwalken ser vi fremdeles mye fletter, myke krøller (kort og lang wob), sideskiller og mye knuter i nakken av alle varianter.

- Fletter i alle varianter vil fortsette å være trendy i 2017, sier Åberg.

- Det er også mye hårpynt. Hårpynten er alt fra store sløyfer til blomster og strass, sier Gulbransen.

En look som mange forbinder med 90-tallet er på vei tilbake.

- Wet look er en stor trend i 2017. Denne sveisen er ikke like anvendelig som de andre trendene, men er garantert en look vi vil se i det nye året, sier Gulbrandsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning