Flettetrend

Denne flettetrenden tar helt av

Klart du fikser "boxer-braids" selv!

BOXER BRAIDS: Kim Kardashian West med to stramme, blode boxer braids. ILLUSTRASJONSFOTO: Stella Pictures
BOXER BRAIDS: Kim Kardashian West med to stramme, blode boxer braids. ILLUSTRASJONSFOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Slik fletter du boxer-braids

Steg 1: Føn håret med en saltvannspray eller teksturspray for at fletten skal holde seg.

Steg 2: Del inn håret fra midtskill og lag den helt ned til nakken. Husk at fletten skal være så ren som mulig så vær nøye med inndelingen. Klips gjerne bort den ene delen før du begynner å flette.

Steg 3: Begynn helt på toppen av hodet med å flette en fransk flette (dvs. at du fletter innover i stedet for utover). Husk å dra med deg hår ettersom du fletter for å få den både tykkere og lengre.

Steg 4: Fortsett med steg 3 helt ned til nakken og vær nøye på å få med alle småhår. Denne fletten skal være så stram og ren som mulig.

Steg 5: Gjenta på andre siden, og bruk gjerne små gjennomsiktige gummistrikker som ikke synes. Avslutt med en hårspray som låser hele frisyren.

Voila, du har nå laget boxing braids, men husk at øvelse gjør mester!

Kilde: Frisør ved Hendrix Hair i Oslo, Isabelle Calderon

- Fletter har vært en stor trend lenge, og det ser ut til å fortsette, sier Christina Kaupang Østby, frisør og eier av Organic Love Frisør i Larvik.

- Det finnes utrolig mange varianter av fletter, og det er både fint og gir en leken, fresh look, sier hun.

Boxer braids

Vi kommer ikke utenom boxer braids denne sesongen, mener Østby.

- Dette er de klassiske omvendte fiskebeinsflettene. En på hver side. De har slått utrolig godt an, sikkert fordi de fleste aller fleste jenter kler de!

- Det er viktig å dra håret godt opp på sidene så de ikke blir liggende for lavt. Jo høyere, desto mer kledelig. Det blir nesten som en ansiktsløftning, sier frisøren.

Stramt skal det være

En annen viktig ting, ifølge Østby, er å flette de helt tett inntil i nakken.

- Så følger du hodeformen helt ned. Det gir en finere hodefasong når du blir sett fra siden eller bakfra, forklarer frisøren.

- Et annet tips er å flette fletten helt ut i hårtuppene, spray med hårlakk, og gå over med rettetang for å låse tuppen på fletten istedet for hårstrikk. Dette ser kult ut!

Mange flettevarianter

- Fletten som er hakket kulere er den samme bare i tre deler i stedet for to. En på toppen av hodet og en på hver side, sier Østby.

Hun presiserer at det er viktig og huske på å bruke litt tid på inndeling, slik at det ser rent og ryddig ut.

- Det som også ser veldig tøft ut, et å ha håret løst i midskill, og flette både noen store og små fletter innimellom håret, kombinert vanlige fletter og indianerfletter.

- Fest gjerne små skjell, fjær eller øreringer eller andre kule smykker i flettene. Det er kult å stæsje håret litt ekstra hvis man har en enkel kjole eller t-skjorte.

En annen trend er å flette to enkle fletter i front deretter snurre dem opp i to "museører", forteller Østby.

FLETTETREND: Du har sikkert sett denne frisyren i sommer. Og den ser ut til å vare... ILLUSTRASJONSFOTO: Stella Pictures
FLETTETREND: Du har sikkert sett denne frisyren i sommer. Og den ser ut til å vare... ILLUSTRASJONSFOTO: Stella Pictures

Tre fine flettefrisyrer

Isabelle Calderon, frisør ved Hendrix Hair i Oslo, tipser om tre fine fletter du kan prøve ut i sommer:

1. Rufsete fiskebeinsflette som ligger på den ene siden er alltid en klassiker på festival og ellers i sommer. Den kler de aller fleste.

- Du kan gjerne begynne å flette smått fra den ene siden og over til den andre.

- Avslutt med en gjennomsiktig gummistrikk og dra forsiktig i fletten for en tilfeldig look.

- La enten luggen henge fritt, eller ta den med i fletten.


2. Boxer braids har vært utrolig populært den siste tiden, og vil nok fortsatt være i trendbildet i sommer. Enten med kun to fletter på hver side, eller flere for de mer vågale.

- Her er teknikk viktig, så øvelse gjør mester. Er du ekstra tøff kan du legge inn litt ekstra løshår i forskjellige farger.


3. En løs "Heidi-flette" er også sommerlig. Enten du skal på festival, fest eller i bryllup. Del inn i midtskill og legg håret over som en krans. Her er det opp til hver enkel om de ønsker en strammere look, eller ønsker en mer løsere og tilfeldig ved å dra litt i fletta. Pynt gjerne med litt blomster for en enda mer sommerlig look!

Få fletten til å vare

- Av disse tre er det nok boxer braids som har vært mest populær og som vi kommer til å se mer av fremover, sier Calderon.

- For at fletta skal holde seg, føn gjerne på saltvannspray og spray litt tørrshampo i tørt hår før du begynner å flette. Avslutt gjerne med hårspray.

Et annet tips er å bruke saltvannspray i vått hår før man føner det. Da får du ekstra hold, ifølge Calderon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning