Naked hair - sommerens hårtrend

Har du hørt om «naked hair»?

Her er sommerens heteste hårtrend.

NULL INNSATS-HÅR: Eller "minimalt effort hair" som man ville sagt på engelsk om vårens heteste hårtrend. FOTO: Stella Pictures
NULL INNSATS-HÅR: Eller "minimalt effort hair" som man ville sagt på engelsk om vårens heteste hårtrend. FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Har du lurt på hvordan i alle dager noen har tid til å alltid se så perfekt ut på håret?

Rettetang, varmebeskyttende produkter, den perfekte "blow-dry-en", noen synes å aldri forlate huset med et hårstrå på villveie.

Er du imidlertid av typen som heller vil tilbringe ti minutter ekstra i sengen fremfor å bruke tiden på hårfiksing, kommer vårens heteste hårtrend til å treffe deg midt i hjerterota.

Nakent hår

Nå skal nemlig håret ditt, ifølge skjønnhetsnettstedet Byrdie, se mest mulig ustylet ut. Rett og slett som om du bare har vasket det og latt det lufttørke.

- Her snakker vi om hår som er litt diskret bustete, forklarer nettstedet og fortsetter:

- Håret skal ha litt tekstur, som om det ikke er helt nyvasket, med nesten umerkelige bølger. Det skal se ut som det er i sin mest "naturlige" tilstand, nesten på samme måte som man snakker om en "usminket" sminkelook.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ CATWALKEN: Da designer Michael Kors viste frem sin vår/sommer kolleksjon for 2015, hadde samtlige modeller hår som var stylet som om det ikke var stylet i det hele tatt. FOTO: Stella Pictures
PÅ CATWALKEN: Da designer Michael Kors viste frem sin vår/sommer kolleksjon for 2015, hadde samtlige modeller hår som var stylet som om det ikke var stylet i det hele tatt. FOTO: Stella Pictures

"Naturlig" krever litt innsats

Selv om mange av oss vil prise en skjønnhetstrend som tilsier at vi skal tilbringe mindre tid foran speilet, påpeker danske Eurowoman at i likhet med sminke som skal få deg til å se usminket ut, krever også ustylet hår litt styling for å se bra ut.

- Det er de færreste som våkner opp eller har hår som tørker i halvferdige bølger på denne måten, forklarer magasinet.

- Å få hår som ser naturlig perfekt ut er ikke fullt så enkelt som det ser ut til, og "naturlig" vil for de aller fleste kreve en aldri så liten innsats og noen smarte produkter.

Du må style håret ustylet

Til tross for at "naked hair"-trenden handler om hår som ser ut som om det ikke krever annet enn regelmessig vask, holder de fleste frisører en knapp på at det faktisk er en metode for å oppnå perfekt "uperfekt" hår på.

- For de fleste er det en fordel at håret i utgangspunktet er sunt og har blitt tatt godt tatt vare på, forklarer frisør Chinh Vo hos INCH Frisør, Barberer og Dagspa i Oslo.

- For fint nordisk hår kan det derimot, i noen tilfeller, være bedre at håret er litt "slitt", mest for å oppnå den rette teksturen som kreves til denne "naturlige" looken.

Vo forklarer at du også trenger noen produkter for å klare å skape illusjonen av hår som er ustylet og urørt.

- Mousse eller saltvannsspray er perfekt til dette formålet, uansett lengde på håret, forklarer frisøren.

- Er håret helt tørt når du begynner å style det, kan det også fungere med voks.

NAKED HAIR: Nå skal håret ditt se mest mulig naturlig og urørt ut. FOTO: Instagram Sonia Rykiel, Michael Kors, Stella Pictures
NAKED HAIR: Nå skal håret ditt se mest mulig naturlig og urørt ut. FOTO: Instagram Sonia Rykiel, Michael Kors, Stella Pictures

Tre trinn til "nakent hår"

For de av oss som ikke våkner med "perfekt ustylet" hår, kan du (heldigvis) ifølge ekspertene kjapt og greit få til stilen hjemme - med helt enkle grep.

- Denne "done undone"-stilen er ikke vanskelig å få til selv, og det beste er jo at det slett ikke skal se perfekt ut, så her er det litt slingringsmonn, ler Alexander.

- Det første du må gjøre – selv om det på en måte skal se ut som om håret ditt er helt uten produkter – er å ha i produkter.

Frisøren anbefaler å bruke et volumprodukt.

- Gjerne et som også gir hold til håret, slik at det ikke faller sammen i løpet av dagen.

Så kommer trinn to:

- Så kan du, for å skape naturlig fall i håret, tvinne håret rundt fingrene mens du føner det tørt, røper Alexander.

- Du kan også velge å la håret lufttørke. Da vil det lønne seg å snurre opp små seksjoner av håret og la disse sitte festet med hårnåler til håret er tørt, legger han til.

Dra deretter fingrene gjennom håret for ønsket "rufset" effekt når du tar hårnålene ut, og avslutt med spray for hold.

Avslutt med en spray som gjør håret glansfullt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning