Hår: Populære frisyrer

Her er verdens mest kledelige frisyrer

Går du for en av disse klippene, kan det ikke bli feil!

KLEDELIG: Skal du klippe deg bør du vurdere en av disse lekre frisyrene. Gjør som Jessica Biel med sine lange, graderte lokker, Ashley Simpson med sin pixie-klipp eller Scarlett Johanson med sin "wob".  FOTO: Stella Pictures
KLEDELIG: Skal du klippe deg bør du vurdere en av disse lekre frisyrene. Gjør som Jessica Biel med sine lange, graderte lokker, Ashley Simpson med sin pixie-klipp eller Scarlett Johanson med sin "wob". FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Det er alltid litt skummelt å gå til frisøren og be om en ny frisyre, særlig om man har hatt den samme hårklippen i årevis.

For hvem har vel ikke vært der?

Du har mannet deg opp til å gå for en litt mer drastisk klipp enn du vanligvis gjør, laget et eget board på Pinterest med ideer og tatt turen til frisøren – full av håp og forventning for den nye og forbedrede deg.

Men spol fremover et par timer; hvor du med gråten i halsen og et påklistret smil forlater frisørstolen – både misfornøyd og noen tusenlapper fattigere.

Hva skjedde egentlig?

Det kan være fristende å prøve seg på en dramatisk forandring når man først skal klippe og farge håret. Men ikke gå altfor dramatisk til verks, råder ekspertene.

Så om du vil klippe deg i en lekker, ny frisyre, burde du kanskje satse på en av disse klassiske klippene:

Bob

Klassiker'n som kan varieres på mange måter.

Bob-frisyren har en tendens til å komme og gå i motebildet – da gjerne de mer stramme eller helt spesielle versjonene av klippen.

Men det er også en frisyre som alltid er etterspurt og som svært mange kvinner føler at de kler.

- Det nærmeste man kommer en frisyre som absolutt alle kler, er en bob, mener stylist Kate Stovner hos Studio Alf.

- Et langt ansikt kler en kort bob, mens et hjerteformet ansikt kan kle en gradert bob med lengre hår foran enn bak. Et firkantet ansikt kan ha flere lengder, bare ikke en lengde som stopper ved haken, da dette som regel forsterker ansiktsfasongen.

Stovner tror at en av grunnene til at frisyren er så populær, er nettopp fordi den fungerer til så mange typer ansikt og hår.

- Bob fungerer i tillegg også bra på de fleste hårtykkelser, forteller hun.

Uendelig mange muligheter

Frisør Trym Oen hos Hendrix Hair er enig:

- Bob kan være en kortere eller lengre versjon. Den kan innebære at håret er stramt klippet like ved kragebeinet eller får være litt lengre nedover halsen.

Man har også mange muligheter når det kommer til skill og lugg, forteller ekspertene.

- Her er det man tilpasser klippen til ulike kvinner og ansiktsformer, forklarer Chinh Vo , stylist og frisør hos INCH Frisør.

- Noen kler en bob med sidelugg, for andre skal den være stramt klippet som pannelugg. Med midtskill får du en stram look, mens med en sideskill vil frisyren bli mykere.

Lob

It-frisyren som kler alle!

BOB: En klassiker som aldri går av moten og som kan varieres på mange måter. Rosamund Pike, Emma Watson og selveste Victoria Beckham har alle rocket en bob. FOTO: Stella Pictures
BOB: En klassiker som aldri går av moten og som kan varieres på mange måter. Rosamund Pike, Emma Watson og selveste Victoria Beckham har alle rocket en bob. FOTO: Stella Pictures

En lengre variant av bob-klippen har også vært etterspurt hos frisører verden over de siste par årene.

- En lang bob, eller lob som den også kalles, kan i likhet med en kortere bob styles på mange ulike måter, sier frisør Trym Oen hos Hendrix Hair, og fortsetter:

- Vi har sett stadig flere kvinner, påvirket av kjendisene, dukke opp i frisørstolen og be om en eller annen versjon av denne klippen.

Og det er ikke uten grunn, mener frisøren.

- Alle kan kle en lob, så lenge man tilpasser den til egen ansiktsform, mener Oen.

- Har man et lengre ansikt, kan lob-en klippes opp slik at den rammer inn og fremhever kinnbeina mer. Har man et rundere fjes, så kan man beholde hele lengder rundt, slik at klippen gir illusjon om et litt lengre og smalere fjes.

Stylist og frisør Linn Jøssang Helgeland hos Gevir er enig:

- Dette er en klipp som gir mange muligheter, og hvor mange kanskje føler at de kan bruke flere stylingmetoder enn den kortere og ofte strammere bob-klippen, forteller hun.

- I tillegg er det en feminine variant av bob-en, legger hun til.

Har du prøvd en wob?

Kjært barn har mange navn, og det er også tilfelle for bob-frisyren.

En wob er nemlig også en variant av bob-klippen, forskjellen er at den er wavy, altså bølgete, og derav navnet wob – som da er en wavy bob.

- Wob er feminin og flott, og når det gjelder hvordan du styler den, så har du mange muligheter, lover Jøssang Helgeland, og fortsetter:

- Den kan ha feminine bølger, beach-tekstur eller klippes mer asymetrisk. Det er nesten ikke ende på mulighetene, og den er absolutt en frisyre som kan tilpasses nesten enhver kvinne og ansiktsform.

Pixie

Ett navn, mange frisyrer.

Den helt korte klippen omfavnes av noen, men fryktes fortatt av mange kvinner.

LOB: Lob - eller long bob - har vært ekstremt populært den siste tiden, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Klippen kan utføres og styles på nesten uendelig mange måter. Kjendisene har selvfølgelig lagt sin elsk på klippen, som Scarlett Johanson, Jennifer Lawrence og Emma Stone. FOTO: Stella Pictures
LOB: Lob - eller long bob - har vært ekstremt populært den siste tiden, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Klippen kan utføres og styles på nesten uendelig mange måter. Kjendisene har selvfølgelig lagt sin elsk på klippen, som Scarlett Johanson, Jennifer Lawrence og Emma Stone. FOTO: Stella Pictures

Stylist og frisør Chinh Vo hos INCH Frisør holder også en knapp på pixie som en frisyre alle, og mener frisyren har vært populær såpass lenge for en grunn:

-  Det er en klipp som sier «her er jeg», og som på samme måte er både sterk og feminin, sier hun.

Frisør Trym Oen hos Hendrix Hair mener derimot at ikke alle kler en pixie.

- Jeg tror det er noen ansiktsformer hvor en pixie ikke blir det riktige, sier han, og fortsetter:

- Da må man i alle fall sørge for at man går til en god frisør, som ikke bare klipper for at du sier det er det du vil ha, men som faktisk tar for seg både hårtype, fasong på ansiktet og også personlig stil før han eller hun klipper.

For i likhet med en bob, kan også en pixie-klipp gjøres på mange måter – og den kan dermed også tilpasses ansiktsform, hår og stil.

Man kan klippes helt opp i nakken, eller la bakhodet være tykkere.  Man kan ha lugg eller ikke, og sideskille eller midtskill.

Det er ikke uten grunn at denne klippen kan se så ulike ut alt ettersom hvem det er som går med den.

Langt og gradert hår

Det er en grunn til at det aldri går av moten.

Er det en frisyre som er elsket av kvinner verden over, og ikke minst mennene som omgås dem, så er det langt hår.

Frisør Chinh Vo hos INCH Frisør understreker at langt hår strengt tatt ikke er en frisyre i den grad, men den er absolutt en av de mest populære stilene hos norske kvinner.

PIXIE: Kort og kul; pixie-klippen er både sexy og søt. Se bare på Ginnifer Goodwin, Shailene Woodley og Ashley Simpson. FOTO: Stella Pictures
PIXIE: Kort og kul; pixie-klippen er både sexy og søt. Se bare på Ginnifer Goodwin, Shailene Woodley og Ashley Simpson. FOTO: Stella Pictures

Hun tror dette også inspireres, som så mye annet, av kjendisene.

- Mange Hollywood-kjendiser har lange lokker, og dette kopieres av kvinnen i gata, forteller Vo.

Langt hår bør graderes

Hår vokser av seg selv, men når håret begynner å bli langt er det viktig å få frisøren til å klippe det til slik at håret blir lett å style. Ellers kan resultatet fort bli både kjedelig og se slitt ut.

- Langt hår som er sunt, er vakkert – det er det ingen tvil om. Men det kan være smart å få frisøren til å klippe inn litt graderinger i det, for å gjøre det lettere for deg å style det hjemme, sier Vo.

LANGT OG GRADERT: Det er den ultimate feminine frisyre. Se bare på Jessica Alba, Jessica Biel og vakre Olivia Palermo. FOTO: Stella Pictures
LANGT OG GRADERT: Det er den ultimate feminine frisyre. Se bare på Jessica Alba, Jessica Biel og vakre Olivia Palermo. FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning