Frisyrer for kort hår

- Alle kler denne frisyren

De beste stylingtipsene for deg med kort hår.

KORT KLIPP: Ifølge hårekspertene kler de aller fleste kort hår. Så lenge du styler det riktig, og får en kort klipp som passer ditt ansikt. ILLUSTRASJONSFOTO: Getty Images
KORT KLIPP: Ifølge hårekspertene kler de aller fleste kort hår. Så lenge du styler det riktig, og får en kort klipp som passer ditt ansikt. ILLUSTRASJONSFOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

9 tips for kort frisyre

Egentlig er det bare fantasien som setter en stopper for hva du kan gjøre når det gjelder variasjon av korte frisyrer.

Selvsagt kommer det litt an på hvor kort håret ditt er, men det meste er mulig:

 1. Er klippen veldig kort kan du bruke ulikt tilbehør for å variere looken. Et smalt eller bredt hårbånd rundt hodet, en hårspenne eller fliseklemme til å lage sideskill fremme ved luggen.
 2. Bytt på hvilken vei du legger skillen fremme i luggen.
 3. Bruk ulike føn-teknikker til å skape volum. Ved å fordele litt volumskum i fuktig hår og deretter føne håret bakover eller oppover langs sidene, får du et mer luftig hår.
 4. Om det korte håret har vokst litt mer ut, kan du lage en kort flette fremme i luggen.
 5. Du kan også skape en røff wet-look ved å gre alt håret bakover mens det er fuktig og sette frisyren ved bruk av en god paste eller en hold-spray.
 6. Rettetang kan også brukes på kort hår som har vokst seg til litt.
 7. En bølgetang som skal klemmes på håret, ikke surres inn i håret, kan skape et fint fall selv i kort hår.
 8. Saltvannspray vil skape en myk og naturlig look, håret blir enda lettere å style, så her kan du rufse det til litt for en ekstra beach-look.
 9. Tuperer du håret midt på krona, vil det skape en fin, rund og voluminøs form bak som ser fantastisk ut fra siden og gir deg en skikkelig 60-tallslook.

(Kilder: Frisør Hanne Grotle, Eirik Thorsen, 10 Easy hairstyles Perfect for short hair )

Hvis du trodde at kort hår betyr at du ikke kan variere frisyren din hver dag, må du tro om igjen.

- Har du et kort hår har du mange muligheter!

Det mener Hanne Grotle, frisør ved Ramsvik Frisør i Bergen.

For dersom du får en god klipp, er det slett ikke slik at du blir låst til én måte å style den korte manken hver dagn.

- Får du en god, kort klipp, kan du legge frisyren hvordan du vil, og forandre på skill eller droppe skillen, og den fungerer og ser bra ut uansett, forteller Grotle.

Hun synes at det er gøy med kort hår fordi du kan skape et helt annet uttrykk når du styler det på ulike måter.

- Og har du litt farge i håret, vil fargen frem på forskjellige måter og og også fremheve områder i frisyren, mener frisøren.

Flette i kort hår

Eirik Thorsen, kreativ leder og eier ved Adam og Eva Grensen i Oslo, er enig og forteller at hvis du har fått deg en god og kort klipp, kan du absolutt variere frisyren.

- Du kan legge skillen til høyre eller venstre, skape tekstur med ulike produkter eller glatte det, tipser Thorsen.

Den korte frisyren behøver altså ikke se identisk ut hver eneste dag.

- Her kommer det selvsagt an på hva slags type kort frisyre du har. Har en en lob, som er en kortere bob som rekker ned til haken, kan du fint variere med å bruke krølltang, rettetang eller føne for å skape ekstra volum. Fletter funker også fint på denne lengden, tipser frisøren.

Mulighetene for variasjon er nok litt færre om du har fått deg en helt kort pixie-frisyre, men har du gode produkter som voks, paste, tørrspray eller skum, kan du leke deg med denne frisyren også.

- Det er klart at du ikke kan sette opp eller krølle et hår som er klippet helt kort, men selv om det er sånn, vil jeg påstå at de aller fleste ikke er så flinke til å variere looken selv om de har langt hår. Ofte blir det bare "vask og stikk" eller en hestehale. Og det er jo ikke så spennende, mener frisøren.

Gode stylingtips

Grotle har flere tips til hva slags teknikk du kan bruke for å variere den korte frisyren din hver dag, og hva slags verktøy du behøver:

 • Du må ha riktig varmeverktøy og riktige produkter til det uttrykket du skal lage.
 • Føn håret framover med en god børste som ikke river i håret.
 • Fortsett å føne håret fra side til side. Denne fønteknikken er kjempeenkel og du får en veldig naturlig og fin form på frisyren.
 • Ikke tenk på skill, denne legger seg naturlig, eller du kan lage skillen etter at du har fønt det. Føner du på denne måten vil ikke skillen bli så markert, og du vil få en finere form på luggen.
 • Med denne teknikken får røttene dine være mer fleksibel slik at du kan restyle håret ditt når du vil uten å vaske det, og håret ligger perfekt der du vil ha det.
 • Vil du en frisyre der håret ligger bakover, må du føne det bakover. Deretter kan du tupere det litt på krona.
 • For flere tips, kan du få frisøren din til å vise deg noen stylingvarianter på håret ditt, og også spørre om hvilke hårprodukter som kan passe best for deg og din korte klipp.

- Alle kler kort hår

Lurer du på om du passer med kort hår?

Grotle er i alle fall ikke i tvil:

- Kort hår kan være like feminint som langt. Det eneste det handler om er at du må få den riktige formen på frisyren som passer til akkurat deg, sier hun.

Grotle mener at du kan bruke frisyren til å fremheve eller dempe ulike parti i ansiktet.

- Et ovalt ansikt passer det meste, og du behøver egentlig ikke å ta hensyn til så mye, sier hun.

Har du derimot et hjerteformet ansikt, må tyngdepunktet være nede med kjevepartiet, slik at det balanserer ansiktet, ifølge frisøren.

Thorsen er helt enig og mener at absolutt alle kler kort hår, uansett ansiktsform.

- Alle kan kle kort hår dersom det blir gjort på den rette måten. Det vil si at frisøren må ta hensyn til ansiktsform, hårtype og personlig stil, forklarer han.

Han anbefaler derfor å spørre en dyktig frisør som kan si hva du kler.

- Men selv om jeg mener at alle kan kle kort hår, betyr ikke det at alle vil føle seg komfortabel med det. Noen er "langt hårs-jenter", og da er det bare å fortsette med det!

Tenk over dette

Thorsen mener samtidig at det ikke er lurt klippe seg kort bare for å ha en enkel frisyre som ikke krever stell.

- Du må beregne litt tid på styling som med føning og ulike produkter for at frisyren skal se smashing ut, råder frisøren.

En annen ting du bør tenke på hvis du lurer på om du skal klippe deg kort, er at frisyren vil vokse ut og miste formen sin raskere enn ved langt hår.

- Derfor må du regne med å besøke frisøren litt oftere, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning