Få lange negler

Triksene for å få lange, sunne negler

Les hva du kan gjøre, og hva du absolutt ikke bør gjøre.

SUNNE NEGLER: Skulle du ønske neglene dine så slik ut, bør du først og fremst investere i en god neglebåndsolje, håndkrem og neglefil.
SUNNE NEGLER: Skulle du ønske neglene dine så slik ut, bør du først og fremst investere i en god neglebåndsolje, håndkrem og neglefil. Foto: FOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Lange, velstelte, naturlige negler kan være utfordrende å spare til. Men riktige rutiner og produkter vil hjelpe på prosessen.

- Det er viktig å lage seg en rutine. Ha gjerne en neglefil, håndkrem og en negleolje på nattbordet, så har du det du trenger lett tilgjengelig, tipser Tone Lise Forbergskog, i Tone Lise Akademiet om.

Negltekniker i neglsalongen S&M, Marianne Vinje, forteller at dersom neglene skal gro, er det viktig med et generelt sunt kosthold, og at du får i deg de viktigste vitaminene og mineralene.

Med et dårlig kosthold følger dårlige negler, og neglene er ofte det siste stedet på kroppen som får tilskudd.

- Riktig kosthold gjør at neglene blir friskere og sterkere, sier Forbergskog, og legger til:

- Det er viktig at du får i deg fettsyrer og Omega 3, da det hjelper på fleksibilitet og styrke i neglene.

Kroppen trenger vitaminer, og det gjør neglene også. Pass blant annet på at du får i deg nok C- og D-vitaminer.

Dette må du ha på nattbordet

En god neglebåndsolje kan gjøre stor forskjell for neglene dine.

- Det er viktig å tilføre det du kan av næring til neglenes celledannelse utenfra, ved å bruke neglebåndsolje. Sett den på nattbordet og gjør det til en del av kveldsrutinen å massere neglene og neglebåndene med olje, sier Vinje.

- Hvis du masserer inn oljen på fingertuppene hver kveld vil du få en bedre blodsirkulasjon og sterkere negler, sier Forbergskog.

Ha gjerne en neglefil i nattbordet, og en i vesken.

- Dersom neglene fliser seg opp, er det viktig å file vekk hakk og flak som du fort kan henge deg opp i. Det er fort gjort at en negl knekker lengre ned enn nødvendig dersom du piller, istedet for å file, sier Vinje.

Fil neglene en gang i uken for å forebygge mot hakk og rifter i neglen.

- Bruk gjerne en papirfil eller en glassfiberfil, men ikke en metallfil, råder Forbergskog.

Forsterk neglene med lakk

En lakk styrker neglene.

- Det er lurt å bruke noe på neglene, og en lakk eller en neglforsterker styrker neglene dine samtidig som at hendene dine får et mer velstelt utseende, sier Forbergskog.

Dersom du har lakk på neglene, blir du gjerne mer bevisst på neglene også.

- Det kan være greit å gå med neglelakk for å få følelsen av litt ekstra styrke, i tillegg til at du gjerne plukker litt mindre på neglene dersom de ser pene ut. Da er det veldig viktig å bruke en god base coat, samt neglelakkfjerner uten aceton. Aceton tørker ut neglene, forklarer Vinje.

Hvis neglene knekker til tross for at du bruker vanlig neglelakk, kan du gå til en salong og få en behandling som styrker neglene ytterligere.

- Dersom du føler at neglene knekker uansett hva du gjør, kan du legge Gelish, permanent lakk, eller akryl/gelé. Om du ikke ønsker veldig lange negler, er Gelish ofte nok, tipser Vinje.

Alt kommer imidlertid an på hvordan neglenes tilstand er, hva du jobber med og hvordan du bruker hendene.

Du trenger ikke bekymre deg for å få svakere negler av kunstmaterialer.

- Dine naturlige negler blir ikke bedre eller verre av å ha på kunstmaterialer. Neglene puster ikke gjennom neglplaten, men får oksygen gjennom blodet, sier Vinje.

Hakk i neglen?

Ingenting er så kjipt som nå du endelig har spart til lange negler, og så får et hakk i den.

- Det er nok mange som velger å rive av neglen eller klippe den når dette skjer. Det kan være smertefullt, i tillegg til at det er kjedelig når du endelig har fått lange negler, sier Forbergskog.

Heldigvis finnes det er triks.

- Bruk litt neglelim for å reparere neglen. Fil over slik at du får en glatt overflate og legg gjerne litt lakk over. Vær litt forsiktig til neglen har vokst ut igjen, anbefaler hun.

Neglbitere og svake negler

Dersom du biter negler til vanlig, gjør du mest sannsynlig dette helt ubevisst, som en vane.

- Har du dette problemet ville jeg anbefalt å få manikyr i salong en gang i uken, sier Forbergskog.

- Neglbitere kan legge akryl på neglene over en periode for å få neglplaten til å feste seg frem til fingertuppen, og for å avvenne seg uvanen, sier Vinje.

Ved å lage en rutine hvor du skal vise frem neglene dine blir du mer bevisst på bitingen.

- Når du har fine negler og i tillegg må vise de frem hver uke, vil det hjelpe deg med å bryte uvanen, sier Forbergskog.

Har du svake negler er det begrenset hva du kan gjøre for å forsterke neglene som har grodd frem, annet enn med lakk eller gel.

- Neglenes tilstand og styrke kommer av celledannelsen, og det er ikke så mye du kan gjøre for å forbedre den neglen som faktisk er grodd frem. Kun styrke dem med kunstmaterialer, avslutter Vinje.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning