Neglepleie

Dette trikset kan være avgjørende for utseende på neglen

Og et triks som mange misforstår.

NEGLEPLEIE: Det er flere grunner til at neglbåndet skal skyves tilbake før du legger neglelakken.
NEGLEPLEIE: Det er flere grunner til at neglbåndet skal skyves tilbake før du legger neglelakken. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Riktig kosthold gir sterkere negler

  • For at neglene skal holde seg sterke og pene, er det viktig at maten er rik på kalsium, jern, zink, silisium og proteiner.
  • Berik dietten din med hvetekli, gresskarfrø, solsikkefrø, nøtter, tomater, honning og sitrus som alle inneholder rikelige mengder med zink.
  • Zinktabletter er tilgjengelig på apotek, uten resept.
  • Silisium får du i deg gjennom å spise blant annet havregryn, grovt brød, hvetekli, te av kjerringrokk og brennesle.
  • I og med at neglene gjerne er siste stedet som får «tildelt» næring, kan det i vintermånedene hjelpe med kosttilskudd.

Kilde: Marianne Vinje (S&M neglesalong),  Michal Sedzik (Makia Helse-og skjønnhetsinstitutt).

I likhet med huden på hendene, er neglene sårbare i kaldt vær, likevel glemmer vi ofte å ta riktig vare på dem.

- Det norske klimaet er kaldt og tørt, og med lite luftfuktighet. Derfor kan det ofte være vanskelig å opprettholde sunne, sterke negler, sier Marianne Vinje ved S&M neglesalong.

Befinner du deg i varmere strøk, kan du merke at neglene holder seg bedre. Dette kommer av at luftfuktigheten er høyere.

Neglepleie

Neglepleie kan virke avansert om du noen gang har unnet deg en runde med manikyr på salong, og lagt merke til at neglepleieren skyver neglebåndet tilbake.

- Neglebåndet skyves tilbake for å få frem neglen i sin helhet, slik at den blir estetisk pen og delikat, uten neglbånd som dekker negleplaten. Dette gjøres også i salong for at produktene skal feste seg bedre og forlenge holdbarheten, forklarer Vinje.

Ifølge Vinje vil produkter som neglelakk eller gelelakk løsne raskt dersom du legger det på neglebånd som ligger på negleplaten og ikke er skjøvet tilbake.

Dette manikyr-trikset kan du selvsagt gjøre hjemme også.

- Dersom du ønsker å gjøre dette selv, er det best å gjøre det etter at du har dusjet, når neglebåndet er mykt. Da kan du bare skyve det forsiktig tilbake. Spesielt på korte, nordiske negler vil dette gjerne tilføre flere millimeter til neglens lengde, tipser Vinje.

Mange misforstår neglbåndsolje

Prøver du febrilsk å styrke de oppflisede og tynne neglene dine med negleolje til ingen nytte?

Det er ikke så rart at du ikke merker noen forskjell, for her er det mange som misforstår.

- Neglebåndsolje vil ikke hjelpe for den neglen som allerede er vokst ut, sier Vinje.

Grunnen til at du bør bruke neglbåndsolje, er fordi den, ifølge eksperten, vil gi næring til celledelingen for ny negl, samt holde neglebåndsområdet mykt.

- Neglebåndsolje er alfa og omega for en sterk negl på vei ut. På vinteren er det spesielt viktig å smøre godt med neglbåndsolje hver eneste kveld. Er det ordentlig ille kan du også benytte den mer som en kur, anbefaler Vinje.

Hun legger til at håndkremer ikke vil hjelpe så mye for neglens vekst, men vil til en viss grad bidra til mindre tørre neglbånd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NEGLEPLEIE: Fra venstre øverst: Scratch of sweeden 180 kr, Dior 235 kr, Depend 127 kr, Scratch of sweeden 135 kr. Fra venstre nederst: Burt's bees 129 kr, Isadora 75 kr, Opi 116 kr, Essie 139 kr.
NEGLEPLEIE: Fra venstre øverst: Scratch of sweeden 180 kr, Dior 235 kr, Depend 127 kr, Scratch of sweeden 135 kr. Fra venstre nederst: Burt's bees 129 kr, Isadora 75 kr, Opi 116 kr, Essie 139 kr. Foto: FOTO: Produsentene

Olivenolje og sitron

Også Michal Sedzik, daglig leder ved Makia Helse-og skjønnhetsinstitutt, forklarer at oljer til neglepleie er beregnet for å smøre på neglebåndene. Dette for å styrke de nye neglene som er på vei ut, men også for å bedre utseendet på neglene.

- Alle små tiltak og hverdagspleie hjelper for å styrke ødelagte negler. Castorolje er god dersom du ønsker å forbedre utseendet på neglene og huden rundt dem, opplyser Sedzik.

Men han har også et annet tips du kan benytte deg av dersom du ønsker en rimeligere form for neglpleie:

- Du kan smøre huden og neglene med olivenolje sammen med sitronsaft. Dette gir god fukt, og dessuten vil det gi en mild og lysere farge på neglplaten. Neglene kan ofte blir mørke og misfarget, for eksempel om du har malt dem med mørk lakk uten å ha benyttet base, forklarer Sedzik.

Pass på når du filer

Det er nok bedre å klippe neglene enn å bite dem av.

Likevel bør du ikke klippe dem for ofte heller, mener Vinje.

- Vi anbefaler å file neglene slik at du får lukket skjellaget, og for å unngå hakk og fliser på grunn av klipping. Det kan også være greit å file av flak på neglen slik at den fliser seg minst mulig. Spesielt før du legger på neglelakk, sier hun.

Når du filer neglene, bør du derimot ikke være hardhendt.

- Dette må gjøres med lett hånd slik at du ikke filer neglen din tynn og skadet. Dersom neglene fliser seg lett, er det viktig å file dette vekk slik at neglen ikke knekker eller fliser seg lengre ned enn nødvendig.

Vinje råder deg til å alltid ha en fil for hånden, slik at du enkelt kan file bort hakkete og flisete negler i stedet for å rive eller bite den ned.

Enkle pleievaner

Ifølge Sedzik er pleievanene viktig for neglene dine. Han anbefaler deg å følge disse rådene:

  • Bruk håndkrem hver dag. Smør kremen godt inn i huden på hendene. Det vil påvirke neglene og huden rundt dem.
  • Bruk håndkrem etter hver vask. Hendene blir lett tørre av vasking.
  • Huden på hendene og rundt neglene liker ikke varm luft, for eksempel fra hånd-tørkemaskin. Prøv å ikke bruke den, og hvis du ikke har noe annet valg, ha alltid med deg håndkrem i vesken og bruk den etter tørk.
  • Bruker du neglelakk ofte? Ta en pause en stund og kur neglene med negle-conditioner. Husk at velpleide negler malt med bare conditioner, enten fargeløs eller melkehvit, er veldig sexy.
  • Negl-conditioner og neglolje virker mest effektivt om natten, så påfør gjerne litt ekstra før du legger deg.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning