Trender for menn

Gutter, denne er vi ferdig med nå

Trendene vi ikke tar med oss i 2016.

HERRETRENDENE SOM TILHØRER 2015: - Selv om disse jakkene dog er meget klassiske, har alt sin grense. Denne grensen ble definitivt nådd i 2015, sier PR-agent og moteblogger Henrik Skansen om de quiltede jakkene.
HERRETRENDENE SOM TILHØRER 2015: - Selv om disse jakkene dog er meget klassiske, har alt sin grense. Denne grensen ble definitivt nådd i 2015, sier PR-agent og moteblogger Henrik Skansen om de quiltede jakkene. Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn
Sist oppdatert

Motetrender endres stadig, og det skal godt gjøres å henge med på alt som går inn og ut av motebildet til enhver tid.

Likevel er det noen plagg vi håper tilhører fortiden, i hvert fall for en god stund.

- Personlig er jeg rimelig lei av trenden med å knyte skjorter rundt livet, matchet med skinnjakke og baseball-caps, slik som Justin Bieber gikk rundt for en stund tilbake.

Det sier PR-agent og moteblogger Henrik Skansen. Han håper også at vi vil se mindre til den såkalte vaffeljakken.

- Jeg håper virkelig vi kommer til å se færre og færre quiltede jakker i gatene. Selv om disse jakkene dog er meget klassiske, har alt sin grense. Denne grensen ble definitivt nådd i 2015, sier Skansen.

Stylist Erik Mogseth støtter påstanden om at vi kan legge baseball-trenden på hylla.

- Baseball-skjortene er vi forhåpentlig ferdige med nå. Jeg personlig er også ferdig med T-skjortene med påskriften «Kanye» etc. Store T-skjorter og dype utringninger håper jeg nå tilhører fortiden, sier han.

Dropp det lange skjegget

Kenneth Tangnes hos kulturbyrået Kontra Oslo, krysser fingrene for at vi er ferdige med den aller «barskeste» trenden.

- Jeg håper vi er ferdig med de barskeste innslagene i herremoten hvor alle ser ut som MMA-slåsskjemper eller forvillede tømmerhoggere i byen. Lange skjegg bør lide en stille barbersalongdød. Skjegget må gjerne ta med seg undercut og manbun-frisyrene i graven også, sier han, og legger til:

- Ellers håper jeg vi er ferdige med forskjellige typer «core» - normcore, glamcore, corecore…

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRENDER VI ER FERDIG MED: Både skinny jeans, baseball-caps, store T-skjorter og dype utringninger er trender moteekspertene håper og tror vi er ferdig med nå. Fra venstre: realitykjendis kjent fra TOWIE, Mark Wright, Justin Bieber og Kanye West.
TRENDER VI ER FERDIG MED: Både skinny jeans, baseball-caps, store T-skjorter og dype utringninger er trender moteekspertene håper og tror vi er ferdig med nå. Fra venstre: realitykjendis kjent fra TOWIE, Mark Wright, Justin Bieber og Kanye West. Foto: FOTO: Stella Pictures

Mogseth peker på flere plagg vi trygt kan gi til Fretex.

- De altfor trange jeansene, denimvesten og skinnbukser er vi ganske ferdige med nå. Army-trenden har også sett sine bedre dager, sier han og legger til:

- At flere menn ikke leser seg opp på motestoff og titter i magasiner, er rart, synes jeg. Mote skal være gøy og inspirerende!

Skansen peker på et print som får ham til å himle med øynene.

- Jeg vet ikke om dette kan kalles for en trend eller ikke, men når jeg ser tenåringer i T-skjorter og sokker med cannabisplanten printet på, blir jeg mildt sagt oppgitt … Bare ikke gjør det.

Balanse er nøkkelen

Tangen peker på viktigheten med balanse.

- Et aspekt av moter, trender og livsstil handler om å finne den optimale balansen mellom tilhørighet og individualitet, altså mellomtingen mellom det å passe inn og skille seg ut. å passe inn og skille seg ut. For mye av det første kan gjøre at du virker som en bevisstløs hipster, altså at du har alle de «riktige» symbolene i en bestemt kontekst.

- På den andre siden, med for mye av det siste kan stanken av innsats bli for sterk, og du kan virke desperat. Det er tricky greier dette her, sier han.

Likevel, uavhengig av trender er det vesentlig at du kler deg i noe du føler deg komfortabel med.

- Når dette er sagt, mener jeg at folk må få lov til å kle seg og se ut akkurat som de selv vil uten at de skal få terningkast lempet etter seg av den grunn. Noen er jo veldig opptatt av mote og trender, mens andre ikke kunne ha brydd seg mindre. Begge deler må jo være lov, sier Tangen.

Mogseth stemmer i:

- For all del, det er mye som kan fungere godt, men nøkkelordet er balanse. Jeg er kritisk til såkalte rene trender, men det vil jo alltid være noen førende retninger den ene eller andre veien.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Denne saken ble første gang publisert 24/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også