Skinny jeans

- Det ser ut som strømpebukser

Buksa mange menn bør unngå.

SKINNY JEANS: Stylist og motejournalist Lars Midtsjø mener ikke skinny jeans hører hjemme i en herregarderobe. - Det ser ut som en strømpebukse, sier han.
SKINNY JEANS: Stylist og motejournalist Lars Midtsjø mener ikke skinny jeans hører hjemme i en herregarderobe. - Det ser ut som en strømpebukse, sier han. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert
MATCHY-MATCHY: Er det innafor å ha like stramme jeans som kjæresten din..? Zac Efron synes tydeligvis det.
MATCHY-MATCHY: Er det innafor å ha like stramme jeans som kjæresten din..? Zac Efron synes tydeligvis det. Foto: FOTO: Stella Pictures

Skinny jeans. Buksene jenter og damer elsker, men også gutter og menn. Men er det egentlig en bukse for begge kjønn?

- Jeg kan ikke se for meg en dame som ikke har en åletrang, svart og tynn jeans i garderoben – men mulig jeg tar feil. Jeg tror faktisk det samme om menn, sier stylist og motejournalist Lars Midtsjø.

Kommer an på kroppsfasong

Når det er snakk om skinny jeans på menn, kommer det veldig an på kroppsfasong om du kler den eller ikke.

- Jeg synes en sliten punker i 40 årene lett kan gå med skinny jeans. Det er tross alt uniformen hans. Om man er lang og slank kan jeg ikke se at man ikke kan bruke buksa frem til man er 21, spør Midtsjø og legger til:

- Når det er sagt synes jeg ikke at denne buksa hører hjemme i en herregardeobe. Det ser ut som strømpebukser.

Chris Skoug, mannen bak herremote-bloggen thechriscourse.no, hadde sin første inntreden i skinny jeans rundt 2004, men har for lengst lagt dem på hylla.

- Personlig la jeg de jeansene på hylla da jeg var ca 34, men jeg vet om mange eldre enn det som kler dem virkelig godt fordi de har kroppsfasong til det.

- Det hele dreier seg alltid om hvor gjennomført stilen din er og ikke nødvendigvis hvilken stil du har valgt.

Midtsjø har lagt merke til at en del veltrente menn ofte bruker denne buksa, som kanskje heller burde gå for en noe videre jeansmodell.

- Det ser veldig rart ut – man kan se leggmusklene. Det ser ut som de går i strømpebukser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKINNY JEANS-ELSKERE: Både Russel Brand og Harry Styles elsker de sorte, supertrange buksene. Og er det noen som kler dem, er det kanskje disse to – eller?
SKINNY JEANS-ELSKERE: Både Russel Brand og Harry Styles elsker de sorte, supertrange buksene. Og er det noen som kler dem, er det kanskje disse to – eller? Foto: FOTO: Getty Images

Skoug har inntrykk av at det her til lands primært er hipstere, semi-hipstere og ungdomsskoleelever som trives best i skinny jeans.

Han mener også at det er mange menn som aldri skulle valgt en skinny jeans når de sto foran klesskapet sitt.

- Det verste er vel de som har vokst ut av dem, kjøpt for små eller bare har misforstått at rumpesprekken ikke skal synes på heltid, sier Skoug.

Midtsjø mener også at er du en mann med litt for stor mage og brede hofter, er kanskje ikke dette de perfekte buksene for deg.

- Det kan se ut som menn som har tatt på seg de stramme Miss Sixty-buksene til kjæresten.

- Det ser rett og slett usunt ut. Ironisk nok ser jeg dette ofte. Kanskje buksene burde komme med en slags bruksanvisning?

Jeansene du heller bør gå for

Som Skoug sier, er jo navnet i seg selv, skinny jeans, veldig beskrivende. De er trange, og de viser mye av kroppsfasongen din.

Ikke alle har en figur som kler disse jeansene.

- Det finnes utallige mange typer og fasonger innen jeans, så om du ikke har en slank figur bør du heller velge en jeans som får frem kroppen din på en penere måte enn den trangeste av de trange.

Midtsjø foreslår at er du en noe butt og litt kort mann, burde du heller går for en vanlig denim som er høy på livet.

- Du vil se lengre ut og fremstå mer elegant. Tenk for eksempel på Hasse Hope – han har forstått at han får lengre ben av å gå med highwaist, løse bukser.

Skinny jeans

- Definisjonen er kort og greit trange denimbukser som sitter tett fra anklene og over bena og rumpa.

- I senere år er den ofte laget med spandex, så den skal sitte ekstra trangt.

- Skinny jeans, eller slim fitting jeans, har fantes siden kring 1975, hvor både Sex Pistols og The Ramones var ivrige brukere.

- Begrepet ble lansert i norske butikker under skinny jeans på starten av 2000-tallet.

- Forbrukeren har siden "oppstart" endret seg mye. Det som tidligere var en signalmarkør for anti-kommersialisme har nå blitt et veldig mainstream produkt.

Kilder: Stylist Lars Midtsjø og Chris Skoug

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning