Vårtrender herre 2015

Her er de største vårtrendene til gutta

Gode nyheter til Ola Nordmann.

VÅRMOTE TIL GUTTA: Gode nyheter til Ola Normann. Denne våren er nemlig preget av en casual og klassisk look, der sporty elementer som bomberjakken, denim, sneakers og duse farger dominerer motebildet.
VÅRMOTE TIL GUTTA: Gode nyheter til Ola Normann. Denne våren er nemlig preget av en casual og klassisk look, der sporty elementer som bomberjakken, denim, sneakers og duse farger dominerer motebildet. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Vårens nøkkelplagg

- Denimskjorten (gjerne med glidelås-detaljer)

- Denimjakken

- Jeansen

- Denimshortsen

- Bomberjakken – gjerne i semsket skinn

- Hvite sneakers

- En kortermet skjorte, gjerne i farger eller med prints (som blomster)

- Den hverdagslige dressbuksen (gjerne rullet opp et par cm)

- Khaki-bukser

- Badeshorts (til stranda, lengde til midt på låret)

- Lange skjorter

Kilde: Anne Irene Migliosi i Presskontakterna og Fredrik De Lange, moteblogger.

- Casual-moten er stor denne våren, sier Emelie Wikström, stylist for det svenske moteagenturet MQ.

Hun mener guttas vårmote er, om mulig, enda litt mer avslappet og nedtonet enn tidligere.

- Vi ser at de sportslige innslagene i antrekket følger med også denne sesongen, sier Wikerström.

Fredrik De Lange, mannen bak den norske motebloggen for menn WAYWT (What Are You Wearing Today), er enig:

- For å understreke akkurat det: Fjoråret var bare begynnelsen for joggeskoen, sier De Lange.

Her er ekspertenes beste stylingtips og fineste trender til gutta denne våren.

Blått er hot!

Ifølge De Lange kommer denim til å bli en dominerende vårtrend.

- Jeg tror olajakken har sin renessanse, i tillegg til en total denim-look (over- og underdel sammen), sier han.

Anne Irene Migliosi i Presskontakterna sier seg enig:

- Denim kan brukes fra topp til tå. Jeans er fint på alle, og lett å matche med alt du har fra før, sier hun og fortsetter:

- Det er jo basisplagg nummer én, så det er vanskelig å gjøre feil her! Et bonus er at jeans er veldig fint til hvite sneakers, som er årets it-sko – så lenge du passer på at de forblir hvite.

Migliosi mener imidlertid du skal holde deg langt unna hvite jeans. Blått i ulike nyanser er den fineste fargen.

- Kobolt kan også være veldig fint som et innslag på for eksempel en skjorte, shorts, sko eller genser. Og så er den superfin i kombinasjon med denim, sier hun.

BLÅTT ER HOT: Blått, enten kombinert i ulike nyanser eller rene denim-looks er blant vårens største trender. Produkter: Chinos fra Cubus, kr 299. Denimskjorte fra H&M, kr 299. Sko fra Acne, kr 2795.
BLÅTT ER HOT: Blått, enten kombinert i ulike nyanser eller rene denim-looks er blant vårens største trender. Produkter: Chinos fra Cubus, kr 299. Denimskjorte fra H&M, kr 299. Sko fra Acne, kr 2795. Foto: FOTO: Stella Pictures og produsentene

It-farger

- Militærgrønt er en fantastisk fin farge og passer inn i den 70-tallsmoten vi nå går inn i, sier Migliosi og fortsetter:

Stiltips!

Ute etter å oppgradere vårgarderoben, men ikke tømme lommeboka?

- Jeg er ganske sikker på at du allerede eier en hvit, klassisk skjorte. For å oppgradere looken til en trendy vårlook kan du invester i et par fargerike joggesko, som du kombinerer den hvite skjorten med. Velg et par med en basic grunnfarge, og de vil bli enklere å bruke sammen med plagg du allerede har.

Kilde: Fredrik De Lange, moteblogger.

- Den er superfin på semskede skinnjakker, gjerne i en bomberjakke-variant.

Hun trekker også frem beigetoner som sand- og hudfarget, gjerne i kombinasjon og i ulike nyanser, som en annen tidsriktig fargetrend.

- Gå gjerne for en sommerdress i disse duse fargene, tipser Migliosi.

Hennes beste råd for en stilsikker vår, er å våge hive seg på farger og mønstre.

- Solblekede toner i rødt, blått, grønt, og selv rosa og andre duse pasteller, er helt riktig i motebildet nå, sier Migliosi.

Også kombinasjonen blått og grønt er en stor vinner, og vil være med på å gi deg en sporty, men klassisk, look.

Dette er en kombinasjon som er lett å ta i bruk, enten ved at du går for en mørkeblå jeans til en flaskegrønn genser, eller velger ett plagg, som for eksempel bomberjakken, i den trendy blått og grønt-kombinasjonen.

LYSE TONER: Nude-toner og ulike nyanser av beige, gjerne kombinert i ett og samme antrekk, er helt riktig denne våren. Det samme er militærgrønt og toner i rødt, blått, grønt, i tillegg til rosa og andre duse pasteller. Produkter: Chinos fra H&M, Genser fra Weekday Sko fra H&M
LYSE TONER: Nude-toner og ulike nyanser av beige, gjerne kombinert i ett og samme antrekk, er helt riktig denne våren. Det samme er militærgrønt og toner i rødt, blått, grønt, i tillegg til rosa og andre duse pasteller. Produkter: Chinos fra H&M, Genser fra Weekday Sko fra H&M Foto: FOTO: Stella og produsentene

Prints

Wikerström mener gutta godt kan være litt tøffere når det kommer til print denne sesongen.

- Dette er definitivt en sterk vårtrend. Her er det fint med print-innslag i et ellers nedtonet antrekk, mener hun.

Det kan være en skjorte, jakke eller shorts i print så fort det blir litt varmere i lufta. Resten av antrekket holder du enkelt.

- Hawaii-mønster på skjorta gjør en skikkelig comeback. Selv miniprints med blomster er veldig stort for våren 2015, sier Wikström.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, sier seg enig:

- Norske menn er kanskje ikke så vågale når det kommer til en trend som denne med blomsterprint, men du kan lett ta i bruk elementer fra catwalk-trendene på en mer diskré måte, sier Mevatne og fortsetter:

- En litt «out there»-trend som blomsterprint kan være så enkelt som et silketørkle med blomsterprint stikkende ut fra brystlommen på blazeren. Da er du klassisk og samtidig trendy.

Striper

Stripene er også i vårvinden, og ifølge De Lange er de moteriktige i enda større grad på bukser enn tidligere.

- Først og fremst som bredere striper, sier han og legger til:

- Tenk maritimt!

Han mener også vi kommer til å se mer brystkasse denne sommeren.

- Dype utringninger på T-skjorter og gensere er tilbake, men ikke FOR dype, sier de Lange og fortsetter:

- Hold deg imidlertid unna for dype singletter – gjelder både foran og på sidene. Det er måter på hvor godt du trenger vise alle andre at du har vært (eller ikke vært?) aktiv på treningssenteret den siste sesongen.

SPORTY STRIPER: Striper, både på gensere, tilbehør og bukser er med på å gi en klassisk, maritim og i tiden-look. Kombiner looken med sporty elementer som en bomberjakke og Vans. Produkter fra: Marineblå bomberjakke fra Weekday, kr 649. Stripete genser fra H&M, kr 99. Kremfargede sko fra Vans, kr 700.
SPORTY STRIPER: Striper, både på gensere, tilbehør og bukser er med på å gi en klassisk, maritim og i tiden-look. Kombiner looken med sporty elementer som en bomberjakke og Vans. Produkter fra: Marineblå bomberjakke fra Weekday, kr 649. Stripete genser fra H&M, kr 99. Kremfargede sko fra Vans, kr 700.

Skjorter med korte armer

Ifølge Wikerström, er skjorter med korte armerer en trend gutta virkelig bør satse på i år.

- Gjerne brettet opp et par ganger for en flatterende fasong og en stilsikker look. Velg en skjorte i enten helhvitt, denim eller print, sier hun.

De Lange er enig:

- Style den kortermede skjorten med opprullede armer for en dandy look, og nedrullet og nypresset for et urbant uttrykk, sier han.

De Lange mener denne skjorten vil være hottest kombinert med en penere bukse med press.

- Vil du ta trenden et steg lenger, kan du velge en skjorte med en mer firkantet passform, sier han, og råder deg videre til å leke med proporsjonene i antrekket.

- Tenk: «Stort oppe eller nede», for å skape en interessant silhuett.

Skjorta kan gjerne kombineres med et par smale bukser og sneakers. De lyse buksene i lin er også helt riktig denne våren.

- Norske menn er litt pysete

Så fort våren er her for fullt, og gradene stiger, mener ekspertene du bør pakke vekk vinterskoene og vinterjakken.

- Det er ikke noe som heter «helsesong-jakke» eller «helårssko», sier De Lange.

- Ikke bruk en jakke og et par slitte sko hele året. Norske menn er litt pysete, legger Wikerström til.

Ifølge Migliosi  bør du glemme både mokkasiner og dressko.

- Og for all del: Pakk bort 90-talls-stilen og kjør mer retro, hippie og bohemsk i stilen, sier hun og fortsetter:

- Jeg synes gutta kan bli flinkere til å kaste seg mer ut i trendbildet. Selv om en sterk trend nå er 70-tallet, kan du lage en tolkning av den. Ta elementer fra den, og lag det til din stil. Du trenger ikke dra på deg slengbuksen, men bruke mer denim, for eksempel.

UNNGÅ: Dype utringninger er tilbake, men ikke FOR dype, råder ekspertene. Hold deg blant annet unna singeletter som viser mye hud - både foran og på sidene.
UNNGÅ: Dype utringninger er tilbake, men ikke FOR dype, råder ekspertene. Hold deg blant annet unna singeletter som viser mye hud - både foran og på sidene. Foto: FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning