Motetips for menn

Ser du hva som er feil på dette bildet?

Her er de verste motetabbene menn kan begå.

NEI; NEI; NEI: Singleter med tynne stropper og dyp utringning er overhodet ikke sexy!
NEI; NEI; NEI: Singleter med tynne stropper og dyp utringning er overhodet ikke sexy! Foto: FOTO: Stella
Publisert Oppdatert

Det er ikke alltid like lett å kle seg, det kan alle jenter skrive under på.

Men det er ikke bare det kvinnelige kjønn som av og til kler seg helt feil, også menn kan gå på en skikkelig bommert fra tid til annen.

Noen er kanskje usikre på om skjorten skal være inni eller utenpå buksen, eller for eksempel om skjortekragen skal stå opp eller ned.

Vi har derfor snakket med to eksperter på området, stylister som har kledd opp både kjente og ukjente menn, og spurt dem om hvilke motetabber menn oftest begår.

Typiske motetabber blant menn

Når det kommer til å kle seg, så gjelder mange av de samme grunnprinsippene for både menn og kvinner.

- En typisk feil mange begår, er at man kler seg i plagg man ikke trives i, plagg som sitter feil og som ikke er flatterende for fasongen din. Er du ubekvem i det du har på deg, så gjenspeiler dette seg i måten du ter deg på, mener stylist Cornelia Brunasso.

I tillegg til å finne klær som faktisk sitter som de skal, bør man også kle seg i klær man faktisk liker.

- Ikke prøv å kle deg i en stil som ikke er deg, det blir ofte feil når man ser at folk har kledd seg i noe de ikke er, sier Brunasso.

Hun mener likevel at mange norske menn er litt mer forsiktige når det kommer til å kle seg i spesielle klesstiler. Hun lurer på om det kanskje er fordi norske menn er litt redde for å stikke seg ut og bli sett. Men, skal du først kle deg i en spesiell klesstil, må du passe på at det ikke blir for tilgjort.

- Jeg liker ikke når det ser ut som menn prøver altfor hardt. Stilen kan gjerne være gjennomtenkt, men det må likevel se ut som om man bare har slengt på seg noe, påpeker hun.

FOR BARNSLIG: Uansett hvor barsk du er, så kommer du aldri til å bli sexy hvis du kler deg i et par Uggs.
FOR BARNSLIG: Uansett hvor barsk du er, så kommer du aldri til å bli sexy hvis du kler deg i et par Uggs. Foto: FOTO: Stella

Uggs blir for barnslig

Skal vi tro stylist Isabella Leikanger Mork, så er en typisk motetabbe blant norske menn at de glemmer å tenke på skoene de har på seg.

- Mange menn undervurderer skoene sine betydning for antrekket. Slitte sko er ikke fint, ta vare på skoene dine ved å rengjøre, pusse og impregnere, sier hun.

Og når vi først er inne på sko: Er det én ting alle menn bør styre unna, så er det Uggs - der er begge stylistene enige.

- Uggs passer best til små barn og jenter. Jeg synes ikke det er pent med et par Uggs på menn, det kan fort bli barnslig og jentete, mener Leikanger Mørk.

I tillegg mener hun at alle menn bør styre unna Buffalo-sko, og der trenger man vel strengt tatt ikke en forklaring.

Brunasso på sin side mener at de såkalte «badetøflene» kun er noe man kan bruke hjemme.

- Jeg har sett at det kommer igjen denne sommeren, men alvorlig talt, badetøfler i plast med sokker går ikke hjem hos meg! Bruk de hjemme i hagen. Det samme gjelder Crocs! Uansett hvor bekvemme de er, så går man ikke rundt med dem i byen!

Dropp de dype utringningene

En annen ting menn bør unngå å kle seg i, er klær som er for trange.

DYP UTRINGNING: "Gossip Girl"-stjernen Ed Weatwick har en altfor dyp utringning på overdelen sin. Ikke sexy!
DYP UTRINGNING: "Gossip Girl"-stjernen Ed Weatwick har en altfor dyp utringning på overdelen sin. Ikke sexy! Foto: FOTO: Stella

- Uansett om du har en veltrent kropp, så er en trang singlet med spaghettistropper finest på jenter. Det samme gjelder T-skjorter med dyp utringning. Velg heller en mer maskulin overdel som T-skjorter med rund hals og singleter som dekker skuldrene, sier Brunasso.

Leikanger Mørk er helt enig med henne:

- Ligg unna veldig utringede singleter. Det ser for harry ut, og du kan like gjerne gå med bar overkropp når du absolutt skal vise så mye, påpeker hun.

Brunasso understreker likevel at man bør styre unna å gå rundt med bar overkropp i byen - det er bare lov på stranden! En joggebukse er også noe man kun bruker hjemme eller på trening, mener hun.

Og selv om det er aldri så trendy og fint på jenter, så bør alle menn styre unna skinnbukser.

- Med mindre du heter Mick Jagger, så ligg unna skinnbukser! Det er ikke pent på menn, sier Leikanger Mørk.

Hun mener at man i tillegg bør holde seg unna store beltespenner. Et belte skal være en liten detalj, og ikke ta over hele antrekket på en mann. Bor du i Texas derimot, så er du unnskyldt.

Bygg opp en god basisgarderobe

Det beste tipset man kan gi for alltid å være velkledd - uansett situasjon, er å ha en god basisgarderobe med klær som man kan mikse og matche.

- Han man en bra basisgarderobe kan man spare mye tid når man skal kle seg. Den bør inneholde klær av god kvalitet som er enkle å style med andre plagg du har i klesskapet, sier Brunasso.

Hun mener at en god basisgarderobe bør inneholde jeans som sitter godt, gjerne i ulike farger og vasker. I tillegg bør alle menn ha enkle T-skjorter uten trykk og skjorter som passer til både hverdags og fest.

- Alle menn bør ha en hvit dresskjorte i klesskapet. Den er klassisk og passer til alt. Til jobb er det fint med en dresskjorte under en V-genser og pene bukser. Dresskjorten er også kjempe fin under en blazer, og selvfølgelig til dress, sier Leikanger Mørk.

Det er også innlysende at en dress er noe alle menn bør ha. Gå for en som er moderne, enkeltspent og smal som du kan bruke både på dagen og kvelden, tipser Leikanger Mørk.

Dessuten bør alle menn ha en merinoullgenser i god kvalitet, da det alltid er bra å ha en varm genser i skapet. En god ytterjakke som du kan bruke både når du skal være casual og litt mer pyntet, er også smart å ha.

- Dette er plagg du kan investere i siden det er klær du kan ha i mange år, påpeker Brunasso.

- Plagg i kule farger, mønster og billig kvalitet er klær du kan kjøpe i tillegg for å sprite opp klesskapet, legger hun til.

Les også:

Barberer du deg riktig?

Slik vil jenter at gutter skal kle seg

Dette skjedde med skjorta etter ti minutter i dusjen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning