Skal det være et par smilehull?

De rareste skjønnhetsbehandlingene

Fuglebæsj i ansiktet, smilehullskirurgi eller glitrende steiner i underlivet? Her er de mest oppsiktsvekkende skjønnhetsbehandlingene.

SMILEHULL: I Storbritannia øker etterspørselen etter kirurgiske smilehull. Kirurgene kaller det «Cheryl Cole-effekten».
SMILEHULL: I Storbritannia øker etterspørselen etter kirurgiske smilehull. Kirurgene kaller det «Cheryl Cole-effekten». Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Det dukker opp stadig nye behandlinger som skal gjøre oss unge, vakre og slanke, og folk er overraskende villige til å betale i dyre dommer for å teste ut nye vidundekurer.

Enkelte av disse behandlingene er mer oppsiktsvekkende enn andre.

Vi har plukket ut de ti merkeligste skjønnhetsbehandlingene - kanskje litt fugleekskrementer gjør susen?

Opererer falske smilehull

Popstjernen Cheryl Coles søte smilehull skal være en viktig faktor til at tusenvis av britiske kvinner tyr til smilehullskirurgi, også kalt «designer dimples», ifølge avisen Daily Mail.

Smilehull er arvelig, men ved å lage et lite snitt i kinnet kan man skape en forsenkning, som med et sting i kinnet kan holdes på plass permanent, og på den måten gi smilehull.

Problemet er at desse smilehullene også er til stede når man ikke smiler, derfor ser det ikke like naturlig ut.

Eksperter innen plastisk kirurgi advarer nå mot inngrepet, siden langtidseffekten ikke er kjent.

- Smilehullskirurgi kan føre til permanente arr og kan få katastrofale følger når ansiktet begynner å henge med alderen, sier en talsmann for SurgiCare ifølge Daily Mail.

Ansiktsbehandling med fuglebæsj

De japanske geishaene sverger til en eldgammel oppskrift for ansiksbehandling, hvor fugleekskrementer spiller hovedrollen på ingredienslisten.

Geishaenes vakre og glatte hud, gjør dette til god reklame for hudpleiesalongene som nå tilbyr en «Geisha Facial».

Salongen Shizuka i New York tilbyr blant annet behandlingen, som koster 180 dollar, altså rundt 1000 norske kroner.

Kundens ansikt blir varsomt vasket med en miks av litt av hvert, blant annet «Uguisu no fun», som betyr pulverisert fugleekskrement.

Avføringen til nattergalen inneholder en spesiell syre, som glatter ut huden og gir ekstra fin glød. Den skal også ha en helbredende effekt.

Vajazzle

Etter at en nysinglel Jennifer Love Hewitt fortalte om sin nye favorittbehandling på talkshowet Lopez Tonight, ble vajazzle straks en utbredt trend i USA.

- Etter bruddet, dekorerte en venninne av meg mine edle deler med Swarovski-krystaller. Den glitret som en discokule, fortalte Love Hewitt, ifølge Stylelist.com.

Vajazzle står nemlig for «vagina bedazzle», og er kort fortalt å lime glitrende steiner på huden der nede. Steinene kan legges hvor man ønsker på vulva og i forskjellige figurer, farger og størrelser.

Vajazzle måtte i utgangspunktet legges på salong, men etterspørselen ble så stor at det nå produseres egne hjemmekit, for dem som vil live det opp litt.

En vajazzle i salong med full voksing av underlivet inkludert, koster rundt 115 dollar og varer i maks en uke, ifølge Healthlandtime.com.

Og nå kommer trenden også til Norge! Les mer her!

NY UNDERLIVSTREND: Vajazzling er å lime på små krystaller i underlivet.
NY UNDERLIVSTREND: Vajazzling er å lime på små krystaller i underlivet. Foto: Foto: Gary He

Analbleking

Det er ikke bare håret som blekes i Hollywood - her er det også en økende trend å bleke stedet der solen aldri skinner.

Analbleking betyr nettopp at det mørke området rundt anus blekes for å bli lysere og mer rosa.

Tidligere har analbleking vært vanlig hos pornoskuespillere (som i noe hyppigere grad viser frem dette intime området til fremmede), dansere, modeller og er for øvrig svært populært blant homofile menn, i følge The Village Voice.

Den vanligste måten selve blekingen gjøres på, er å bruke blekende kremer. I USA tilbys blekebehandling på salong, hvor de selger kremer som skal ytterligere bleke området i de påfølgende ukene (til du får ønsket resultat).

Men her gjelder det å være varsom. Flere blekeprodukter som selges i Statene er forbudt her til lands, og har skumle bivirkninger.

I USA er det vanlig å bruke blekekremer med hydrokinon (inntil 2 prosent). Hydrokinon er kjent for sin blekende egenskap ved at stoffet forhindrer dannelsen av pigment (melanin) i huden.

Siden 2000 er hydrokinon imidlertid forbudt å selge over disk i Norge (og i mange andre land) etter initiativ fra EU, og er nå reseptbelagt.

Tåkirurgi

Noen kvinner tar skodilla til et nytt nivå. «Tærne er den nye nesen» sies det. Forkortning av tærne øker på statistikken over de vanligste kirurgiske operasjonene.

Inngrepet går ut på at en del av det midterste leddet i tærne fjernes, slik at tåen blir kortere og at man enklere kan gå med de spisse, skyhøye pumpsene.

Det blir satt inn en liten titanstang mellom leddene for å bringe leddene sammen igjen.

Flere kvinner sliter med at enkelte av tærne er for lange i forhold til sålen på skoene, slik at tærne enten presses i selve skoen eller legger seg over sålekanten når de går med sandaler.

Da betaler de gledelig opp til 17,000 kroner for å få kortet ned problemet, ifølge ABC News.

Dette er selvfølgelig ikke et inngrep som skjer uten risiko. Kritikere hevder at den manglende delen av tærne fører til at føttene og tærne blir mer følsomme for belastninger.

Andre merkelige inngrep som gjøres på føttene er å sprøyte inn fett fra magen og inn i tåballene, slik at føttene polstres lett og man ikke får like vondt i høye hæler.

Det finnes også et inngrep kalt «pinky toe tuck», hvor lilletåen fettsuges for å få en smalere fasong, ifølge ABC News.

Sperm i kosmetikk

Mange har hørt om bruk av sperm i hudpleie tidligere, og det er faktisk ikke så rart at enkelte produsenter velger å satse på nettopp dette.

Sæd inneholder nemlig en kraftig antioksidant kalt «spermine», som ifølge studier skal være tjue ganger så effektivt som E-vitamin.

Spermine finnes naturlig i alle mennesker, blant annet i huden, lungene og i hjernen. Men det er mannens sperm som inneholder den høyeste forekomsten av antioksidanten.

Det Tromsøbaserte selskapet Bioforskning, har forsket på bruk av Spermine i hudpleiesammenheng i 20 år og har laget en egen hudpleieserie basert på spermine. Selskapet hevder de har internasjonal dokumentasjon på at produktene kan bremse aldringsprosessen med 20 prosent, ifølge nettsiden deres.

Les også:

OPERERER TÆRNE: Spesielt de spisse, høye pumpsene er vanskelige å gå med om man har lange eller brede tær.
OPERERER TÆRNE: Spesielt de spisse, høye pumpsene er vanskelige å gå med om man har lange eller brede tær. Foto: Foto: Stella

Nå er den spisse tåen tilbake

Derfor bør du unngå høye hæler

Slik blir du kvitt kvisene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning