De siste årene har det vært den runde skotuppen som har vært gjeldende i motebildet. Men trendene kommer og går, og nå er den spisse tåen på full fart tilbake igjen.

Viktige designere som Prada, Louis Vuitton, Valentino og Stella McCartney var blant merkene som viste pumps med spiss tå på catwalken for denne vinteren, og trenden fortsetter også de kommende sesongene.

Satser på lavere hæler

Det ble vist forskjellige typer pumps, men felles for alle var den spisse fasongen. Både Louis Vuitton, Prada og Isabel Marant viste en feminin variant med sløyfer på, mens Stella McCartney satset på lave pumps med ekstra spiss tå.

Et annet fellestegn for skoene er at hælhøyden nå er lavere enn den har vært tidligere.

Valentino hadde for eksempel valgt det som kalles «kitten heels» (2-5 cm) på skoene sine, mens de andre pumpsene hadde medium høyde.

SPISSET: Tyra Banks, Rihanna, Alexa Chung og Kate Moss digger sko med spiss tå.=

SPISSET: Tyra Banks, Rihanna, Alexa Chung og Kate Moss digger sko med spiss tå. © Foto: Stella

Rocker opp antrekket

Isabel Marants semskede pumps med sløyfe ble raskt regnet som denne sesongens store it-sko, og kjendisene er som vanlig først ute med trenden. Kate Moss elsker selvfølgelig denne skomodellen, som er perfekte om man vil gi antrekket en mer rocka vri.

Alexa Chung kan med sine lange bein enkelt satse på en lav variant, og har allerede sikret seg et par pudderosa pumps med reimer fra Valentino.

Men selvfølgelig er det en skodesigner som troner over de andre, nemlig Christian Louboutin. Hans klassiske skomodell med spiss tå, kalt Pigalle, er nemlig favoritten blant kjendisene.

Skomodellen kommer i flere forskjellige farger, og er blitt sett på blant andre Tyra Banks, Rihanna, Victoria Beckham og Sarah Jessica Parker den siste tiden.

PÅ CATWALKEN: Louis Vuitton, Isabel Marant, Prada og Stella McCartney er blant designerne som satser på spiss tå denne sesongen.=

PÅ CATWALKEN: Louis Vuitton, Isabel Marant, Prada og Stella McCartney er blant designerne som satser på spiss tå denne sesongen. © Foto: Stella

Slik bruker du trenden

Fordelen med sko med spiss tå, er at de passer til det aller meste. De er selvfølgelig kule og rocka til jeans eller skinnbukse, men kan også gi en kul effekt til et klassisk blyantskjørt eller kort kjole.

Spiss tå gir også den minimalistiske stilen det lille ekstra, som sett på visningen til Stella McCartney.

Denne skomodellen virker også forlengende på beina, og kan være ekstra komfortable om du velger riktig størrelse. Selv om denne skoen har vært ute av motebildet en stund, er det noe du trygt kan investere i. Det er en klassisk modell som alltid kommer tilbake.

ØVERST FRA VENSTRE: Flerfargede pumps fra Lanvin for HogM (Kr 999). røde pumps fra Zara (kr 799) lakkpumps fra Topshop (kr ), røde pumps med sløyfe fra Isabel Marant (kr 3800/netaporter.com) sorte pumps fra Christian Louboutin (kr 3625/netaporter.com) og grå boots fra HogM (kr 399).=

ØVERST FRA VENSTRE: Flerfargede pumps fra Lanvin for HogM (Kr 999). røde pumps fra Zara (kr 799) lakkpumps fra Topshop (kr ), røde pumps med sløyfe fra Isabel Marant (kr 3800/netaporter.com) sorte pumps fra Christian Louboutin (kr 3625/netaporter.com) og grå boots fra HogM (kr 399).

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!