Ytterplagg

Ti lekre vinterkåper

Hold både varmen og stilen i disse fine kåpene.

VINTERKÅPER: Velg blant disse flotte kåpene når du skal holde varmen i vinter.
VINTERKÅPER: Velg blant disse flotte kåpene når du skal holde varmen i vinter. Foto: Foto: produsenten
Publisert Oppdatert

En lekker ullkåpe er en perfekt investering i vintermånedene. Den holder deg god og varm uten at det går på bekostning av stilen.

Den kan brukes over bukser og ullgensere på dagtid, og er perfekt til å slenge over kjolen til julebord og andre festligheter.

Klassisk og trendy

Denne sesongen har den klassiske kåpefasongen kommet tilbake for fullt. Knelange kåper med krage og belte i livet går aldri av moten, og er en trygg og trendy investering denne vinteren.

Samtdig er den dobbeltspente varianten tilbake for fullt. Her kan man velge om man vil gå for en militærinspirert variant eller gå for den 60-tallsinspirerte varianten, som har gjort et stort comeback takket være tv-serien «Mad Men».

De mest trendy variantene har ikke like lang holdbarhet i klesskapet som klassikerne, men her kan man finne kule alternativer i kjedebutikkene. Den mest trendy fasongen er den oversizede kåpen, som helst skal se ut som en frakk du har lånt av kjæresten. La den henge løst eller marker den med et belte i livet for å skape mer fasong.

Det viktigste er uansett å velge en kåpe som kler din kroppsfasong.

FRA VENSTRE: Rød kåper fra Lindex (kr 699) Kåpe med fuskepelskrage fra Topshop (kr 910) kamelfarget kåpe fra HogM (kr 799).
FRA VENSTRE: Rød kåper fra Lindex (kr 699) Kåpe med fuskepelskrage fra Topshop (kr 910) kamelfarget kåpe fra HogM (kr 799). Foto: Foto: produsenten

Trendfargene

Den er vel få som ikke har fått med seg sesongens store trendfarge. Det er kamel, og er spesielt gjeldende på kåpefronten. Selv om den er trendy, trenger du ikke være redd for at fargen vil forsvinne med det første. Kamel er dessuten en klassisk farge som enkelt kan kombineres med andre farger.

Om du vil ha en mer oppsiktsvekkende kåpe, skal du satse på den andre trendfargen, som er rød. Rødt er mye brukt på tilbehør som vesker, sko og belter denne sesongen, men er absolutt en lekker farge til kåpene også.

Ellers er sort og grått fargene som dominerer i kåpeverdenen, med innslag av jordfarger og dype toner av grønt, blått og burgunder.

Kule detaljer

Ofte kan detaljene gjøre hele plagget. Denne sesongen er saueskinnspelsen vært den viktigste detaljen, og både saueskinnsfôr og fuskepels på kragene, og gir kåpen det lille ekstra.

Skinndetaljer er også en viktig trend. Enten i form av et belte i livet, på kragen eller andre detaljer, som for eksepem hele lommer laget av skinn.

Et belte i livet gir fin figur og frisker opp enhver kåpe. Å legge til eller bytte ut et belte med et i en annen farge eller med en annen beltespenne, gir en gammel kåpe nytt liv.

Share

Les også:

Denne jakken må du ha

FRA VENSTRE: Kåpe med vid hals fra Monki (kr 900), dobbeltspent kåpe fra Ellos (kr 599) og oversiezed kåpe fra TopShop (kr 1435).
FRA VENSTRE: Kåpe med vid hals fra Monki (kr 900), dobbeltspent kåpe fra Ellos (kr 599) og oversiezed kåpe fra TopShop (kr 1435). Foto: Foto: Produsenten
FRA VENSTRE: Kåpe fra Monki (kr 1000), kamelfarget kåpe fra Weekday (kr 1200), Svart kåpe fra Hope (kr 5599) og burgunderfarget kåpe fra Weekday (kr 1500).
FRA VENSTRE: Kåpe fra Monki (kr 1000), kamelfarget kåpe fra Weekday (kr 1200), Svart kåpe fra Hope (kr 5599) og burgunderfarget kåpe fra Weekday (kr 1500). Foto: Foto: produsenten

Finn kåpen til din kroppsfasong

Alt du trenger å vite om vintermoten

Slik vasker du ullklær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning