Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Skinn er alltid aktuelt når høsten kommer, men denne sesongen er det med en ny vri.

Glem de harde, rocka skinnplaggene. Nå skal skinnet være smørmykt, glatt og med rene snitt.

Høstens absolutte must-have er et par stramme skinnbukser. Du finner mange forskjellige varianter i imitert skinn i kjedebutikkene, ellers kan man lete etter kule secondhand-varianter om man ikke skal slå til på en ekte variant.

Også skinntightsen er i vinden fortsatt, og rocker opp høstens strikkegensere eller en oversized skjorte.

Nytt av sesongen er også topper i skinn, inspirert av Célines høstkolleksjon. Toppene skal være myke, med enkelt snitt og rene linjer. Tenk farger som grått, kamel, beige og sort.

Gjør et bruktkupp

Skinnshortsen har lenge vært en favoritt blant bloggere og andre trendsettere, og denne høsten er den her for fullt. Det er flere varianter å finne i kjedebutikkene nå. Om du ikke finner drømmeshortsen, kan du enkelt finne et par brukte skinnbukser på loppis eller vintagebutikker, som du bare kan klippe av beina og rulle dem opp i passende høyde.

Shortsen er enda kulere om den er litt løsere i passformen og ikke altfor kort og åletrang. Bruk skinnshortsen med et par tykker strømper og ankelboots, så er du supertrendy i høst.

SKINN: Olivia Palermo, Celine, Leighton Meester og Chloé i høstens skinntrend.=

SKINN: Olivia Palermo, Celine, Leighton Meester og Chloé i høstens skinntrend.

Sats på klassikere

Om du virkelig skal gjøre en god investering på jakkefronten, skal du kjøpe deg en skinnjakke i god kvalitet. Skinnjakken er en sikker vinner hver eneste høst, og det gjelder selvfølgelig denne sesongen også.

Her er det mange varianter å velge mellom, enten du vil ha en tøff bikerjakke, en mer oppknappet militærinspirert variant, eller høstens store it-jakke, nemlig med saueskinnsfôr. De ekstra modige kan velge en skinnjakke med frynser.

Du kan også gjøre som supermodell Kate Moss, å velge en blazer eller en annen type jakke med tøffe skinndetaljer som krage eller lommer i skinn.

Kombiner skinnplaggene riktig

Det du må huske på når du bruker skinnplagg, er å skape en balanse i antrekket med plagg i andre materialer. Det er fort gjort å trå feil med plagg i skinn, siden denne typen plagg enten kan oppleves veldig rocka eller dristig.

Bruk for eksempel en skinnbukse med en litt oversized blazer eller løs skjorte for å skape kontrast. Skinntights eller skinnshorts er superkult kombinert med tykke strikkeplagg. Om du bruker et trangt skinnskjørt, kombiner det med noe løsere i et mykere materiale på overkroppen. På den måten slipper du at antrekket blir overkill eller gir et for hardt inntrykk.

Share

FRA VENSTRE: Kjole fra Topshop (kr 650), frynsejakke fra HM (kr 499), skjørt fra Gina Tricot (kr 249), bukse fra Bik Bok (kr 299), skinnjakke fra Muubaa (kr 3499), jakke med ullkrage fra Bik Bok (kr 499) og skinnkjole fra Topshop (kr 1390).=

FRA VENSTRE: Kjole fra Topshop (kr 650), frynsejakke fra HM (kr 499), skjørt fra Gina Tricot (kr 249), bukse fra Bik Bok (kr 299), skinnjakke fra Muubaa (kr 3499), jakke med ullkrage fra Bik Bok (kr 499) og skinnkjole fra Topshop (kr 1390).

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om høsttrendene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!