Styling tips

Kle deg etter din egen kropp og stil

Cameron, Kate, Melissa, Christina og Gwyneth er så forskjellige som man kan bli, men når det kommer til klær gjør de alle én ting perfekt!

FORBILDER: Når det kommer til å kle seg etter egen personlighet og kropp, er disse fem Hollywood-stjernene virkelig gode forbilder.
FORBILDER: Når det kommer til å kle seg etter egen personlighet og kropp, er disse fem Hollywood-stjernene virkelig gode forbilder. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Epleform eller pæreform - det kan være vanskelig å holde styr på hvilken frukt man egentlig er!

Selv om guidene for hvilke klær, snitt og silhuetter som passer en best kan være en god hjelp, er det et lite og enkelt knep som gjør påkledning enda lettere.

Nemlig å la personligheten og kroppen din få styre showet.

Akkurat som sminke, kan klær absolutt brukes for å skjule store pupper eller spinkle ben. Og det er heller ikke noe i veien med det!

Men hvis man legger de kroppslige elementene til side for én dag, og heller fokuserer på ting man faktisk liker, ser man fort hvordan utseendet løfter seg ti hakk.

Om ikke annet, fordi man da vet at innsiden vises på utsiden - uansett om en valke er synlig her, eller en flat rumpe kommer frem der.

Vis personlighet - ikke skjul kroppen

Det er et kjent faktum at det tar cirka 20 sekunder å danne seg et inntrykk av en person, og utseendet sammen med kroppsspråk bidrar naturligvis stort til utstrålingen vi gir.

Så da kan det vel hende at man også har et bedre utgangspunkt med nye mennesker, på møter eller date, hvis man får vist frem personligheten sin via klærne?

«Reglen» er enkel: Kle deg på utsiden, som du føler deg på innsiden - uansett størrelse, hudfarge eller alder.

Ikke noen nikkedukker

I håp om å inspirere, og for å bedre illustrere hva vi egentlig mener, har vi funnet frem til fem råflotte Hollywood-stjerner. Og ja, alle er så klart kjent for å utnytte seg av disse klesteknikkene.

Og det beste med det hele? De ser alle totalt forskjellige ut!

Man kunne lett dratt frem et bilde av Cameron Diaz og forklart at hun har en murstein-kroppsform, med sine firkantede former og beskjedne kurver. Eller at Melissa McCarthy er en klassisk eple-kroppsform med rund midje og smale skuldre.

Men det viktigste med måten disse fem kvinnene kler seg på, i våre øyne, er hvordan den får frem deres egen skjønnet, på en helt unik måte. Perfekt for deres egen personlighet og kropp.

Samtidig velger de heller å dra fokus på kroppsdeler som er ekstra fine, som midje, ben, byste og rumpe.

Bedre kvinnfolk enn det skal man lete lenge etter, når det kommer til stil i det minste.

CHRISTINA HENDRICKS: Den rødhårede skjønnheten som vi kjenner fra TV-serien "Mad Men" vet å rocke en 50-tallslook med en moderne vri. Legg merke til hvordan hun ikke styrer unna tettsittende skjorter og jeans, og gjærne viser bena.
CHRISTINA HENDRICKS: Den rødhårede skjønnheten som vi kjenner fra TV-serien "Mad Men" vet å rocke en 50-tallslook med en moderne vri. Legg merke til hvordan hun ikke styrer unna tettsittende skjorter og jeans, og gjærne viser bena. Foto: FOTO: Stella Pictures
DENIM-COOL: Selv om Christina nailer 50-tallsglam på den røde løperen, liker vi godt å se at hun rocker en smart double-denim look i to fargetoner til hverdags. <b>PRODUKTFORSLAG:</b> Denimskjorte fra H&M, kr 249. Saint Laurent Paris Solbriller fra Synsam, kr 2590. Pointy Loafer Pumps fra Bianco, kr 499. Slim Cropped Jeans fra Lindex, kr 399.
DENIM-COOL: Selv om Christina nailer 50-tallsglam på den røde løperen, liker vi godt å se at hun rocker en smart double-denim look i to fargetoner til hverdags. PRODUKTFORSLAG: Denimskjorte fra H&M, kr 249. Saint Laurent Paris Solbriller fra Synsam, kr 2590. Pointy Loafer Pumps fra Bianco, kr 499. Slim Cropped Jeans fra Lindex, kr 399. Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Christina Hendricks: timeglassfasong

Christina Hendricks tok verdenen med storm, som en regelrett sexbombe i TV-serien «Mad Men».

Med en over gjennomsnittet fyldig byste, og timeglassfasong, ble hun raskt både hyllet og kritisert for sine klesvalg.

Det slående med Christina, er at hun virker fullstendig komfortabel i sin egen kropp og er ikke redd for å være sexy.

Siden hun pakker inn stilen i en moderne 50-talls vri, virker aldri antrekkene for vulgære eller påtatt.

Klærne passer både kroppen, med sine ultra kvinnelige silhuetter, samt den tilsynelatende yndige personligheten hennes.

Sammen med den ildrøde manken, og flørtende smilet, gjør hun også rett i å benytte seg av sterke farger.

Istedenfor å skjule bysten, eller ty til løse plagg, gjør skuespilleren helt rett i å heller bruke formsydde og draperende plagg.

Og det er godt å se at den moderne 50-tallsstilen også benyttes til hverdags.

Da poengterer hun ekstra at stilen ikke er en glamorøs gimmick for den røde løperen, men en look hun virkelig trives godt i.

Cameron Diaz: lite pupper og rumpe

CAMERON DIAZ: Cameron er en mester på å få inn et sporty og lekent element i antrekkene sine, men tyr heller til sterke leppefarger enn farger på klærne. Hun lar seg aldri overstyres av tunge og volumniøse ballkjoler på den røde løperen, og er alltid tro mot sin egen stil istedenfor trender.
CAMERON DIAZ: Cameron er en mester på å få inn et sporty og lekent element i antrekkene sine, men tyr heller til sterke leppefarger enn farger på klærne. Hun lar seg aldri overstyres av tunge og volumniøse ballkjoler på den røde løperen, og er alltid tro mot sin egen stil istedenfor trender. Foto: FOTO: Stella Pictures
LEKEN OG SEXY: Cameron vet å få frem sin lekne og sexy personlighet, samt gi økt tekstur og volum til kroppen. <b>PRODUKTFORSLAG:</b> Mint&Berry kjole fra Zalando.no, kr 1615. Thilda Leather Pump fra Bianco, kr 799. Inru Ring fra A/Bareness, kr 850. Amu Bracelet fra A/Bareness (kr 300).
LEKEN OG SEXY: Cameron vet å få frem sin lekne og sexy personlighet, samt gi økt tekstur og volum til kroppen. PRODUKTFORSLAG: Mint&Berry kjole fra Zalando.no, kr 1615. Thilda Leather Pump fra Bianco, kr 799. Inru Ring fra A/Bareness, kr 850. Amu Bracelet fra A/Bareness (kr 300). Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Cameron Diaz kom kanskje inn i filmverdenen som en sexbombe i «The Mask», men i etterkant så vi heldigvis at Cameron sin egentlige personlighet kom mer og mer frem i klesvalgene.

At hun er slående vakker, er det ingen tvil om, men det er humoren, den tilbakelente holdningen og evnen til å bry seg fint lite om hva andre synes som har smeltet våre hjerter.

Det at Cameron hverken har falt for silikoninnlegg eller andre plastiske operasjoner, er forfriskende å se.

Og der hvor mange kanskje ville kledd seg med mål om å øke volum på byste eller bakdel, fokuserer Cameron heller på en relativt nedtonet stil.

Ofte er det faktisk heller en knallfarget leppestift som får stå i fokus. Som passer godt, da skuespilleren har et fantastisk uttrykksfullt ansikt og smil.

Og den sporty surfer-kroppen utnytter hun godt i klesveien - være seg på den røde løperen eller til hverdags.

Muskuløse armer, og veltrente ben kan og burde dama være stolt av, så at hun benytter enhver anledning til å vise dem frem forstår vi godt.

Det skal nok vanskelig la seg gjøre å prakke på miss Diaz en overdådig ballkjole, og heldigvis holder hun seg tro til sin egen stil og personlighet.

Melissa McCarthy: frodig

Den distré, morsomme og lidenskapelige kokken Sookie St. James, fra TV-serien «Gilmore Girls», smeltet umiddelbart våre hjerter.

MELISSA MCCARTHY: Den vakre og fantastisk morsomme skuespillerinnen kjent fra TV-serien "Gilmore Girls" og filmen "Identity Thief", vet å leke seg med klær og la kropp være kropp. Mer av dette, sier vi!
MELISSA MCCARTHY: Den vakre og fantastisk morsomme skuespillerinnen kjent fra TV-serien "Gilmore Girls" og filmen "Identity Thief", vet å leke seg med klær og la kropp være kropp. Mer av dette, sier vi! Foto: FOTO: Stella Pictures
FARGEGLAD: Hvem har sagt man må styre unna farger og mønster hvis man er over en viss størrelse? Gjør som Melissa og style mønster sammen med sollide farger i samme fargefamillie! <b>PRODUKTFORSLAG:</b> Trikottunika fra HM+, kr 199. Balsamik Chinos fra Ellos, kr 399. Platåsandaletter fra H&M, kr 150 (på salg). Victoria Delef Clutch fra Zalando.no, kr 449.
FARGEGLAD: Hvem har sagt man må styre unna farger og mønster hvis man er over en viss størrelse? Gjør som Melissa og style mønster sammen med sollide farger i samme fargefamillie! PRODUKTFORSLAG: Trikottunika fra HM+, kr 199. Balsamik Chinos fra Ellos, kr 399. Platåsandaletter fra H&M, kr 150 (på salg). Victoria Delef Clutch fra Zalando.no, kr 449. Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Skuespilleren bak karakteren, Melissa McCarthy, var virkelig en frisk pust etter en lang periode med rollefigurer fra andre serier som «Ally McBeal» og «Charmed».

Men heldigvis ble heller aldri kroppsstørrelsen hennes et videre tema, da personligheten rett og slett var større, og gleden hun viste på både skjermen og privat fikk all fokus. Som fortjent!

Når det er sagt, er Melissa en slående vakker jente og på klesfronten har hun virkelig imponert gang på gang.

Der mange slenger på seg store sekker av noen kjoler, eller kun bruker sort, gjør Melissa det motsatte. Trekvart lange kjoler med innsving ved navlen er favoritten, og hun passer støtt på å vise litt ben.

Dette gjør at hun kan leke seg langt mer med antrekkene, og måten hun styler farger og prints sammen, er virkelig imponerende.

At Melissa er ei stor jente, er det ingen tvil om - og heller ikke noe hun selv skammer seg over.

Så da er det utrolig deilig å se at hun viser frem både personlighet og kropp, med masse energi og generell glede.

Gwyneth Paltrow: slank

Den 42 år gamle skuespilleren og bloggeren Gwyneth Paltrow får altfor lite kred for klesstilen sin.

Ja da, Gwyneth er høy og slank, men dette er ikke ensbetydende med å se bra ut.

GWYNETH PALTROW: Vanskelig å gjette alderen til Paltrow? Det er nok fordi hun er ekspert i å kle seg ungdommelig, uten at det virker påtatt eller påtvunget. Hennes beste triks? Bland inn aktuelle trender, med sin vanlige garderobe. Enkelt!
GWYNETH PALTROW: Vanskelig å gjette alderen til Paltrow? Det er nok fordi hun er ekspert i å kle seg ungdommelig, uten at det virker påtatt eller påtvunget. Hennes beste triks? Bland inn aktuelle trender, med sin vanlige garderobe. Enkelt! Foto: FOTO: Stella Pictures
UNG OG FRESH: Istedenfor å endre på kroppsformen, fokuserer Gwyneth heller på å se like fresh og kul ut på utsiden, som hun er på innsiden. <b>PRODUKTFORSLAG:</b> Abigail Sweater Dress fra Kristine Vikse, kr 1299. Granville Jacket fra Samsø Samsø, kr 1999. Zign Pumps fra Zalando, kr 799. Smykke fra H&M, kr 69,50.
UNG OG FRESH: Istedenfor å endre på kroppsformen, fokuserer Gwyneth heller på å se like fresh og kul ut på utsiden, som hun er på innsiden. PRODUKTFORSLAG: Abigail Sweater Dress fra Kristine Vikse, kr 1299. Granville Jacket fra Samsø Samsø, kr 1999. Zign Pumps fra Zalando, kr 799. Smykke fra H&M, kr 69,50. Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Nei, det er den personlige smaken hennes som gjør at hun alltid ser smashing og bemerkelsesverdig yngre ut.

Tobarnsmoren mestrer nemlig, på en særdeles elegant måte, å integrere foryngende elementer i både klesveien og sminken.

Dette gjør hun enkelt ved å alltid utnytte seg av tydelige trender, uten at det virker påtatt.

Hun ville sjeldent brukt et antrekk rett fra catwalken, men gjør heller en gatemote vri som man ofte ser i New York, London og Paris.

Klærne følger kroppen slik den naturlig er bygd, og fokuset er som regel aldri på én bestemt kroppsdel.

Noe som igjen gjør at det er Gwyneth og personligheten hennes som blir lagt merke til, og ikke bare kroppen.

Kate Winslet: vanlig dame med former

Kate Winslet har lenge vært kjent som dama som går imot strømmen og skjønnhetsidealene blant sine skuespillerkollegaer.

En rolle hun nok selv syns er relativt tullete, da Kate alltid har vært langt mer opptatt av rollene hun spiller enn hva motemagasinene skriver.

Men da hun møtte opp på Venice Film Festival i 2011 med en bodycon kjole, skapte hun en motebølge som ble hørt verden rundt.

KATE WINSLET: Kate har en nydelig kropp timeglassfasong, og selv om enkelte sladreblader kan ha kalt henne tjukk eller formfull, er hun strengt tatt  slank og relativt "normal". Men Kate hører heldigvis ikke etter, og viser frem sin nydelige timeglassform og en laidback, men tradisjonell personlighet.
KATE WINSLET: Kate har en nydelig kropp timeglassfasong, og selv om enkelte sladreblader kan ha kalt henne tjukk eller formfull, er hun strengt tatt slank og relativt "normal". Men Kate hører heldigvis ikke etter, og viser frem sin nydelige timeglassform og en laidback, men tradisjonell personlighet. Foto: FOTO: Stella Pictures
SHORTS PÅ FEST: Kate kan gå fra full-on glam på den røde løperen, til en mer casual shorts-stil, og vi elsker det! <b>PRODUKTFORSLAG:</b> Figursydd Blazer fra H&M, kr 349. Topp fra Ellos, kr 69. Shorts fra Lindex, kr 199. Pumps fra Dinsko, kr 299 (salg).
SHORTS PÅ FEST: Kate kan gå fra full-on glam på den røde løperen, til en mer casual shorts-stil, og vi elsker det! PRODUKTFORSLAG: Figursydd Blazer fra H&M, kr 349. Topp fra Ellos, kr 69. Shorts fra Lindex, kr 199. Pumps fra Dinsko, kr 299 (salg). Foto: FOTO: Stella Pictures

Kjolen ble omtalt som perfeksjon, og viste frem den da 36 år gamle skuespillerens kropp og former.

I etterkant ble det derimot også en del oppvask, da flere artikler og kommentarer gikk ut på hvor herlig det var at Kate viste frem sine fyldige former.

Men vi kan vel alle være enig i at frøken Winslet på ingen måte er hverken plus-size eller spesielt fyldig.

Heldigvis har Kate holdt på sin personlige stil, og sporter likeså tettsittende kjoler, som løse og avslappede antrekk.

Men et par fellesnevnere har hun dog, og det er å dra fokus mot midje, vise armer og smalne bysten ved å bruke v-hals og smale utringninger.

Les også:

Slik kler du deg høyere

Klestipsene som gjør at du kan kle deg slankere

Tre kropper, tre kelsskap: La deg inspirere av disse flotte damene!

LOV Å FEILE: For å lette litt på trykket, så er det ikke slik at damene våre aldri har gjort klesbommerter. Det interessant er at man nesten kan se at dette er klær som ikke passer dem, hverken etter personlighet eller kropp. Kanskje har stylisten vært for skråsikker? Heldigvis er ikke dårlige klesdager verdens undergang, på noen som helst måte.
LOV Å FEILE: For å lette litt på trykket, så er det ikke slik at damene våre aldri har gjort klesbommerter. Det interessant er at man nesten kan se at dette er klær som ikke passer dem, hverken etter personlighet eller kropp. Kanskje har stylisten vært for skråsikker? Heldigvis er ikke dårlige klesdager verdens undergang, på noen som helst måte. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning