Herrejakker høsten 2013

Her er høstens hotteste jakker til gutta

- Trange, små eller magekorte jakker er veldig usexy.

HØSTENS HOTTESTE JAKKE: En av høstens aller hotteste jakker til gutta er bomberjakken. Denne er fra Gant, og koster kr 2300.
HØSTENS HOTTESTE JAKKE: En av høstens aller hotteste jakker til gutta er bomberjakken. Denne er fra Gant, og koster kr 2300. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert
Husk å unngå den verste jakketabben; Ikke kjøp en størrelse for liten.

- Husk å unngå den verste jakketabben; Ikke kjøp en størrelse for liten. Trange og små, eller magekorte jakker er veldig usexy, sier Linn-Anne Hovland ved PR-byrået Mildh Press.

Nei, vel. Det er notert. Men enda viktigere er kanskje: Hvordan skal egentlig gutta kle seg denne høsten?

Følg med - vi spurte ekspertene! Her er noen av sesongens hotteste herrejakker.

Høstens hotteste jakke

Det er som vanlig flere trender som dominerer motebildet denne høsten - også for gutta.

Og det fineste av alt er at enten du går for en sexy, praktisk eller trendy look (eller vil være alt på en og samme tid - sjansen er jo der for at du ønsker det), lar det seg faktisk gjøre i år.

Ifølge Hovland er sesongens absolutt kuleste jakke til gutta den såkalte bomberjakken.

- Den skal enten være i et glatt stoff eller quilted, og ha ribbestrikkede stoffkanter på håndledd og i kragen, sier Hovland.

Det beste med dette plagget er at det kan styles både opp og ned, maskulin, røft eller tøft. Velg mellom en enkel, ensfarget variant, en sporty baseball- eller collegejakke, eller en modell med et spennende mønster.

Kombiner jakken med et par kule boots, en enkel jeans og en grov genser - enten i strikk eller jerseystoff. Komfortable sko à la Converse er også en sikker vinner.

BOMBERJAKKEN: Er definitivt høstens hotteste herrejakke. Øverst fra venstre: Match RYI, kr 2499. Minumum, kr 1400. Gant, kr 2300. Gant, kr 6900.
BOMBERJAKKEN: Er definitivt høstens hotteste herrejakke. Øverst fra venstre: Match RYI, kr 2499. Minumum, kr 1400. Gant, kr 2300. Gant, kr 6900. Foto: FOTO: Produsentene

Parkasen

Et stilrent fargespekter gjør deg velkledd nesten uansett hva du kombinerer det med.

En annen kul jakketrend denne høsten er den gode, gamle parkasen.

- De fleste parkaser har fôring som kan tas av og på, og den fungerer derfor perfekt både til høsten og vinteren. Sesongens parkasmodell har knapper og pels på hettekanten (fake eller ekte - du velger selv!), sier Hovland.

Her er det fint å gå for farger som sennepsgul, armygrønn, petroleumsblå, lilla eller grå.

Alexander Helle fra det norske designermerket Norwegian Rain forteller at de, denne sesongen, har brukt nyanser som tar utgangspunkt i mørke, dype farger.

- Vi har valgt å lage jakker med teksturer i skjæringspunktet mellom mørkeblått og svart, med et innslag av en litt mer neddresset militærgrønn, sier Helle.

Han mener det er viktig at du generelt går for farger som passer like godt til elegante antrekk som til mer hverdagslige.

- Et stilrent fargespekter gjør deg velkledd nesten uansett hva du kombinerer det med, sier Helle.

Denimjakken

PARKASEN: Parkasen er tilbake for fullt - i år igjen! Fra venstre: Minimum, kr 3000. Selected Homme, kr 899. Zara, kr 1695. Filippa K, kr 3500.
PARKASEN: Parkasen er tilbake for fullt - i år igjen! Fra venstre: Minimum, kr 3000. Selected Homme, kr 899. Zara, kr 1695. Filippa K, kr 3500. Foto: FOTO: Produsentene

Også denimjakken er en tøff trend for gutta denne høsten. Og nå som gradene synker, kan den brukes sammen med en strikket genser eller en tykk hettegenser under.

Du vil som regel danke ut den mest trendy personen på gaten.

- Den kan gjerne være mørk grå eller svart for å matche sesongens mørkere toner, tipser Hovland.

Skinnjakken

For de tøffe gutta er den røffe skinnjakka et must. Style den med en hettegenser og en enkel t-skjorte under for en hverdagslig look.

- Husk imidlertid å kjøpe skinnjakke og hettegenseren hver for seg. «Juksejakkene» med innsydde hettegenserkanter er ikke kult, sier Hovland og fortsetter:

- Er du glad i å bruke en vest til hverdags, vil jeg denne sesongen anbefale å gå til innkjøp av en fluffy dunvest med høy krage og lett stripet søm. Dunjakker med lange armer er også fint, og ikke minst superpraktisk når kulda setter inn.

Trenchcoaten

I tillegg til de sporty jakkene, treffer du også blink denne høsten hvis du bruker en enkel frakk som rekker deg ned til rett over knærne.

DENIM OG SKINN: For en litt røffere look. Fra venstre: Svart jeansjakke fra Cheap Monday, kr 599. Skinnjakke fra Mardou&Dean, kr 8700. Jeansjakke fra Levi's, kr 1349.
DENIM OG SKINN: For en litt røffere look. Fra venstre: Svart jeansjakke fra Cheap Monday, kr 599. Skinnjakke fra Mardou&Dean, kr 8700. Jeansjakke fra Levi's, kr 1349. Foto: FOTO: Produsentene

- De elegante trenchcoatene i ull er også noe å skaffe seg. Beltet i midjen skal i så fall knytes pent, ikke bruk den eventuelle spennen som sitter på enden. Dette gjør stilen litt mer casual og viser at looken er oppdatert - til tross for en klassisk jakkemodell, sier Hovland.

Før været blir altfor kaldt kan du også fint bruke en ullblazer stylet med skjorte, slips og crewneck-genser.

- Det er alltid lurt å investere i noen klassikere, uavhengig av sesong - ullfrakken, skinnjakken og trenchcoaten er modeller som er trendy høst etter høst, sier Hovland.

Husk at disse jakkene kommer til å holde seg fine i flere år hvis du kjøper av stoffer av god kvalitet.

- Invester også gjerne i et godt og varmt ullskjerf i en basefarge som kan brukes i flere sesonger og holder deg varm, sier Hovland.

Stiltips

Ifølge Helle er det viktig at du går for klær som kler deg fremfor å alltid følge siste skrik i trendbildet.

- Kultiver stilen din basert på hvilke ytterplagg som ser bra ut på deg, og du vil som regel danke ut den mest trendy personen på gaten, sier Helle og legger til:

TRENCHCOATEN: For en casual look. Fra venstre: Selected Homme, 1095. Selected Homme, kr 1095. Tiger of Sweden, kr 4495. Zara, kr 1199.
TRENCHCOATEN: For en casual look. Fra venstre: Selected Homme, 1095. Selected Homme, kr 1095. Tiger of Sweden, kr 4495. Zara, kr 1199. Foto: FOTO: Produsentene

- Denne filosofien gjør også garderoben din mer relevant over tid fordi den aldri helt utdateres. Et skikkelig kvalitetsplagg som passer som et skudd vil heller aldri være feil.

Nedenfor jakkekanten

Når du først har skaffet deg en av sesongens aller fineste jakker, kan du i tillegg tenke litt på hva du har nedenfor jakkekanten.

Klassiske mørke jeans fungerer alltid, men for å oppdatere garderoben kan du godt gå til anskaffelse av et par dressbukser som er løsere i modellen enn tidligere.

- Noen av disse kan stoppe rett over ankelen, men frykt ikke - det er innenfor! Sokkene kan også vises, men de må være svarte og uten mønster. Satser du på et par slip-ons eller skinnboots, både med og uten snøring, er looken komplett, sier Hovland.

Les også:

Så sjelden bør du vaske håret

Slik bruker du deoen riktig

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning