Looken appellerer utvilsomt til jenter og kvinner i alle aldre. Enten du er 20 eller 45 vil du se super ut med en slik stil.

Looken kan beskrives som «like enkel som den er genial» - for ikke å nevne vanvittig populær.

Vi snakker selvfølgelig om den ikoniske kombinasjonen: En jeans, en ensfarget topp og en boucléjakke - eller pyntejakke, om du vil.

Denne stylingen har nemlig blitt en favoritt i de fleste kvinners klesskap - sommer som vinter, og gir både yndlingsjeansen og den gamle, slitne trøyen din et helt nytt liv.

Hvorfor det, spør du? Svaret får du her!

Appellerer til absolutt alle

Det er spesielt den franske skjønnheten Caroline de Maigret, modell og Chanel-muse, som mestrer den parisiske stilen helt ut til fingerspissene.

Men hun er langt fra den eneste som kan ikle seg den superelegante og veldig enkle looken - og se bra ut. Den passer også perfekt til deg som ønsker en herreinspirert, men feminin og sofistikert look - med andre ord; Alle.

For det er ikke bare kjendisene som har lagt sin elsk på nettopp dette antrekket. Er du litt ekstra oppmerksom, er vi ganske sikre på at du vil få øye på minst én som går kledd så og si helt likt i løpet av dagen.

Eller kanskje gjør du det selv? Ikke så rart. For har du først invitert med deg denne looken inn i garderoben din, er sjansene store at du aldri vil gi slipp på den igjen...

Sånn kommer alle til å kle seg i høst

SLIK FÅR DU STILEN: Den franske skjønnheten Caroline de Maigret, mestrer den fantastiske looken ut til fingerspissene. Antrekket kan brukes til både hverdags og fest, og de høye hælene kan fint byttes ut med et par lave ballerinasko om du ønsker å dresse litt ned. Øverst fra venstre: Jakke fra H&M, kr 599. Stripete genser fra InWear, kr 499. Hvit skjorte fra Boss Orange, kr 1295. Jeans fra Zara, kr 559. Ballerinasko fra Zara, kr 299. Veske fra Zara, kr 399. Sko fra Nly Shoes, kr 379. © FOTO: Bulls og produsentene

Det aller beste er at en ledig jeans og en enkel topp eller bluse er noe de aller fleste har i garderoben fra før av.

- Enten du er 20 eller 45

Ifølge moteansvarlig i Alt for damene, Vibeke Stiansen, er det særlig én grunn til at denne kombinasjonen har blitt en kjempehit blant de fleste.

- Looken appellerer utvilsomt til jenter og kvinner i alle aldre. Enten du er 20 eller 45 vil du se super ut med en slik stil. Så lenge du har en jeans som sitter fint, sier Stiansen.

Hun beskriver looken som veldig nedpå, samtidig som den ikke krever så mye planlegging.

- Det hele skal se litt tilfeldig ut, uten selvfølgelig å være det. Og det aller beste er at en ledig jeans og en enkel topp eller bluse er noe de aller fleste har i garderoben fra før av. Mangler du en kort boucléjakke, er det en super investering denne høsten, sier Stiansen.

Slik styler du stilen

Er du veldig feminin i utgangspunktet, kan det være kult å spille på kontraster, og dermed kjøre på med baggy boyfriend-jeans, minimalt med makeup og et hår som ikke er for stylet. Det forteller Stiansen.

- Du skal ikke se for perfekt ut, understreker hun.

Er du derimot mer gutteaktig i fasongen og stilen, kan du myke opp looken med et par høye hæler, en liten clutch under armen og noen enkle smykker til.

- Enten med tynne kjeder rundt halsen, eller med flere ringer i forskjellige størrelser og varianter. Det beste med denne stilen, er at den er like fin til hverdags, som til en kveld på byen, sier Stiansen og fortsetter:

- De høye hælene kan byttes ut med lave ankelboots eller ballerinasko om du ønsker å dresse litt ned. Og så er det bare å kjøre på med høye hæler, noen lekre smykker og smokey eyes og/eller røde lepper til fest.

Sånn kommer alle til å kle seg i høst

SPORTY MINIMALISME: Det er flere stilikoner å hente inspirasjon fra. Akkurat som kleskolleksjonene er også stilen til designer Stella McCartney ren og minimalistisk, men innslag av sporty detaljer. Drømmer du om en hverdagslig og enkel stil, er Stella et stilikon å følge. Øverst fra venstre: Blazer fra By Malene Birger, kr 2299. Buksedress fra Stella Nova, kr 2499. Sko fra Lindex, kr 199. Veske fra Cala & Jade, kr 2799. Bukse fra InWear, kr 999. Ørepynt fra Aldo, kr 129. © FOTO: Bulls og produsentene

Tabben

Men; Til tross en look som er lett å få dreisen på, finnes det likevel (og nokså selvsagt) et par tabber du bør styre unna.

- Ikke alle kler de baggy boyfriend-jeansene like godt, så velg først og fremst en jeans som sitter godt. Bytt heller ut med en skinny jeans, om du føler for det. Eller en skinnbukse for en litt strammere og mer edgy variant, tipser Stiansen.

Synes du det blir for damete med en bluse inni, kan denne med fordel byttes ut med en mer uformell topp eller t-skjorte.

- Den korte boucléjakken kan også byttes ut med en skinnjakke for et mer rocka uttrykk. Og en silkeaktig topp inni vil gjøre antrekket noen hakk mer pyntet, dersom du ønsker det, sier Stiansen.

Hun forteller videre at vi kommer til å se mye til ruter fremover, og at du derfor bør gå til anskaffelse av en rutete skjorte - som er et must i høstgarderoben.

- Plagg med pinstripe-mønster er også veldig i tiden, og kombinasjonen hvitt og sort er hete tips om du planlegger å fornye garderoben. For ikke å glemme den dype midnattsblå fargen, som et hett alternativ til sort, avslutter Stiansen.

Sånn kommer alle til å kle seg i høst

STILREN GLAMOUR: Gjør som den tidligere popdronningen, nå designer, Victoria Beckham, og gå sensommeren i møte iført klassiske plagg som oser av glamour og selvtillit. Øvers fra venstre: Kjole fra H&M, kr 299. Topp fra Bruuns Bazaar, kr 999. Sko fra River Island/Nelly.com, kr 579. Svart veske fra Zara, kr 399. Hvit clutchfra MQ, kr 599. Bukse fra H&M, kr 199. © FOTO: Bulls og produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!