Er du mann med trønderbart og ølvom, kan du bare kaste skinnvesten med en eneste gang.

Den røffe bikervesten er nok et plagg de aller fleste forbinder med en blank Harley Davidson, grov skjeggvekst og store tatoveringer.

Men nå er skinnvesten også å se på den vanlige mannen i gata.

Er dere klare for bikervesten, gutta? Og hva med dere jenter? Tror dere kjæresten blir hot eller not i plagget som oser bad boy lang vei?

Delte meninger

Det er helt klart delte meninger om menn i bikervest, skal vi tro forumdiskusjoner og Facebook-kommentarer rett.

- Er du mann med trønderbart og ølvom, kan du bare kaste skinnvesten med en eneste gang, skriver en forumdeltaker på spørsmålet om menn i skinnvest kan funke.

- Ja til menn i bikervest. Det er tøft, og jeg kunne absolutt sett typen i en, skriver en annen.

Også blant ekspertene er det uenighet om hvorvidt en bikervest er tingen eller ei.

- Gutta bør gå i bikervest fordi de blir tøffere, røffere og utstråler mer maskulinitet. En vest fremhever også armene, og viser mer muskler og kropp, sier Anette Ousdal, stylist i This Is PR.

Moteblogger Marianne «Styledevil» Theodorsen sier seg både enig og uenig i akkurat det:

- Det første jeg tenker på når jeg hører ordet bikervest er «harry» og «sexy». Totalt motstridende, jeg vet. Men bikervesten stiller like sterkt i begge kategorier.

Bikervesten

SONS OF ANARCHY-STIL: Skinnvest er hot hvis det gjøres i ekte Son Of Anarchy-stil à la Jax (Charlie Hunnam), mener eksperten. © FOTO: Stella Pictures

Bikervest

GUTTER I SKINNVEST: Ingen fest uten skinnvest. Eller? © FOTO: Stella Pictures

Det første jeg tenker på når jeg hører ordet bikervest er «harry» og «sexy». Totalt motstridende, jeg vet. Men bikervesten stiller like sterkt i begge kategorier.

Et rocka plagg

Det finnes likevel et par kriterier før mannen kan slenge på seg en bikervest - og se bra ut. Det forteller Ousdal:

- Har man på seg en skinnvest og er nærmere 40-50-årene, kan det fort bikke over til å bli nokså harry. Han være en kul fyr som greier å bære den med stil for at det skal funke.

Hun mener at dersom du er rocka nok, er skinn et røft materiale som kan gjøre deg enda tøffere.

- Og vi jenter tenker kanskje at du er litt bad boy, fortsetter Ousdal som har snakket med en kompis om skinnplagget:

- Han svarte at hvis han ser en superkul fyr som ser kjempebra ut i bikervest, tenker han: «For en helt! Håper han faktisk er så kul som han ser ut som, og ikke bare er en vanlig biker-douch som har sett for mye på tøffe bikerserier på TV».

Slik styler du den

Ifølge Theodorsen komme det, til syvende og sist - og som det meste annet, an på individet som bærer vesten.

- Hot: Sons of Anarchy-style. Not: Når den kombineres med kamo-shorts og sandaler. Sleng på solhatt der så har vi en innertier, sier Theodorsen.

Er du typen som er ute etter økt selvtillit og stålkontroll på hvilken lomme husnøklene ligger i, kan bikervesten være noe for deg, mener hun.

- Ja, og verdensherredømme, selvsagt. Kjæresten min kjører jo motorsykkel og er dritfin, så ja, takk! Hører du, Ståle? Jeg stikker og kjøper deg en bikervest ASAP, sier Theodorsen.

Hun mener bikervesten, så ofte som mulig, bør kombineres med jeans som sitter bra og et sexy blikk.

- Ikke glem solbrillene i brystlomma. Det viser at du er badass.

Ousdal er enig:

- Jeg ville helst sett han med en hvit t-skjorte, en åpen hettegenser og slitte, lyse jeans til. Converse eller boots og noen kule solbriller - prikken over i-en må bli et par Ray-Bans.

Bikervesten

STYLINGTIPS: Kombiner skinnvesten med et par lyse jeans, Converse, en hvit t-skjorte - og gjerne et par Ray-bans for å gi looken det lille ekstra. Fra venstre: Jeans fra Tiger Of Sweden, kr 1395. Converse fra Nelly.com, kr 699. Bikervest fra Saint Laurent. Hvit t-skjorte fra Cheap Monday, kr 249. © FOTO: Produsentene

Siste tips

Dersom du skulle være vågal nok til å bli en barsk og mandig utgave av en eksosrype, bør du passe på spesielt én ting:

- Ikke prøv for hardt. Det må se naturlig ut, og ikke få andre til å tenke: «åj, han hadde på seg skinnvest, ja». Det kan også bli feil om man kjører skinn hele veien, sier Ousdal.

Den gode nyheten er imidlertid at vesten ikke trenger å være i skinn. Det finnes nemlig mildere og snillere varianter.

- Det kan likeså godt være en jeansvest og man kan se like rocka ut med det. Også mer behagelig å gå i på sommeren. En jeansvest kan også være et alternativ til de som ikke tør å «pull it off» med skinnvest.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!