Basisplagg

Disse gir mest for pengene

Jeans er plagget du betaler minst for om man regner etter pris per bruk-metoden.

JPLAGGET SOM ALLTID FUNKER: Jeans er et plagg du trytg kan investere i. Dette er trendene som gjelder nå. G-Star Ocean Skinny Jeans/Nelly.com (kr 1099).
JPLAGGET SOM ALLTID FUNKER: Jeans er et plagg du trytg kan investere i. Dette er trendene som gjelder nå. G-Star Ocean Skinny Jeans/Nelly.com (kr 1099). Foto: Foto: Nelly.com
Publisert Oppdatert

Shoppegale jenter har lenge brukt pris per bruk-unnskyldningen når de har spandert noen kroner for mye på den perfekte vesken eller drømmekjolen.

Nemlig at man kommer til å bruke plagget så mange ganger at prisen synker dramatisk i forhold til antall ganger det blir brukt.

En dyr veske som blir brukt hver eneste dag, blir i gjennomsnitt rimeligere enn en billig kjole du bare bruker én eller to ganger.

Jeans koster minst

Et plagg du ikke skal ha dårlig samvittighet for å kjøpe, er jeans. En ny undersøkelse viser nemlig at jeans er plagget som gir mest for pengene om man tenker pris per bruk, skriver Daily Mail.

Forskere har regnet ut at pris per bruk-ratioen på de vanligste klesplaggene man har i garderoben - bortsett fra godt brukte plagg som sokker og undertøy.

Ifølge deres beregninger koster et par jeans rundt 400 kroner og blir brukt i gjennomsnitt 428 ganger før de kastes. Dette gir dem en pris på 90 øre per bruk.

Til sammenligning blir et par vanlige bukser til samme pris i gjennomsnitt bare brukt 176 ganger, til en pris av 2,20 kr per bruk.

Undersøkelsen, som ble publisert av London's Science Museum i forbindelse med utstillingen Trash Fashion, tok for seg garderoben til 3000 kvinner i Storbritannia.

- Kan brukes til alt

Og det er ikke tilfeldig at nettopp jeansene brukes så mange ganger. Moteredaktør i Det Nye, Vibeke Stiansen, mener at jeans er det perfekte hverdagsplagg.

- Jeansen er plagget som kan brukes til nesten alt. Man kan dresse dem opp eller ned etter behov, og er et helt streit plagg å ha på seg på fest. Om man ser på terndsettere som Sienna Miller og Kate Moss er det alltid jeans de går med til hverdags - det er det perfekte baseplagget, mener Stiansen.

Hun legger til at jeans er et veldig slitesterkt stoff som som tåler mye, og at dette også er uavhengig av pris.

- Når det gjelder jeans, betaler man ofte mest for merkevaren og ikke kvaliteten. Billige jeans kan like gjerne ha samme kvalitet som dyre, men om man vil ha et par med spesielle sømmer, stoff og detaljer, må man betale litt mer, sier moteredaktøren.

Trendene holder lenger

En annen fordel med jeans er at trendene holder seg mye lenger enn mange andre plagg.

- De smale, trange jeansene har jo holdt seg over mange år og gjelder enda, så det kan man trygt kjøpe om man vil bruke dem lenge. Ved siden av er det andre varianter i motebildet, for eksempel er de vide beina tilbake for fullt. Men trendene holder seg lengre enn før og har mer glidende overganger, så man kan trygt kjøpe en trendy variant og bruke den i lang tid framover, avslutter Stiansen.

JEANS: Stjerner som Kristin Callavari, Rachel Bilson og Rosie Huntington-Whiteley sverger til jeans.
JEANS: Stjerner som Kristin Callavari, Rachel Bilson og Rosie Huntington-Whiteley sverger til jeans.

Les også:

Slik varer jeansen lenger

Disse jeansene gir deg drømmerumpa

Kle deg for hele uka

Ni tips som gir deg bedre plass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning