Såkalte hold-in produkter blir som regel brukt under trange festkjoler, men nå blir disse produktene brukt mer og mer til hverdags.

- Særlig de to siste årene har vi sett en økende etterspørsel etter undertøy som former. Tradisjonelt har denne kategorien vært litt tantete, men nå finnes det mange produkter som gir den ønskede fasong, og har lekkert design og materialer, forteller Marianne Foss, daglig leder av Underverker.no.

Det som er overraskende med den nye bølgen av formende undertøy, er at det er stadig yngre kvinner som bruker det.

Det finnes også formende undertøy for menn, som blant annet skal gi vaskebrettmage.

Yngre kjøpere

- Fra å være et produkt for overvektige, gamle damer, har formende undertøy blitt et moteprodukt også for unge jenter, sier Maria Flem, innkjøper og Daglig leder på Lingerie Lounge på Steen & Strøm.

Foss forteller at jenter ned i 20-årene bruker dette undertøyet, og mener dette er en positiv trend, i forhold til å legge seg under kniven.

- Grunnen til at flere yngre kjøper har nok mye med de generelle idealene vi forsøker å leve opp til. I takt med at plastiske kirurgi har blitt mer og mer vanlig, har bevisstheten blitt større. Det åpner opp for alternativer. Der har undertøybransjen fulgt opp og jobbet mye med produktutvikling, forteller Flem.

Etter hvert som etterspørselen har økt, har det kommet produkter som både skal forme, holde inne og løfte opp.

- Det finnes produkter til alle problemområder, både hofter, lår, mage og bryst, forteller Rikke Glad Kirstein, Nordisk PR Manager hos Triumph.

Både til hverdags og fest

De fleste forbinder hold-in og lignende produkter med trange kjoler på fest, men nå kan det brukes like gjerne til hverdags.

- Mange bruker også formende undertøy til hverdags. Generelt bruker man da litt mildere og mer komfortable varianter, sier Flem.

Dagens produkter er myke, elastiske og med sømløse kanter, sånn at de skal være lettere å bruke i hverdagen, uten å merke at man har de på.

- På fest tror jeg de fleste er beredt på å lide litt mer, og tar de litt kraftigere variantene med kraftigere effekt. Disse føler man at man har på seg, men de gir en slående effekt, forteller Flem.

Dette kan du velge mellom

Det finnes mange forskjellige varianter, for mange til å nevne alle, men Foss forklarer forskjellen på de mest sentrale, og deres bruksområder:

Body - En av de mest utbredte variantene av formende undertøy. Den holder alt på plass og gir flott fasong. Den jevner ut ettersom det ikke er noen smutthull for overflødig hud. Passer til de fleste antrekk, men er ekstra populært under kjole og skjørt.

Waistliner - Denne gjør underverker for midjen. Den sitter tett på kroppen uten at det føles ubehagelig. Den er som en lang truse som går helt opp mot bh-kanten. Øverst har den en silikonkant som holder den oppe. Super til alle antrekk der du ønsker å hindre at det buler ut rundt midjekanten.

Panty - En form for lang boksertruse, som strekker seg litt nedover lårene og dekker også det mest kritiske magepartiet. Myke kanter som avslutter både oppe og nede. Er også super hvis man har tettsittende skjørt eller kjole og vil være 100 prosent sikker på å unngå synlig trusekanter.

Maxitruse/hold-inn - En truse som dekker mer av magen enn en vanlig truse. Går ikke like høyt opp i livet som en waistliner, men er konstruert med hold-inn effekt for flatere mage.

Leggings/strømpebukser med hold-inn-effekt - Her finnes det flere varianter som har oppstrammende effekt, særlig rundt magen. Supert for alle antrekk der man trenger litt ekstra hjelp til å holde magen på plass.

Kunne du tenke deg å bruke formende undertøy til hverdags? Si din mening i avstemmingen under.

Share

Les også:

Stringtrusa er død

Alt er lov, bare det er rødt

Unngå blærekatarr - velg dette undertøyet

Avstemning

Kunne du tenke deg å bruke formende undertøy til hverdags?

61% stemmer
Ja, dette er jo genialt!
32% stemmer
Nei, kun til fest.
7% stemmer
Kan man ikke være fornøyd som man er?
FRA VENSTRE: Playtex (kr 399), Triumph (kr 299), Lindex (kr 349), Lindex (kr 179), Ellos (kr 299).=

FRA VENSTRE: Body fra Playtex (kr 399), Body fra Triumph (kr 299), korsett fra Lindex (kr 349), hold-in truse fra Lindex (kr 179), body fra Ellos (kr 299). © Foto: Produsent.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!