Jogging

Løp deg i form!

Du trenger ikke løpe i timesvis. 20 minutter 2 ganger i uka er topp!

JOGGING: Ikke bare er en løpetur godt for kroppen, du blir også i bedre humør av å jogge. Så hva venter du på? Finn frem joggeskoa og løp!
JOGGING: Ikke bare er en løpetur godt for kroppen, du blir også i bedre humør av å jogge. Så hva venter du på? Finn frem joggeskoa og løp! Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert
LØPEEKSPERT: Coach og personlig trener Siv Kroken Gitsø.
LØPEEKSPERT: Coach og personlig trener Siv Kroken Gitsø. Foto: Foto: Anne Elisabeth Næss

Siv Kroken Gitsø

Siv har jogget helt siden tenårene, og elsker det like mye i dag. Hun jogger ute hele året rundt. Hun har også i perioder konkurrert i terrengløp og etappeløp.

* Utdannet personlig trener ved Norges Idrettshøyskole.

* Jobber som personlig trener, yogalærer og coach.

* Eier og daglig leder av Virvel coaching & trening siden 2009 (virvelcoaching.no). Begynte som instruktør på treningssenter i 1986.

* Har hjulpet flere kunder til å bli bedre til å løpe – og ikke minst like det!

- Å løpe er en av de mest effektive treningsformene for deg som ønsker å komme i bedre form, og øke forbrenningen, sier coach og personlig trener Siv Kroken Gitsø.

- Det beste med jogging er at det er så enkelt. Du tar bare på deg joggeskoene og går ut av døra. En halvtime senere er du ferdig.

At ei som lever av trening sier dette er ikke så rart, men for andre sofaslitere er dørstokken noe mer uoverkommelig. Da er det viktig å tenke på alt du får igjen ved å bevege på deg.

Påfyll før eller etter trening?  Prøv en frisk og deilig smoothie

Bedre humør

Forbrenning er én ting, men du får også lavere kolesterol, bedre kontroll på blodsukkeret og bedre sirkulasjon. Trening er dessuten blodtrykksstabiliserende, og sammen med et godt kosthold vil hele immunforsvaret få et boost.

- Husk, vi er skapt til å bevege på oss. Du vil raskt merke en positiv effekt ved at formen blir bedre, og du ikke blir så fort andpusten, sier Siv.

Jogging er ikke bare bra for kroppen, det er også bra for sjela.

- Under fysisk aktivitet skjer det fantastiske ting med kroppen. Nivået av stresshormonet kortisol går ned, mens lykkehormonene utløses. Du blir rett og slett i godt humør etter en joggetur, forteller Siv.

Slik lykkes du

Til tross for mange gode argumenter kan det likevel være vanskelig å komme seg ut. Da er det viktig å lage seg selv noen enkle strategier.

- Sett deg et tydelig mål. «Jeg må» eller «jeg burde» funker bare ikke i lengden. Det kan også være lurt å melde seg på et kort løp litt fram i tid. Det i seg selv vil trigge deg til å komme deg ut, sier Siv.

Deretter er det viktig å legge til rette for trening. Stå opp en halvtime før, finn fram treningsklærne dine så de ligger klare.

Planlegg når du skal trene allerede før uka begynner, og når du begynner å komme med unnskyldninger som «jeg trenger kanskje ikke løpe i dag» eller «har jeg egentlig ikke litt vondt i kneet?» så ikke tenk mer – kom deg ut!

Følg Kamille: På Instagram @kamillenorge og @kamillepuls. For å følge oss på Facebook klikk her!

Sett i gang:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen