Hvordan legge eyeliner

Flytende eyeliner gjort lekende lett

Og ikke bare på én, men hele tre forskjellige måter!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Flytende eyeliner er, ved siden av sotede øyne, kanskje noe av det vi synes er vanskeligst å få til.

Enten blir den for tykk,for tynn, for skjeiv, eller det er en utfordring å få streken jevn og fin.

Denne sminkevideoen viser deg hvordan vanlig dødelige (og med det mener vi alle som ikke er makeupartister) også kan få til å legge en fin eyeliner.

Velg mellom tre varianter, alt etter hva du selv foretrekker.

Øvelse gjør mester

Det er mulig du må øve litt på teknikken før den sitter helt, men det er verdt det!

En fin eyeliner kan brukes til hverdags og til fest. Den gjør at vippene dine ser tettere og lengre ut, og gjør at øynene dine får en åpen og litt mer katteskrå form

Sminkevideoer

Klikk Mote er fortsatt i oppstarten på våre sminke-og hårvideoer, og vi er helt avhengige av din tilbakemelding for å lage best mulig videoer for deg.

Hva vil du se?

Hva liker du, hva liker du ikke? Syng ut i kommentarfeltet under saken.

ØYESKYGGE-LINER: 1. Eyeshadow i fargen Contrast fra MAC (kr 160), 2. Single Eyeshadow i fargen Dark Petrol fra Hotmakeup/Nelly.no (kr 59), 3. Ombre Mineral Eyeshadow i fargen Black Sparkle fra Clarins (kr 235).
ØYESKYGGE-LINER: 1. Eyeshadow i fargen Contrast fra MAC (kr 160), 2. Single Eyeshadow i fargen Dark Petrol fra Hotmakeup/Nelly.no (kr 59), 3. Ombre Mineral Eyeshadow i fargen Black Sparkle fra Clarins (kr 235). Foto: FOTO: Produsentene og Nelly.no

DETTE SIER MAKEUPARTISTEN, TOVE EGGEN, OM HVORDAN HUN LEGGER EYELINER:

Selv om de fleste vil være enige i at en klassisk eyeliner ser fantastisk ut på alle andre, er den ikke alltid så lett å få til riktig på seg selv.

Det er ingen hemmelighet at det er en tricky sminketeknikk, men når den først sitter, så blir den rett og slett perfekt!

Nøkkelen bak en flott eyeliner, bortsett fra å bruke riktig teknikk, er å få til de riktige formene som passer til akkurat deg og dine øyne.

Disse kan vi bare få til ved å følge noen estetiske linjer i ansiktet. Disse er individuelle, men når du først har knekt koden, så det fungerer hver eneste gang.

Så generelt for en hver eyeliner - uansett produkt og størrelse, er det kun fire huskeregler vi trenger:

  1. Linjen skal være helt tynn innerst i øyekrok og ytterst på vingen.
  2. Retningen på vingen skal gå mot rett over øret.
  3. Retningen på vingen er dermed en forlengelse av nedre vippekant.
  4. Eyelineren kan aldri krysse hud-folder eller linjer i huden. Trekk eyelineren heller nedenfor folden hvis du har dette.

Følger man disse fire huskereglene, samtidig som man øver på å få en jevn linje med en stødig hånd, så vil eyelineren alltid se bra ut og i tillegg bli symmetrisk.

Om du foretrekker en tykk eller tynn form, eller en lang eller kort vinge - er helt opp til deg selv.

ENKEL EYELINER MED ØYESKYGGE: Begynn med å legge en eyeliner med øyeskygge. Det er enkelt, rakst og fin trening før flytende eyeliner skal på. Ofte så er det en fin dagversjon av en eyeliner, uansett om man er ganske god på den flytende versjonen. Den er også flott til å markere opp linjene før man går på med flytende eyeliner.
ENKEL EYELINER MED ØYESKYGGE: Begynn med å legge en eyeliner med øyeskygge. Det er enkelt, rakst og fin trening før flytende eyeliner skal på. Ofte så er det en fin dagversjon av en eyeliner, uansett om man er ganske god på den flytende versjonen. Den er også flott til å markere opp linjene før man går på med flytende eyeliner. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Uansett så vil formen på eyelineren bli riktig i forhold til dine egne estetiske linjer.

Eyeliner med øyeskygge

Velg deg ut akkurat den øyeskyggen du ønsker å bruke, men matte farger er ofte lettest å begynne med. Bruk en eyelinerkost. Denne kan gjerne være skråstilt, men det finnes mange varianter å velge i mellom her.

Begynn med å legge skyggen ytterst på vippekanten, og bruk små og korte strøk for å jobbe opp din ønskede form.

Jobb så opp en liten vinge, men når vi bruker øyeskygger som eyelinere er det ofte lurt å la vingen være relativt kort i og med at fargen ikke blir like tett som med en flytende eyeliner.

Lur kosten deretter forsiktig inn på undersiden av indre vippekant for å skape en helhet, men vi vil ikke se noe særlig av øyeskyggen her.

Eyeliner med kajal/blyant

Blyanter bruker vi ofte som kajaler, men de er også supre å bruke som en mild eyeliner i form med vinge. Da er det best å bruke en kohl-type, da de er mykere og lettere å jobbe ut med en kost - slik som jeg gjør i videoen over.

KAJAL EYELINER: 1. Eye Kohl i fargen Smolder fra MAC (kr 140), 2. Master Smokey i fargen Violet fra Maybelline (kr 99), 3. Eyeliner & shadow i fargen smokey brown fra Fedora Minerals (kr 175), 4. Eye Kohl i fargen Blooz fra MAC (kr 140).
KAJAL EYELINER: 1. Eye Kohl i fargen Smolder fra MAC (kr 140), 2. Master Smokey i fargen Violet fra Maybelline (kr 99), 3. Eyeliner & shadow i fargen smokey brown fra Fedora Minerals (kr 175), 4. Eye Kohl i fargen Blooz fra MAC (kr 140). Foto: FOTO: Produsentene.

Legg den først intenst, ytterst på vippekanten og la den gli tynnere innover mot indre øyekrok.

Linjen burde være tykk og fin ytterst. Så bytter vi til en syntetisk eyelinerkost og påfører litt av kajalen som vi har brukt - rett på kosten.

Begynn så å jobbe kajalen utover for å skape en større form. Når du jobber med vingen er det viktig å huske på at retningen skal være rett over øret, og en forlengelse av nedre vippekant.

Her kan vi godt lage en lengre vinge hvis vi vil, siden kajalen er mye tettere i pigmenteringen enn det en øyeskygge er.

Når vi drar kosten innover, er det viktig at den nærmest forsvinner ned i vippene rett etter vi treffer midten av øyeeplet.

Og igjen, lurer vi den under vippekanten i indre øyekrok slik at det ser ut som om kajalen nærmest forsvinner inn mellom vippene.

Flytende eyeliner

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Nå som vi har øvd oss på både øyeskygge og kajal, blir den flytende eyelineren mye enklere å legge.

Vi skal ta i bruk alt vi har lært, sammen med en stødig hånd og forsiktige, korte strøk, for å få til den perfekte eyelineren.

Jobb produktet godt inn på kosten, og legg den av på håndbaken for å ha kontroll over hvor mye eyeliner du bruker. Først skal vi bare tegne opp en mal, så vi skal helst ikke ha for mye produkt på kosten.

Begynn å tegne opp små streker, helt nede langs vippekanten, ytterst på øyet. Når du jobber deg utover, er det viktig at du stopper når det er cirka 2-3 vippehår igjen. Så skal vi måle opp vingen vår.

GEL EYELINERE: 1. Super Liner Gel Intenza fra L'Oréal Paris (kr 129), 2. Long-Wear Gel Eyeliner fra Bobbi Brown (kr 200), 3. Fluidline i fargen Blacktrack fra MAC (kr 150).
GEL EYELINERE: 1. Super Liner Gel Intenza fra L'Oréal Paris (kr 129), 2. Long-Wear Gel Eyeliner fra Bobbi Brown (kr 200), 3. Fluidline i fargen Blacktrack fra MAC (kr 150). Foto: FOTO: Produsentene.

Vi vet at vingen skal gå mot rett over øret, og at den skal være en forlengelse av nedre vippekant. Så når vi har bestemt oss for hvor lang vi ønsker at den skal være, markerer vi lett hvor enden av vingen skal bli.

Dermed sjekker vi om øyelokket har noen folder, altså tunge lokk, som lager en linje langs ytterkanten av øyet når vi ser rett frem i speilet (se videoen). Hvis du har det, slik som jeg har, er det viktig at du tegner opp vingen slik at den kommer nedenfor hudfolden. Hvis ikke, så vil retningen på vingen gå en helt annen vei en planlagt når du åpner øynene etter påføring (fordi vi ikke ser hudfolden med øyet igjen). Eyelineren får rett og slett en knekk.

Trekk så en linje fra markeringen og inn til vippekanten og juster linjen til den størrelsen du vil ha mens du husker på retningen, hudfolder og at den skal kobles til vippekanten under øyet.

Hvis du sliter med å få enden på vingen til å bli helt tynn, er det bare å sette en ren finger helt i tuppen og dra fingeren i retning av rett over øret. Det er en superenkel måte å jukse seg til en avslutning som ser tynn og fin ut, selv om den i realiteten egentlig bare er svakere.

Tips! Støtt hånden mot kjeven, og lillefingeren mot kinnbenet mens du legger eyelineren for en stødig hånd.

Bruk alle tre teknikker sammen

Det som er så kult med de tre forskjellige eyeliner teknikkene som vi har gjort nå, er at det fungerer ypperlig sammen.

Begynn med øyeskygge, legg så blyanten og avslutt med flytende eyeliner.

FORSKJELL PÅ FLYTENDE OG KAJAL EYELINER: 1. Flytende gel eyeliner, 2. Kohl kajal lagt over en øyeskygge-liner, 3. To veldig forskjellige utrykk, men samme fremgangsmåte og rettningslinjer- hvem liker du best?
FORSKJELL PÅ FLYTENDE OG KAJAL EYELINER: 1. Flytende gel eyeliner, 2. Kohl kajal lagt over en øyeskygge-liner, 3. To veldig forskjellige utrykk, men samme fremgangsmåte og rettningslinjer- hvem liker du best? Foto: FOTO: Tove Eggen

Da får du en veldig spesiell liner og vinge, som nærmest ser svakt sotet ut og øyet er mer eller mindre «ready to go» - bare sleng på litt maskara og du er klar!

Send oss dine bilder!

Vi vil gjerne se DIN versjon av denne makeupen, så smink i vei og send oss bildene dine. Kanskje de kommer med i neste sminkevideo!

Du kan sende bildet til [email protected] eller merke det med #klikkmote på Instagram.

Ferdig!

Så da er det bare å øve, øve, øve - men folkens, dette er noe absolutt alle kler så jeg håper virkelig at dere tester det ut og forteller meg hvordan det gikk i kommentarfeltet nedenfor...

Hvilken eyelinertype syntes du forresten at var finest?

Les også:

Høstens største snakkis: BB cream

Norske kvinners største kompleks

EYELINER KOSTER: 1. Syntetisk skrå kost #210 fra Make Up Store (kr 115), 2. Angled brush #263 fra MAC (kr 185), 3. Angle Brow Brush fra Smashit/Nelly.no (kr 109).
EYELINER KOSTER: 1. Syntetisk skrå kost #210 fra Make Up Store (kr 115), 2. Angled brush #263 fra MAC (kr 185), 3. Angle Brow Brush fra Smashit/Nelly.no (kr 109). Foto: FOTO: Produsentene, Nelly.no.

Tre fine fletter du klarer selv

Gode tips mot bad hair day!

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og få mote- og skjønnhetstips rett i postkassa

Test deg selv: Hvor jålete er du?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning