makeup artist Tove Eggen

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Venninnene spør: hvilken frisør bruker du? Du svarer: meg selv!

For denne frisyren kan se komplisert ut, men vi har gode nyheter til deg: det er den slett ikke.

Tvert imot! Du trenger bare to hårstrikker og litt hårspray, og kanskje litt hårpynt hvis du ønsker det.

En klassiker

Dette er en klassisk frisyre som vi ser på kjendisene til stadighet. Særlig Jessica Alba har lagt sin elsk på denne håroppsetningen. Og det har vi også. Den er perfekt nå i julebordsesongen, - men også til nyttårsfesten, bursdagen, bryllupet, dåpen, konfirmasjonen - ja, you name it.

Frisyren trinn for trinn

Tove viser deg trinn for trinn på videoen over hvordan du også kan få til denne fine festfrisyren.

Tror du ikke på oss når vi sier det er enkelt? Se videoen og bedøm selv. Du vil bli overrasket over vanskelighetsgraden!

Vår første hårvideo

Dette er Klikk Motes første hårvideo, og vi vil gjerne høre din mening om den. Er det noen andre hårvideoer du ønsker deg? Bruk kommentarfeltet flittig, det blir vi glade for!

når du lager en chignon med flette kommer disse hårredskapene godt til

HÅR REDSKAP: 1. Lugg-frie hårstrikker fra Blax/nelly.no (kr 79), 2. My Big Fat Texturised Hair Super Spray fra Lee Stafford (kr 149), 3. EverSleek Smoothing Mist Heat Protection fra L'Oréal Expertise (kr 119), 4. Straight & Tame Cream fra GHD (kr 259), 5. Gold Classic V Styler fra GHD (kr 1749), 6. Hårbørste (B1) med ren vildsvinehår fra Mason Pearson, (kr 1050), 7. Real Bristle børste NS02 fra Kent (kr 225). © FOTO: Produsentene og nelly.no

DETTE SIER TOVE EGGEN OM HVORDAN HUN GJORDE HÅRET:

Selv er jeg egentlig livredd for hår, og syns det er vanskelig å jobbe med i forhold til makeup. Så for meg er det viktig med teknikker, redskap og produkter som gjør jobben så lett som mulig - uten at det ser for enkelt ut!

Denne frisyren gjør akkurat det, og dette festfine håret passer like godt til en brud som til et julebord eller foreldremøte.

Elegant og fancy, men samtidig litt lekent rett og slett.

Del inn håret

Begynn med håret rett ned, og uansett hvilken lengde du har på håret så skal det deles rett bak øret slik at du får to lengder foran som skal flettes.

Hvis du har pannelugg så kan du bare legge den til siden, eller gjør som jeg gjorde i videoen over - la litt av fronten bli med i fletta, og resten bruker vi til å dandere til slutt.

hvordan flette opp en elegant chignon hårfrisyre

DEL OG FLETT: 1. Hvis du har pannelugg, legg denne over til siden, 2 og 3. Del håret rett bak øret, 4. Begynn å flette helt øverst i en fiskeflette hvor du kun henter opp hår fra undersiden, 5. Husk å holde retningen bakover, 6. Når du er tom for hår å hente opp, fletter du håret helt ned og fester med hårstrikk. © FOTO: Tove Eggen.

Håroppsett med chignon kan godt ha lugg eller front lagt til siden

MED ELLER UTEN LUGG: Syns du det ble finest med eller uten lugg? Her er det bare å leke seg frem til det man liker best! © FOTO: Tove Eggen.

Prepping

Hvis du har veldig frizzy hår, som meg, kan det være lurt å bruke en hårkrem for at håret legger seg penere. Samtidig får du også da litt mer tekstur i håret, som gjør det lettere å jobbe med når vi skal flette og feste det. Glatt hår kan ofte være litt tricky, så du trenger ikke helt nyvaska hår for denne looken.

Fiske-flett i vei

Begynn med én side, og lag en fiskeflette hvor du bare henter opp hår fra undersiden. Husk å hold fletten bakover så vi får riktig retning.

Når du har brukt opp det løse håret, er det bare å flette lengden ferdig på normalt vis og feste den med en hårstrikk.

Gjør så det samme med den andre siden.

.....og forresten, trenger du en hårvideo på hvordan du skal få til en fiskeflette på deg selv, gi meg beskjed i kommentarfeltet. Kanskje det blir den neste hårvideoen vi lager?

for å jukse oss til en flott chignon må vi knyte hestehalen to ganger

LAG HESTEHALE: 1. Flett den andre siden på samme måte som den første, 2. Legg de to flettene sammen bak, rett under krona på hodet og fest med hårstrikken som var på den første fletta. 3. Samle alt håret og lag først én lopp eller knute, og vri strikken en gang, 4. Lag så en loop eller knute til, 5. Fest den siste knuta godt. 6. Så har vi to knuter som straks skal bli til en chignon... © FOTO: Tove Eggen.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Fest flettene sammen

Den siste siden vi flettet, trekker vi bak sammen med den første. Ta ut hårstrikken og fest de to flettene sammen til en hestehale rett under krona på hodet. Dra gjerne ut flettene som henger igjen nederst.

Ta med resten av håret

Nå skal resten av håret også med, så ta en ny hårstrikk og samle både flette-hestehalen og det resterende håret. Dette steget er viktig, fordi vi nå skal skape volumet vi vil ha i chignonen.

Mens du knyter opp hestehalen så lager vi en loop eller knute, og så vrir vi på hårstrikken og lager enda en loop og fester den godt med hårstrikken. Dette ser du best i videoen over.

en chignon er lett å lage selv!

TID FOR CHIGNON: 1. Lag et hull eller en grop mellom de to flettene og ned i hestehalen, 2. Begynn å rulle de to knutene vi har lagd oppover, 3. Legg den godt ned i gropa, 4. Og fyll chignonen godt ut, 5. Og vips så har vi jukset oss frem til en chignon! © FOTO: Tove Eggen.

Tid for chignon

Bruk så fingrene til lage et hull i midten av hestehalen som skal romme de to knutene vi lagde med hestehalen.

Rull så knutene opp og dytt de rett og slett inn i dette hullet - så langt ned som du kommer.

Og vips så er chignonen ferdig!

Vær kreativ med den siste finishen på hårfrisyren - gjør den til din egen!

KRØLL, FIKSER OG DANDER: 1. Hvis du vil kan fronten krølles opp med en krølltang elle rettetang som brukt her. 2. Resultatet blir da mer moderne og lekent 3. Eller legg fronten til siden og fest bak øret for en mer klassisk look, 5. Spray godt fra cirka 30 centimeters avstand for at frisyren skal holde hele kvelden, 6. En blomst passer perfekt over chignonen, 7. Eller vær kreativ med smykker, 8. Her brukes et sort sten smykke som legges over chignonen og festes på kryss med hårnåler over og under for den perfekte barokk-looken! © FOTO: Tove Eggen.

Send oss dine bilder!

Vi vil gjerne se DIN versjon av denne makeupen, så smink i vei og send oss bildene dine. Kanskje de kommer med i neste sminkevideo!

Du kan sende bildet til klikkmote@gmail.com eller merke det med #klikkmote på Instagram.

Dander

Jeg brukte så en rettetang fra GHD til å bølge fronten som enten kan henge ned, eller legges til én side for en mer klassisk look.

Bruk gjerne blomster, smykker, spenner eller brosjer og perler til å dandere chignonen akkurat som du vil. Bruk små nåler til å feste accessoirene og eventuelle hårtuster som stikker ut av fletta eller chignonen. Dette vil gjøre frisyren unik og tilpasset din egen personlighet.

Smykket med sorte stener som jeg brukte i videoen, gir den riktige barokk-looken som er super hot i vinter - så det er bare å leke deg med hva du har hjemme!

hårspray må til for å holde fest frisyren på plass hele kvelden

HÅRSPRAY: 1. Fixing Hairspray Strong fra Björn Axén (kr 125), 2. Studio Go Create Pump Spray fra L'Oréal Paris (kr 59), 3. Elnett hårspray fra L'Oréal Paris (kr 68), 4. Hold Tight Firm Hold Hairspray fra Lee Stafford (kr 119), 5. Texture & Volume Dry Spray fra Björn Axén (kr 135), 6. Forecull 23 Super Strength Finishing Spray fra Redken (kr 268 ). © FOTO: Produsentene.

Ferdig!

Og det var det - så lett, ikke sant? Jeg gleder meg til å lese under om dere fikk denne til og andre kommentarer om hva dere vil se videre i hår- og sminkevideoer!

Med en enkel chignon frisyre med fletter går man fra hverdagslig til chic på null-komma-niks!

FØR/ETTER: Med en enkel chignon frisyre med fletter går man fra hverdagslig til chic på null-komma-niks! © FOTO: Tove Eggen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!