Slik legger du den perfekte hverdagssminken

Få looken til supermodell Lily Aldridge

Supermodell og it-jente Lily Aldridge ser helt fantastisk ut med markerte, mørke øyne.

PRODUKTENE: Solpudder fra Chanel Les Beiges, kr 560, Svart kajal fra Maybelline Master Drama Liner, kr 85. Mac Lipstick i fargen Cherish, kr 185. Lancôme Ombre Hypnôse Base, kr 255. Clinique Superbalanced Makeup, kr 285. Lancôme Cils Tint Mascara, kr 265.
PRODUKTENE: Solpudder fra Chanel Les Beiges, kr 560, Svart kajal fra Maybelline Master Drama Liner, kr 85. Mac Lipstick i fargen Cherish, kr 185. Lancôme Ombre Hypnôse Base, kr 255. Clinique Superbalanced Makeup, kr 285. Lancôme Cils Tint Mascara, kr 265.
Publisert Oppdatert

Start med å legge en base i hele ansiktet, og gi huden litt glød med solpudder.

Legg en beige kremskygge på lokket, og marker hele øyet med en svart kajal. Legg først kajal på våtkanten, så langs den nedre vippekanten og så den øvre.

Få et sexy blikk

Man kommer langt med en svart kajal. Det beste med det populære produktet er at absolutt alle, uansett øyeform, kan bruke en flytende eyeliner – til og med de med tunge øyelokk, rynker eller små øyne.

Å ramme inn øynene er en av de eldste triksene i boka for å skape et sexy blikk.

En tommelfingerregel er å fukte en q-tips i foundation, slik at du det perfekte "viskelæret" hvis du må korrigere eyelineren i etterkant.

Legg flere lag med maskara. Påfør produktet med sikksakk-bevegelser slik at vippene får en ekstra bue. Ikke spar på kruttet, vippene skal være lange og markerte! For en tid tilbake testet redaksjonen testet et utvalg maskaraer for å finne ut hvem som gir deg vakre vipper, og kvaliteten på den enkelte.

Pass på huden

Avslutt med en lys leppestift, men finn hvilke farge som kler deg best. Et tips er å sjekke leppestiften sammen med tannkjøttet. Dette fordi tannkjøttet er noe av det som ligger nærmest til leppene.

- I mine øyne er det ingen regler i forhold til kalde og varme farger - eksperimenter med begge for å virkelig forandre utrykket ditt. Er du naturlig varm i tonene vil kalde farger bli mer intense og er du naturlig kald vil de varme gjøre det samme. De alle fleste kler mer varme farger jo eldre de blir, fortalte Live Apelland, International PRO Makeup artist hos MAC for en tid tilbake.

Pass på at den ikke er for lys slik at leppene går i ett med huden, men velg en variant som er et par hakk lysere enn dine egne lepper. 

For ekstra glødende hud må du huske å ta vare på huden din. Huden vår blir nemlig ekstra utsatt for en stor påkjenning i vintermånedene.

Velg for eksempel ansiktsmasker med vitaminer, peptider og planteekstrakter, som vil gi huden energi og glød. Påfør masken etter at du har eksfoliert og la den virke i 10-20 minutter.

Se flere saker fra: Få glødende hud på 1-2-3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning