Slik blir du kvitt kviser

Hudpleieguruens beste tips mot kviser

Oppskriften er enklere enn man skulle tro.

TIPS MOT KVISER: Få hudpleieguru Ole Henriksen tre beste tips for plettfri hud. Foto: Fashionactive
TIPS MOT KVISER: Få hudpleieguru Ole Henriksen tre beste tips for plettfri hud. Foto: Fashionactive Foto: Fashionactive
Publisert Oppdatert

Ole Henriksen er mannen Hollywood-stjernene går til når de trenger glødende hud til den røde løperen.

Den danske hudpleieguruen har gjort stor suksess med sitt spa i Hollywood, og også med hans egne hudpleieserie under eget navn.

Men alt handler slett ikke om produktene, Ole Henriksen mener bestemt at livsstil og kosthold er vel så viktig som å bruke riktige produkter.

- Huden din er et resultat av hvordan du behandler deg selv, sier Henriksen til Det Nye.

- Alt handler om valgene du tar hver dag, Velg for eksempel bakt potet istedet for pommes frites på restaurant, tren jevnlig uten å bli fanatisk. Gjør en aktivitet du liker, enten det er håndball eller pilates. Alt dette påvirker blodsirkulasjonen, som igjen gir fin hud.

Fiende nummer én

Kviser er et hudproblem mange sliter med, selv i voksen alder. Også her spiller kosholdet en stor rolle.

- Det vi spiser er en stor del av huden, jeg vil si så mye som halvparten. Huden er det største organet vi har, og alt vi putter i kroppen påvirker den. Tenk på huden din slik idrettsutøver tenker på kroppen sin. Hva kan jeg spise for å få huden min til å prestere sitt beste?

Viktigheten av et godt kosthold understrekes av hudlege og spesialist i ernæringsmedisin, Bjørn Bondevik.

-Mens karbohydrater kan gi deg kviser, er det noen matvarer som motvirker dem. Jeg anbefaler de som sliter med kviser å spise for eksempel mer kjøtt, innmat, korn, poteter, frukt, bær, grønnsaker - og da særlig spesielt gulrot og brokkoli pluss fet fisk, lever og egg. Dette er matvarer som inneholder blant annet sink og A-vitaminer som er helt essensielt for å få bukt med kviseproblematikken.

For å unngå kviseutbrudd, har Ole Henriksen tre råd du bør følge slavisk.

Steg 1:

- Sørg for at du spiser ren, sunn og næringsrik mat. Hold deg unna sukker og ferdigmat. Du skal spise mat som gjør deg glad, men det må være en del av et balansert kosthold. Sukker er fiende nummer én når det gjelder uren hud.

- Vær på vakt overfor sukker. Sukker kan faktisk gi deg kviser, istemmer dr. Bondevik.

Sukker fører indirekte til at det frigjøres mer testosteron i kroppen. Testosteron er det samme hormonet som trigger kviseproduksjonen.

OLE HENRIKSEN: Danske Ole Henriksen er mannen stjernene sverger til.
OLE HENRIKSEN: Danske Ole Henriksen er mannen stjernene sverger til. Foto: Foto: Mari Ruus

Steg 2:

Neste skritt er å finne produkter som er tilpasset din hud. Men ikke overdriv med produktene!

- Følg ordtaket less is more. Om du stresser huden din med mange ulike produkter, vil du bare gjøre den verre. Hvis du sliter med kviser trenger du en god rens og toner som holder den bakteriefri, og en leiremaske som renser porene.

Velg også en lett ansiktskrem som roer ned irritert hud.

- Se på huden din som om den er et sår. Ikke bruk peeling på aknehud, bruk kun en rens og en gelékrem hver eneste morgen og hver eneste kveld.

Steg 3:

Henriksen råder deg til å følge med på huden din i et speil i dagslys én gang i uken. På den måten kan du følge med på forbedringene.

- Vær din egen ekspert og følg med på utviklingen. Det er kun du som føler hvordan huden din reagerer. Og ikke føl deg mindre attraktiv på grunn av huden din. Dette er er kun en midlertidig ting - det vil gå over.

Les også:

Dette betyr kvisene dine

Derfor får du kviser

Disse kremene kan gi deg kviser

Her er de beste nettbutikkene

Stor test av neglelakker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning