Shoppetips

  • Byr du på auksjoner på nettet, som for eksempel Ebay, er det lurt å holde tunga rett i munnen. Ikke by på for mange ting av gangen, da risikerer du å vinne alle auksjonene - og dét kan bli dyrt.
  • Sjekk ut salgsseksjonen til de ulike nettstedene, her kan du gjøre virkelig gode kupp!
  • Spor sendingen din med Postens sporingstjeneste. Slik kan du følge med på hvor pakken din befinner seg.

Nettshopping sparer deg for mye tid. Du slipper å gå fra butikk til butikk, og kan raskt lete deg igjennom de døgnåpne shoppingmekkaene. I tillegg har nettbutikkene ofte et bredere utvalg, så valgmulighetene er enorme.

For å veilede deg i jungelen av nettbutikker der ute, så har vi plukket ut noen av de beste butikkene. Så kan du lettere finne den beste moten på nett.

Kanskje du til og med finner noen nye favorittsteder?

NB! Vi har nå laget en stor nettbutikktest, hvor vi tester de største og mest populære nettbutikkene. Se hele testen her.

Virtuelle plagg og størrelsesguider

Nå har butikkene blitt så virtuelle at du kan se plagget på modell eller dukke. Det er ikke helt som å prøve plagget på, men det kan være et nyttig verktøy likevel.

Varene kommer hjem til deg på døra, uten at du trenger å gjøre annet enn å hente opp kredittkortet fra lommeboka for å taste inn kortnummeret ditt.

De fleste nettbutikker som selger både innen sko og klær har gode størrelsesguider, slik at du lettere skal velge riktig størrelse.

Billige og dyre merker

Vi har listet opp et utvalg av gode og seriøse nettbutikker, og har forsøkt å lage en god miks av norske og utenlandske nettsteder. Her finner du både dyre og billige merker, og klassiske og trendy ting.

De utenlandske forslagene har tekst på engelsk, svensk eller dansk - alt ettersom. Enkelte av nettbutikkene tilbyr seg til og med å konvertere prisene til norsk valuta, som for eksempel den amerikanske nettbutikken Shopbop. Nå har til og med My-wardrobe.com kommet på norsk, med norske priser - og med toll og frakt inkludert i prisen. Deilig å kunne slippe å regne på det selv (og få grusomme ekstraregninger i posten av Tollvesenet).

Flere av de dyre designernettstedene er like mye til inspirasjon som de er til shopping. Net-a-porter har for eksempel laget et magasin på nettsiden sin som kan være verdt en titt, og My-wardrobe byr på fine og inspirerende moteserier.

Husk at hvis du handler fra utenlandske sider, vil du få tollkostnader i tillegg til varen, så fremt ikke noe annet er spesifisert. Dette gjelder altså hvis beløpet på kun produktet overskrider 200, og er ikke for produktet og forsendelsen til sammen.

Tips oss gjerne om nettbutikker du anbefaler i kommentarfeltet under artikkelen.

Les også:

Slik får du mest ut av garderoben din

10 plagg du bør ha i klesskapet i vinter

- Jeg har til gode å se én jente som får fin rumpe i denne

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!