Sminketutorial: Lepper som Kylie Jenner

90-tallsleppene er tilbake

Årets hotteste leppefarge er i tillegg fargeuniversal og passer til absolutt alle!

KYLIE JENNER'S LEPPER: Jenter og kvinner over hele verden har villet vite hvordan unge Kylie Jenner sminker leppene sine.
KYLIE JENNER'S LEPPER: Jenter og kvinner over hele verden har villet vite hvordan unge Kylie Jenner sminker leppene sine. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Uansett om vi følger med på Kardashian- og Jenner-søstrene eller ei, så har leppehysteriet vært umulig å unngå.

Yngstejenta i familieklanen og realityserien, Kylie Jenner (17), ser nemlig ut til å ha "funnet seg selv" på Instagram; med leppene i fokus.

Kylie, som har naturlige og relativt smale lepper, så plutselig ut til å ha pumpet dem opp noe voldsomt.

Noen ropte fillers, mens andre betrygget om at det kun var en sminkeillusjon. Midt imellom teoriene, finner man nok sannheten.

Men vi i Klikk Mote er ikke så opptatt av Kylie, eller hvorvidt hun har fikset på utseendet (selv om vi håper hun ikke har gjort det). Vi er bare generelt obsessed med 90-tallslepper om dagen!

90-tallslepper

90-tallet har hatt en stor plass i motebildet det siste året, og det er deilig å se hvordan tiåret som ga oss Melrose Place og Beverly Hils 90210, kan by på skjønnhetstrender også.

Store bryn er absolutt fint, men ikke like oppnåelig for alle.

90-tallslepper er derimot både kledelig og mulig for alle og enhver.

Alle kler kjøttfarger

Den noe spesielle brunrøde fargen, også kjent som kjøttfarge, gjør at den passer til alle hudtoner og øyefarger.

Fargen minner rett og slett fargen vi har på kjøttet vårt. Derfor er det enkelt å tegne opp leppene slik at de virker ekstra fulle, uten å vippe over til det unaturlige.

I tillegg er det den perfekte fargen å bruke når man er ute etter helt matte lepper, selv om 90-talls lepper også funker med litt shine fra lipgloss eller leppestift.

LEPPEHYSTERI: De "nye" leppene til Kylie Jenner har blitt superpopulære med sine 90-tallsfarger og volumiøse form.
LEPPEHYSTERI: De "nye" leppene til Kylie Jenner har blitt superpopulære med sine 90-tallsfarger og volumiøse form. Foto: FOTO: Stella Pictures

Finn riktig leppefarge

Så lenge du bruker en god kjøttfarge på både leppeblyant og leppestift, er halve jobben gjort.

For mange kan fargen se nesten litt stygg ut i beholderen, og fristelsen for å gå for en mer rosa tone kan bli stor.

Men en troverdig kjøttfarge må ha en del brunt i seg, for å oppnå en naturlig og volumiøs effekt.

Ønsker du ekstra fylde, lar du leppeblyanten være hakket mørkere enn leppestiften. Forskjellen burde være subtil, og kanten må blendes godt inn slik at man ikke ender opp med Pamela Anderson-lepper.

Tegn opp amorbuen

For å sørge for symmetriske lepper, som er hakket fyldigere, må du først finne amorbuen. Denne ligger i midten av overleppen, og er de to små "fjellene" som går opp i front.

Ved å tegne fra tuppen og skrått ned til midten av leppen, og det samme på den andre tuppen, får vi et kryss i amorbuen.

Dermed får vi lettere symmetriske amorbuer, og kan lettere trekke en linje utover kantene.

Ikke tenk på å lage tynne streker, da hele leppen skal fylles inn med leppeblyanten. Men legg gjerne blyanten på og rett over den naturlige leppekanten, for å øke volum.

Underleppen

KRYSS FØRST: For symmetriske og volumiøse lepper, burde man først tegne opp med en leppeblyant. Start med å legge et kryss i amorbuen.
KRYSS FØRST: For symmetriske og volumiøse lepper, burde man først tegne opp med en leppeblyant. Start med å legge et kryss i amorbuen. Foto: FOTO: Tove Eggen
FYLL INN: Fyll deretter leppene inn med blyanten, legg en hakket lysere leppestift i midten av leppen og avslutt med en brun-nude lipgloss hvis ønskelig.
FYLL INN: Fyll deretter leppene inn med blyanten, legg en hakket lysere leppestift i midten av leppen og avslutt med en brun-nude lipgloss hvis ønskelig. Foto: FOTO: Tove Eggen

Den mest usymmetriske delen av leppen, er undersiden. Denne vil komme tydeligere frem når den tegnes opp, så prøv gjerne å justere kanten slik at den fremstår som mer symmetrisk.

Klem leppen opp og over tennene, slik at undersiden bedre kommer frem.

Begynn med å legge blyanten på midten av leppekanten, slipp leppen og sjekk symmetrien. Tegn dermed opp kantene når du er fornøyd, og fyll inn med leppeblyanten.

Leppestift og lipgloss

Nå som vi har basen på leppen klar, som kommer til å holde lenge, kan vi fylle på med leppestift og lipgloss etter ønske og behov.

En leppestift som er hakket lysere plasseres på midten av leppen. Den trenger ikke å legges helt ut til kantene.

90-tallet og matte lepper hører sammen, men det er ikke noe i veien for litt shine hvis du føler det ser bedre ut. Bruk en kremete leppestift, eller avslutt med en brun-nude lipgloss.

Les også:

Slik legger du perfekt kveldssminke

FØR/ETTER: Den relativt enkle leppesminke-teknikken gir en drastisk forskjell, som fortsatt ser naturlig ut.
FØR/ETTER: Den relativt enkle leppesminke-teknikken gir en drastisk forskjell, som fortsatt ser naturlig ut. Foto: FOTO: Tove Eggen

Så enkelt kan du spare tid om morgenen

Alt du trenger å vite om sminkekoster

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning