Studiestil klesstil

Kan du gjette hva de studerer ut fra stilen?

Klesstilen din sier mer om deg enn du tror...

KLESSTIL: Skoleuniformen er død, men studieretningene skaper sine egne kleskoder. Kan hvordan du kler deg avsløre hva du studerer? Hva ville du gjettet at disse fem jentene gjør?
KLESSTIL: Skoleuniformen er død, men studieretningene skaper sine egne kleskoder. Kan hvordan du kler deg avsløre hva du studerer? Hva ville du gjettet at disse fem jentene gjør? Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Thea Charlotte Emanuelsen

Alder: 24 år

Hjemsted: Nesodden

Stil: Ren og behagelig.

Ekspertene gjetter: - En ledertype. Henne kommer vi til å se i en fremtredende posisjon i fremtiden. Sylskarp som stiletthælene sine. Høy IQ, en superhjerne. Rocka bukse, dødskule sko og en avdempet bluse - som jeg synes er sexy uten å vise kløft, synser sosialantropolog Gunn-Helen Øye.

Skoleuniformen er død, men studieretningene skaper sine egne kleskoder.

Kan man se på klesstilen hva du studerer? Vi lot eksperten gjette! Klarer du?

Thea Charlotte Emanuelsen

Studerer reklame/art direction på Westerdals.

Hvordan kler dine medstudenter seg?

- Westerdals er jo kjent for de med hipsterstilen. Jeg vil ikke si jeg er en av dem, men jeg skiller meg ikke så ut fra andre på linja mi heller. På linja mi ser man kanskje bare to eller tre med tømmerskjorter og hipsterbriller. En venninne av meg begynte å gå med lue som hun brettet opp og skjønte ikke helt selv hvorfor. Det er jo klart man blir påvirket.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Moren min er klesdesigner så jeg har alltid vært opptatt av mote. Jeg vil beskrive stilen min som avslappet og litt edgy. Jeg liker å være feminin, men ikke med rosa tyllskjørt - da velger jeg heller en svart kjole. Jeg foretrekker farger som svart, hvitt og beige. Det er viktig at klærne er behagelige, men skal jeg på fest kan jeg godt lide meg gjennom kvelden i høye hæler og en kjole som strammer litt rundt magen.

Hvordan påvirker studiene klesstilen din?

- Man tar jo etter folk på linja si og stilen min har forandret seg etter at jeg begynte på Westerdals. Studiet er jo en del av det å vokse, så man kan jo si at det henger sammen.

THEA CHARLOTTE EMANUELSEN: Studerer reklame, og beskriver stilen sin som ren og behagelig. Antrekk: Skjorte og bukse fra Epilogue by Eva Emanuelsen og sko fra Celiné.
THEA CHARLOTTE EMANUELSEN: Studerer reklame, og beskriver stilen sin som ren og behagelig. Antrekk: Skjorte og bukse fra Epilogue by Eva Emanuelsen og sko fra Celiné. Foto: FOTO: Gry Traaen

Ida Kristin Trogstad

Ida Kristin Trogstad

Alder: 20 år

Hjemsted: Drammen

Stil: Feminin

Ekspertene gjetter: - Hun lyser godhet. Enten sykepleier eller sosionom. Og nå skal hun bli verdens-konfliktløser! Hun vil gråte en skvett og ha varme og omtanke i fremtidige jobber (katastrofer), men gå inn for jobben med hjerne og hjerte. Stort hjerte, mener sosialantropolog Gunn-Helen Øye.

Studerer ingeniørfag i fysikk på Universitet i Colorado.

Hva slags folk studerer ingeniørfag i fysikk?

- På linja lærer man mye fysikk, kombinert med ingeniørfag som tegning for ingeniører og kjernefysikk. Man må være interessert i realfag, som matte og fysikk! På videregående kunne jeg sitte seks til åtte timer med mattelekser og tiden fløy fordi jeg var så interessert. Jeg vil jobbe med noe innen kjernekraft, men det er litt vanskelig i Norge, og det er her jeg vil bo etter utdannelsen - så vi får se!

Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Jeg vil jo se fin ut! Jeg liker at stilen er feminin, men jeg leser ikke så mye moteblader og følger ikke så mye med på fashion. Det er også viktig at klærne er behagelige og at de holder litt gjennom tid.

Tror du folk kan se på deg hva du studerer?

- Ingeniørfaget er veldig mannsdominert, så jeg håper jo at jeg ikke ser ut som en typisk ingeniørstudent!

Sofie Ringstad

IDA KRISTIN TROGSTAD: Studerer ingeniørfag i fysikk, og beskriver stilen sin som feminin. Antrekk: Singlet fra Cubus, bukse fra BikBok, jakke fra Zara, sko fra Indiska, klokke fra Michael Kors, kjede fra Free People.
IDA KRISTIN TROGSTAD: Studerer ingeniørfag i fysikk, og beskriver stilen sin som feminin. Antrekk: Singlet fra Cubus, bukse fra BikBok, jakke fra Zara, sko fra Indiska, klokke fra Michael Kors, kjede fra Free People. Foto: FOTO: Gry Traaen

Studerer estetiske studier på Universitetet i Oslo.

Sofie Ringstad

Alder: 20 år

Hjemsted: Stavanger

Stil: Leken

Ekspertene gjetter: - Hun går på Westerdals (reklameskole). Veldig personlig uttrykk. Out-of-the-standard klær=sterk, og på Westerdal står tanker og kreativitet i høysetet, tipper sosialantropolog Gunn-Helen Øye.

Hva vil du uttrykke med stilen din?

- Jeg er kjent for å være ansvarsfull og alvorlig, så jeg tror jeg gjennom klær kan oppleves litt lettere å ha med å gjøre. Jeg håper klærne kan vise at jeg er leken, jeg prøver å være åpen for ting. Selv om det for noen kanskje virker avskrekkende og at jeg virker rar, så håper jeg stilen får meg til å fremstå som åpen og litt gøyal. Hvis jeg bare hadde vært streng og samtidig hadde kjedelige klær ville det blitt litt kjipt, hehe.

Hvordan kler estetikkstudenter seg?

- Det er nok en veldig kreativ og spesiell stil blant studenter i den studieretningen jeg har valgt, men jeg har kanskje blitt litt blind for det. Det blomstrer, fordi alt er lov. Folk kan være eksperimentelle, tør mer og er litt eldre. Noen føler kanskje et press på at man må være veldig kul og gjøre eksperimentelle ting på denne linja. Kullet mitt har mange sterke personligheter, og det er press på å være sin egen person. Noen er sjenerte og passive, men har likevel tanker om seg selv og sin egen stil.

Lene Marie Bakke

Studerer fred og konfliktstudier på Bjørknes.

SOFIE RINGSTAD: Studerer estetiske studier, og beskriver stilen sin som leken. Antrekk: Sko fra Vagabond, klippet til bukse fra Second Skin Weekday, skjorte fra Weekday, singlet fra H&M, jakke fra Fretex og øredobber fra Syvende Himmel i Stavanger.
SOFIE RINGSTAD: Studerer estetiske studier, og beskriver stilen sin som leken. Antrekk: Sko fra Vagabond, klippet til bukse fra Second Skin Weekday, skjorte fra Weekday, singlet fra H&M, jakke fra Fretex og øredobber fra Syvende Himmel i Stavanger. Foto: FOTO: Gry Traaen

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Lene Marie Bakke

Alder: 20 år

Hjemsted: Moss

Stil: Edgy

Ekspertene gjetter: - Estetiske studier. Hun følger med og vil derfor gjøre en god jobb i fremtiden innen dette feltet. Håret, sminken og smykket (som jeg tror er et katolsk kors eller bønnekjede) viser både at det er kult og kanskje også litt alvor, tipper sosialantropolog Gunn-Helen Øye.

- Casual med litt edge, jeg er inspirert av Jennifer Aniston og Kate Moss. Jeg liker å gå i jeans, T-skjorter med en kardigan eller skjerf over. Jeg skulle egentlig studere eventplanning, men bestemte meg for fred og konfliktstudier i stedet. Da kastet jeg alle korte skjørt og gjennomsiktige topper. Jeg syns stilen min passer for studiet mitt, ettersom det er greit å være litt casual i den type jobb. Men noen ganger kan det være en fordel å være mer formelt kledd, men det får bli når karrieren kommer!

Tror du man kan se på folk hva de studerer?

- Som regel ikke. Trender varierer så veldig, enten man følger det eller ikke. Og som student er du på vei til å formes til det du vil bli, man er ikke helt ved målet, så det er jo fortsatt en tid man eksperimenterer og prøver ut forskjellige stilarter.

Ida Iselin Eriksson

Studerer internasjonale studier på Adelphi University på Long Island i New York.

Hvordan kler studentene på din linje seg?

LENE MARIE BAKKE: Studerer fred og konfliktstudier, og beskriver stilen sin som edgy. Antrekk: Bukse fra Cubus, singlet og sko fra H&M, kardigan fra Gina Tricot, armbånd fra Forever 21.
LENE MARIE BAKKE: Studerer fred og konfliktstudier, og beskriver stilen sin som edgy. Antrekk: Bukse fra Cubus, singlet og sko fra H&M, kardigan fra Gina Tricot, armbånd fra Forever 21. Foto: FOTO: Gry Traaen

- Jeg føler ikke at folk kler seg likt i det hele tatt, men fellesnevneren er vel at de ikke bryr seg så mye om trend eller hvordan de fremstår. Men så klart, når vi får dra og besøke FN kler alle seg mer profesjonelt. Her på skolen kler de fleste seg behagelig, alle går i joggebukse på universitetet i USA uansett. Bortsett på businesslinja, da. Der har mange av gutta skjorte og dress. En student i skjorte kom bort til meg og ba meg gjette hva han studerte. Jeg gjettet business og da sa han stolt ja.

Ida Iselin Eriksson

Alder: 21 år

Klesstil: Stilig avslappet

Ekspertene gjetter: - International relations. Et fag som er in. Hun viser omtanke og varme for en kontekst utenfor egen sfære, tror sosialantropolog Gunn-Helen Øye.

Tror du at du kler deg mer profesjonelt og seriøst siden du studerer politikk?

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg tar på det jeg føler meg bekvem i. Jeg er ikke glad i å være jålete, men liker å kle meg litt stilig, også går jeg ofte med små smykker, klokke, skjerf og boots. Jeg liker kanskje å dekke meg litt til, hvis jeg har på korte shorts så ha jeg alltid strømpebukser under. Jeg var faktisk på byen en gang og fikk beskjed av en jente at jeg var altfor tildekket.

Les også:

Denne er snart helt utsolgt

Genseren alle kommer til å gå med i høst

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

IDA ISELIN ERIKSSON: Studerer internasjonale studier, og beskriver stilen sin som stilig avslappet. Antrekk:  Skjørt og strømpebukser fra H&M, genser fra Forever 21 og sko fra en liten butikk i New York.
IDA ISELIN ERIKSSON: Studerer internasjonale studier, og beskriver stilen sin som stilig avslappet. Antrekk: Skjørt og strømpebukser fra H&M, genser fra Forever 21 og sko fra en liten butikk i New York. Foto: FOTO: Gry Traaen

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning