Ny sesong, nye muligheter!

Nå er høstmoten på god vei inn i butikkhyllene (hurra!).

Har du ikke råd til originalplaggene fra store motehus som Chanel, Isabel Marant, Chloé og 3.1. Phillip Lim, er det en svært hyggelig trøst at disse designerne garantert har vært til stor inspirasjon for de store kleskjedene!

Mye å velge mellom

Mens Fendi viser nydelige juvelfarger, går 3.1. Phillip Lim for grungen (som i aller høyeste grad har inntatt kjedebutikkene).

Chanel punker seg opp, mens Isabel Marant viste modeller ikledd hvitt på hvitt på hvitt (og mange med dyp blå kombinert med svart, også veldig fint for øvrig).

Populære Carven tar oversized ganske mye lenger, mens Chloé er litt tilkneppet og androgyn av seg denne sesongen.

Mens vi klamrer oss til sommeren noen uker til tar vi en titt på noen av høydepunktene fra høstens catwalkvisninger.

Fendi: juveltoner

Høstens trender

FENDI: Hvis du virkelig vil skille deg ut med denne juvelfargetrenden, ta et tips fra Fendi og eksperimenter med spennende teksturer og mønstre. © FOTO: James Cochrane

Høstens fargepalett vil bestå av iøynefallende edelstennyanser - som ametyst, safirblått, rubinrødt og smaragd. Flere designere valgte å vise frem disse dype fargene på catwalken, blant annet Fendi, Gucci og Balmain.

Hvis du virkelig vil skille deg ut med denne trenden, ta et tips fra Fendi og eksperimenter med spennende teksturer og mønstre.

Kombiner med dramatisk styling på hår og sminke, gjerne med blek hud og mørk leppestift, for å fange opp den mystiske, sexy Fendi-looken.

Carven:oversize-kåper

Høstens trender

CARVEN: Oversize har fått ny betydning. Mormors gamle badekåpe? Nei da, disse løse kåpene blir siste skrik denne høsten. © FOTO: James Cochrane

Yttertøyet i høst skal være romslig og overdimensjonert skal vi tro designere som Carven, Stella McCartney og Alexander Wang.

Dette gjelder både kåper, jakker, anorakker, og blazere. Jo større, dess bedre! Lange, nesten gulvlange kåper blir også en synlig tendens.

Gå for tunge materialer som deilig ull og tweed. Velg bort den klassiske svarte kåpen i høst, og sats heller på et ytterplagg i en spennende lysere nyanse, som pastellrosa eller pudderblått.

Disse tonene er spesielt lekre om de kombineres med nøytrale nude, beige, og kremfarger, som også er en stor trend i høst.

3.1 Phillip Lim: Grunge

Høsttrender

3.1 PHILLIP LIM: Grungen er definitivt tilbake. Ble du ikke så brun i sommer? Samme det, her er det blek hud som gjelder! © FOTO: James Cochrane

Grungen er uten tvil en av høstens sterkeste trender.

Dries Van Noten kickstartet trenden i sommer, og nå er det flere som har kastet seg på lasset.

Tenk Kurt Cobain og Courtney Love, lag på lag med rutemønster, skinndetaljer, rufsete hår og runde briller.

Huden skal holdes blek og leppene males gjerne mørke eller signalrøde.

Isabel Marant: stilfull minimalisme

Høsttrender

ISABEL MARANT: Den minimalistiske lag på lag-looken blir ekstra lekker om du kler deg i myke, transparente stoffer. © FOTO: James Cochrane

Den monokrome svart/hvitt- trenden fortsetter fra sommeren og inn i høstsesongen - men denne gang er det mindre grafiske mønstre å se, og snarere en minimalistisk, enkel, ren hverdagsstil.

Denne avslappede looken ble fanget opp på en nydelig måte av Isabel Marant, som viste lag på lag med myke, tynne stoffer i helhvitt, helgrått og helsvart.

Dette var et noe uventet frisk pust fra Marant, som har blitt kjent for sine eklektiske mønstre.

De høye, løse bootsene som slutter rett under kneet er ikke til å komme unna i høst.

Chloé: Androgynt

Høsttrender

CHLOÉ: Pels er en stor tendens hos designerne i høst, men husk å gå for den dyrevennlige fuskevarianten! © FOTO: James Cochrane

Glem kostbar shopping, i høst kan du heller invadere kjærestens klesskap - særlig om han har en litt dandy stil.

Vide bukser og shortser, hvite skjorter, herregensere, og Oxford-sko er noe av det mest moteriktige du kan ta på deg denne sesongen.

Ekstra spennende blir det om du går for materialer som skinn og tweed.

Fedora-hatter og bukseseler er alternativer for dem som ønsker å kjøre denne looken helt ut.

Sminken holdes gjerne så naturlig som mulig.

Chanel:Punk

Høsttrender

CHANEL: A-formede kjoler er superlekre til lårhøye boots! © FOTO: James Cochrane

Mye inspirasjon ble hentet fra musikkens verden på catwalken i høst.

Det var ikke bare grungeepoken som fikk en renessanse, men også punk.

Chanel, Saint Laurent, Versace og selvsagt Vivienne Westwood var blant de som lot seg inspirere.

Det var nagler, skinn, lakk, nettingstrømper, og lårhøye boots å se på catwalken fra disse designerne.

Stilikoner som Siouxsie Sioux, Sid & Nancy, Joan Jett og Sex Pistols er fine referansepunkter å ha hvis man vil la seg inspirere av denne rå stilen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!