På en halvtime solgte vi 40 luer.

Googler du «FWSS-beanie», kommer det ikke bare opp utallige blogginnlegg og bilder av kjente fjes som Rihanna, Cara Delevingne og Elin Kling iført den lodne angoraluen.

Nå finner du også årets ferskeste rykte om at selv kronprinsesse Mette-Marit har skaffet seg en variant i leopardprint, i tillegg til en egen strikkeoppskrift på hvordan du kan lage it-luen helt selv.

Og det er du også kanskje pent nødt til å vurdere.

Luene går nemlig som hakka møkk i butikkene allerede - selv i plussgrader og en foreløpig mild høst.

- I fjor var det ville tilstander. I år er det, om mulig, enda større trøkk rundt luen, sier Annabel Rosendahl, moteblogger og innkjøper for Høyer Eger og legger til:

- På en halvtime solgte vi 40 luer.

Hot i hvitt

Ifølge Rosendahl har butikken tredoblet fjorårets lueordre for å forsikre seg om at alle som vil ha en FWSS-lue, får tak i det.

- I fjor ble luen utsolgt lenge før kulda kom i desember. Nå får vi se om vi klarer å ha årets luer i butikk frem til jul. Én kunde kan fort ende opp med å kjøpe ti luer, sier hun og fortsetter:

- Fargene det går mest av er basisfargene grått, burgunder, navy og svart, men den aller hotteste fargen i år er definitivt hvit.

Høstens hotteste lue

INSPIRASJON: Moteblogger Sara Strand er ofte å se iført luen fra FWSS. Selv styler hun den både opp og ned, her med en enkel jeans og en høyhalset, svart genser. © FOTO: Sarastrand.no

Jeg elsker hodeplagg og denne luen er som en hvit t-skjorte - noe du bare må ha på plass i skapet!

Venteliste

Butikksjef og innkjøper ved Retro i Trondheim, Jannike Holm, kan også bekrefte at luen har blitt vanvittig godt mottatt i alle deres butikker - også i år.

På bloggen deres advarer imidlertid butikken: «Forbehold om utsolgt. Førstemann til lue-mølla».

- Vi hadde nokså lange ventelister lenge før luene kom i butikk, sier Holm.

- En it-lue her i Norge

Blant alle luefanene der ute, finner vi blant annet moteblogger Sara Strand som ofte er å se iført det lodne hodeplagget.

- Luene er utrolig deilige og enkle å style uansett stil. I tillegg har det blitt en it-lue her i Norge som er mye mer tilgjengelig enn andre it-plagg, som gjerne koster flere tusen. Denne lua er noe de aller fleste har råd til, sier Strand og fortsetter:

- Jeg elsker hodeplagg, og denne luen er som en hvit t-skjorte - noe du bare må ha på plass i skapet! I tillegg synes jeg det er fint å kunne støtte norsk design.

Høstens hotteste lue

IT-LUEN: FWSS-luene finnes i basic, med print, ribbestrikket og med oppbrett. - Fargen det går mest av er definitivt hvit, kan butikkene meddele. De ensfargede luene koster kr 299. Varianten i leopardprint kr 399. © FOTO: Cecilie H. Eggen

Slik styler du luen

Ifølge Katrine Kvalsund i This is PR er luen definitivt blant de hotteste hodeplaggene denne høsten.

- Nå finner du også fine «puseluer» i nesten alle de litt rimeligere butikkene. Hodeplagget tilfører et antrekk det lille ekstra og er genialt om du har en «bad hairday», sier Kvalsund.

Det fine med det varme og behagelige hodeplagget er at det kan styles både opp og ned - alt ettersom. Her er det ingen satte regler, så enten du ønsker å bruke den til grove boots eller høye hæler - det er bare å kjøre på!

- Om du har et antrekk som du ønsker å style ned er luen perfekt og tilfører den litt sporty looken. Grunge er også tilbake i motebildet i høst og der er luen sentral, mikset med rutete army skjorter, skinn bukser og boots med metall detaljer, sier Kvalsund.

Velg mellom luer i uendelige varianter - enten du går for silkemyke ullmaterialer, toppluer med dusk eller 90-talls inspirerte med trykk.

Høstens hotteste luer

LUEN: Definitivt blant høstens hotteste hodeplagg! Øverst fra venstre: Svart og hvit lue fra Missoni, kr 1085. Går lue fra Acne, kr 1100. Hvit lue fra Lindex, kr 149. Orange lue fra Monki, kr 59. Rød lue fra Isabel Marant/ Net-A-Porter.com, kr 990. Svart lue med ører fra H&M, kr 80. © FOTO: Produsentene

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!