Solbriller i høstsola

Høstens fineste solbriller

Selv om sommeren er over og solen ikke er like sterk lenger, trenger du absolutt ikke pakke bort solbrillene.

HØSTENS HOTTESTE SOLBRILLER: - Jeg er kjent som hun som går med solbriller når det regner. Jeg bryr meg ikke. En dag uten solbriller er ikke verdt noen ting, sier moteblogger Ulrikke Lund. Her har vi samlet et par av høstens hotteste varianter. Disse til høyre er fra Zara, og koster kr 199.
HØSTENS HOTTESTE SOLBRILLER: - Jeg er kjent som hun som går med solbriller når det regner. Jeg bryr meg ikke. En dag uten solbriller er ikke verdt noen ting, sier moteblogger Ulrikke Lund. Her har vi samlet et par av høstens hotteste varianter. Disse til høyre er fra Zara, og koster kr 199. Foto: FOTO: Ulrikkelund.com, produsenten
Publisert Oppdatert

Et par solbriller kan redde en trøtt dag, beskytte mot sola som står lavere nå enn om sommeren, og løfte et antrekk ti hakk.

Høstens fineste

Oktober er kanskje ikke måneden du forbinder med solbriller, men det er ingen grunn til å pakke brillene bort helt frem til våren allerede nå.

Kanskje kan du bruke sommerens solbriller i høst også?

Trenden fra i sommer har nemlig ikke forsvunnet helt.

- Det er ingen store endringer i forhold til solbrilletrenden som var i sommer, den endrer seg ikke i like stor grad som trendene innenfor klær, sier Angelika W. Otten, brillestylist hos Interoptik.

Julianne Fjørtoft i Spalt PR sier seg enig.

- I sommer var solbriller med speilglass den sterkeste kommersielle trenden, og den vil også fortsette utover høsten og inn i neste sesong, sier Fjørtoft.

FLERE FINE VARIANTER: Det er ingen grunn til å pakke vekk solbrillene dine - tross litt kaldere dager. Høsten byr på både klassikere, cateye og vintage-inspirerte varianter. Øverst fra venstre: Le Specs/Nelly.com, kr 549. Le Specs, kr 549.  Illesteva/Net-a-porter.com, kr 1700. Saint Laurent, kr 2475. H&M, kr 50. Alexander McQueen, kr 2590. Wildfox, kr 1895. Marc Jacobs, kr 3375.
FLERE FINE VARIANTER: Det er ingen grunn til å pakke vekk solbrillene dine - tross litt kaldere dager. Høsten byr på både klassikere, cateye og vintage-inspirerte varianter. Øverst fra venstre: Le Specs/Nelly.com, kr 549. Le Specs, kr 549. Illesteva/Net-a-porter.com, kr 1700. Saint Laurent, kr 2475. H&M, kr 50. Alexander McQueen, kr 2590. Wildfox, kr 1895. Marc Jacobs, kr 3375. Foto: FOTO: Produsentene

Dramatikk og farger

Når det gjelder fasongen på brillene, kan vi nå si at pilotbrillen har blitt den udødelige klassikeren.

Selv om sommerens trend er aktuell også i høst, er det likevel noen nye varianter på markedet. Denne høsten skal solbrillene stråle litt ekstra i kapp med sola.

- Det skal glitre litt i høst. Motehus som Gucci, Alexander McQueen og Carrera sitt siste samarbeid med Jimmy Choo lanserer solbriller med glitter på innfatningen, sier Fjørtoft.

Det skal også være litt dramatikk, en trend som kanskje passer og kler de tøffeste best.

- Dramatikken står også sterkt i 2013 og inn i 2014. Den er det Marc Jacobs, Dior og Saint Laurent som står for. Hos Marc Jacobs er det store briller i plastinnfatning i hvitt og sort, Saint Laurent kjører en stram sort look og Dior går stort med sine nesten arkitektoniske innfatninger. Her skal man synes, og denne stilen passer best på fashionistaen som feirer påsken i byen i stedet for på fjellet, sier Fjørtoft.

Fargene i høst er litt mer nedtonede enn i sommerhalvåret, noe som passer årstiden godt. Likevel er freshe speilglass fortsatt en trend.

- Mørke farger er nesten alltid dominerende i høst- og vintermånedene. Vi kommer til å se mye blått, sort og vinrødt, i tillegg til mye gull og pastellfarger. Mye fargede speilglass er også stort i høst, med alt i fra gull til blått, lilla og grønt, sier Otten.

Klassiske og kreative

HØSTENS MODELLER: Øverst fra venstre: Acne/Net-a-porter.com, kr 2375. Prism, kr 2740. Zara, kr 199. Illesteva, kr 2980. Marc Jacobs, kr 3375. Jimmy Choo, kr 1995. Le Specs, kr 600. Zara, kr 279.
HØSTENS MODELLER: Øverst fra venstre: Acne/Net-a-porter.com, kr 2375. Prism, kr 2740. Zara, kr 199. Illesteva, kr 2980. Marc Jacobs, kr 3375. Jimmy Choo, kr 1995. Le Specs, kr 600. Zara, kr 279. Foto: FOTO: Produsentene

Selv om noen fasonger og trender holder seg lengre i motebildet enn andre, er det alltid nye på vei. Høsten byr på både klassikere, cateye og vintage-inspirerte briller.

- Når det gjelder fasongen på brillene, kan vi nå si at pilotbrillen har blitt den udødelige klassikeren. I tillegg er cateye spådd til å bli stor, og de går igjen i de fleste motehusene. De får tett følge av runde briller med tydelig preg av vintage, sier Otten.

Brillefasongene er også mer kreative denne sesongen. Særpreg og ulik størrelse og typer på glassene er stikkordene.

- Innenfor alle disse fasongene, ser vi at designerne leker med farger og blanding av materialer som gir brillene et særpreg. Solbrillen skal fortsatt være oversized, men vi ser at det går mer mot medium size shape. Den mest ekstreme varianten er typen "TV-screens", en modell i firkantet kraftig plast, sier Otten.

Blogger-trendene

Moteblogger og fashionista Ulrikke Lund er glad i solbriller, og vet godt hvilken type som passer ansiktet hennes best.

KJENDIS-INSPO: Kjendisenes beste venn er nettopp solbrillene. Her ser vi Rita Ora til venstre i en speilblank variant. Julianne Hough har gått for en cateye-modell. Charlize Theron er iført et par nokså maskuline briller med en hard ramme, og Miranda Kerr helt til høyre er å se i et par klassiske pilotbriller.
KJENDIS-INSPO: Kjendisenes beste venn er nettopp solbrillene. Her ser vi Rita Ora til venstre i en speilblank variant. Julianne Hough har gått for en cateye-modell. Charlize Theron er iført et par nokså maskuline briller med en hard ramme, og Miranda Kerr helt til høyre er å se i et par klassiske pilotbriller. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Jeg går for alle solbriller. Jeg elsker de alle, med unntak av Wayfarers - som fortjener en liten pause nå. Jeg har lært etter mye prøving og feiling, at hvis jeg skal velge noe flatterende for ansiktet mitt blir det cateye-briller. Aller gøyest er kanskje de altfor store måneformede solbrillene, som får hvem som helst til å se ut som de kommer fra Old Hollywood. Øverst på ønskelisten nå står limited edition cateye-brillene fra Dsqaured med krystaller på, sier Lund.

Jeg går for alle solbriller. Jeg elsker de alle, med unntak av Wayfarers - som fortjener en liten pause nå.

Sol eller ikke sol, Ulrikke klarer seg ikke en dag uten solbriller plassert på nesa.

- Jeg er kjent som hun som går med solbriller når det regner. Jeg bryr meg ikke. En dag uten solbriller er ikke verdt noen ting. Jeg liker absolutt ikke å ta sjansen på å få øyenkontakt med fremmede, sier Lund.

- Bruker solbriller året rundt

Også moteblogger og driver av nettbutikken Never Naked, Annette Haga, vet hvilke briller hun skal gå for i høst.

- Jeg bruker solbriller året rundt. Først og fremst fordi jeg synes det ser kult ut, i tillegg til at det er praktisk. Jeg liker å variere mellom mange ulike solbriller, og denne sesongen liker jeg spesielt godt oversized modeller, enten helt runde eller de som er mer firkantet i formen. Pilotbriller er også en klassiker, sier Haga.

Likevel har hun én favoritt, og hun trekkes generelt mer mot litt spesielle solbriller. Også hun har et par på ønskelisten.

- Mine absolutte favoritter er et par runde solbriller med "half tinted" glass, altså helt mørke i øverste halvdel og klare nederst. Jeg liker solbriller som er litt edgy, og som setter prikken over i-en på antrekket. Akkurat nå ønsker jeg et par statement-solbriller fra Poeme-kolleksjonen til Prada. Jeg synes kombinasjonen av form, tykkelse og farge er kjempekul, avslutter Haga.

Les også:

- Solgte 40 luer på en halvtime

Her er høstens største skotrend

BLOGGER-TRENDENE: Både Ulrikke Lund (til venstre) og Annette Haga (til høyre) omtaler seg selv som solbrilleelskere - og innrømmer at de bruker brillene hele året - sommer som vinter.
BLOGGER-TRENDENE: Både Ulrikke Lund (til venstre) og Annette Haga (til høyre) omtaler seg selv som solbrilleelskere - og innrømmer at de bruker brillene hele året - sommer som vinter. Foto: FOTO: Ulrikkelund.com, Nettenestea.com

Gutta har talt - slik skal du kle deg

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning