Billige dunjakker

Fem dunjakker du har råd til

Hold deg varm for en billig penge. Sjekk ut disse dunjakkene.

DUNJAKKER: Dun og ull er noe av det viktigste for å holde seg varm i sprengkulda. Her får du fem billige dunjakker.
DUNJAKKER: Dun og ull er noe av det viktigste for å holde seg varm i sprengkulda. Her får du fem billige dunjakker. Foto: FOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Varme dunjakker kommer i alle former og prisklasser, og det er lett å tro at det dyreste er det beste.

Det hender man trenger en påminnelse om at det ikke kun er kvalitet man betaler for - men også merkevare. Og markedsføring av merkevare.

Visst kan du holde varmen i vinter for prisen tilsvarende en husleie. Men det kan du også for en brøkdel av den!

Dyrt med dun

Går du for en merkejakke i kulda, som Canada Goose, Parajumpers eller Monclér, må du raskt ut med 7000 kr eller mer. Og har du 7000 kr til overs, så hvorfor ikke (vi ville valgt en variant uten ekte pels, vel å merke) - men har du ikke, skal du vite at det finnes rimeligere alternativer i dunjakkesjangeren. Selv med ekte dun!

Vi har funnet fem fine alternativer, alle med ekte dun. Faktisk kan du få alle fem for prisen av én av de dyre merkevarejakkene!

Rød dunjakke fra Cubus, kr 799. Denne kan du muligens finne på salg i butikkene til og med!

Svart, lang dunkåpe fra Designers Remix, kr 1430 på TheOutnet.com (på salg).

Rød, sporty dunjakke Kvitfjell fra Bergans, kr 1599 (på Gmax.com)

Mørkeblå dunjakke fra Designers Remix, kr 1220 på TheOutnet.com (på salg).

Sølvgrå og sporty dunjakke fra Adidas, kr 999.

Totalsum for alle dunjakkene er 6047.

Selv om vi legger til litt frakt og moms på jakkene som må kjøpes fra utlandet (TheOutnet), er dette fortsatt skikkelig gode kupp!

Du vil antakelig finne mange andre fine alternativer til varme og gode dunjakker i butikkene rundt omkring. Nå er det skikkelig salgsinnspurt, og mange har redusert prisene med opptil 80 prosent!

DUNJAKKER: For prisen av 1 stk Canada Goose (kr 6995 hos Nelly.com) kan du få fem andre dunjakker med ekte dun.
DUNJAKKER: For prisen av 1 stk Canada Goose (kr 6995 hos Nelly.com) kan du få fem andre dunjakker med ekte dun. Foto: FOTO: Produsentene.

Slik holder du deg varm fra innerst til ytterst

Har du kanskje en jakke fra før? Ja, da er det bare å pugge lista over hvordan du bør kle deg fra innerst til ytterst for å holde deg varm i sprengkulda.

Noe å ha i bakhodet når du skal ut i kulda, er lag på lag-prinsippet.

1. Alltid ull innerst. Vi forbinder gjerne ullundertøy med langermede trøyer og longs - og «ut å gå på ski». Men det finnes massevis av pent, tynt ullundertøy som kan brukes under vanlige klær, til og med under partyoutfiten. En ullsinglett er like perfekt under skjorter og gensere som den er under kjolen. Investerer du for eksempel i en hvit, en sort og en grå, har du noe å veksle mellom hele vinteren.

2. Mellomlag. Ull er fortsatt gull. Men får du lett høy kroppstemperatur, kan det være lurt å ha en tynn langermet bomullsgenser under ullgenseren eller ullcardiganen - så du kan ta av deg ullplaggene når du kommer på jobb. Husk også at ikke ullplagg trenger å være i 100 % ull.

3. Så til det ytterste laget: jakken. Det viktigste er at den er vindtett og foret, gjerne med dun. Dette trenger ikke koste skjorta. Er du av dem som ikke takler strømpebukser under jeans, bør du også tenke på jakkens lengde. En kald stump er ikke godt for noe, og urinveisinfeksjon unngår vi for enhver pris!

Hvorfor dun og ull er gull

Dun: Dunfjær er kjent for sine gode isolasjonsegenskaper og benyttes ikke bare i vinterjakker, men også i dyner og soveposer.

Ull: Det geniale med ull, er at det er luft mellom fibrene. Fuktigheten blir liggende på overflaten fremfor å trekke inn i tøyet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning