Festfavoritter

De beste tipsene for en perfekt fest

Alt du trenger å ta med på festen, er godt humør. Pøh! Det kreves jo litt mer enn det. Her er tre kule jenters festmust.

FESTFAVORITTER: Maria, Ida Camilla og Darja gir deg sine beste tips til neste fest.
FESTFAVORITTER: Maria, Ida Camilla og Darja gir deg sine beste tips til neste fest. Foto: FOTO: privat
Publisert Oppdatert

De fleste jenter har tilbakelagt timevis foran baderomsspeilet i festhumør.

Det er mye som skal klaffe for den ultimate festopplevelsen, og det er nettopp på badet det hele starter. Sminken, det fineste partyhåret, antrekket og festmodus skal settes før vi er klare til å entre festen med stil!

Så skal stemningen på plass, musikken skal trigge dansefoten og de sene nattetimer skal helst sette hverdagen på vent så lenge som mulig.

Tre kule jenters festfavoritter

Men det er ikke alltid at ting faller på plass som puslespillbrikker.

Hvem har vel ikke stått naken foran speilet uten en tråd å ha på seg? Hvem har vel ikke opplevd at innholdet i sminkepungen krymper bare du ser på den?

Selv om mange av oss har opparbeidet oss faste rutiner til fest, er det lov å bryte mønsteret og sette en ny standard på festfronten. Kanskje er det bare et nytt skjønnhetsprodukt, en ny låt eller en ny drink som skal til?

Vi har prøvd å sørge for at det ikke mangler på inspirasjonen i denne festguiden!

Nå som den store julebordsesongen står for tur, har vi funnet tre jenter som viser deg sine beste festtips i alt fra produkter til partytriks.

Les også:

Her er skjørtet du skal satse på i høst

Skjønnhetsguide: Slik blir du klar for fest

3 stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Vertinnen

Maria elsker å arrangere egne fester, og kortspillet Ring of Fire er en selvskreven gjest på lista.

VERTINNEN: Maria Rathi Øen (25) liker bedre å være vertinne en gjest. Les hennes beste festtips under.
VERTINNEN: Maria Rathi Øen (25) liker bedre å være vertinne en gjest. Les hennes beste festtips under. Foto: FOTO: privat
SMINKEFAVORITTER: Lancôme Hypnôse Mascara, kr 249. Make Me Blush Blusher by H&M, kr 39. Guerlain solpudder, kr 450. Mac Pro Longwear Concealer, kr 170.
SMINKEFAVORITTER: Lancôme Hypnôse Mascara, kr 249. Make Me Blush Blusher by H&M, kr 39. Guerlain solpudder, kr 450. Mac Pro Longwear Concealer, kr 170. Foto: FOTO: produsenten

Fem kjappe:

Vertinne eller gjest?

- Vertinne.

Pene eller praktiske sko?

- Praktiske sko.

Bar eller klubb?

- Klubb.

Sitte/stå eller danse?

- Jeg sitter når jeg kjeder meg. Har jeg det gøy, er jeg på dansekgulvet og jubler. Jeg står aldri.

Først eller sist hjem?

- Sist hjem.

Bergensjenta Maria Rathi Øien (25) er Innkjøper for Selected Femme om dagen, partyprinsesse om natten.

Her er hennes beste partytips:

Yndlingsanledning?

- Jeg er vanvittig glad i bursdager, og elsker å planlegge, lage mat, pynte huset, og gjøre alt klart til en perfekt fest.

- Bestevenninnen min og jeg har bursdag så å si samtidig (én dag etter hverandre), og alle vennene våre kjenner den uken som «bursdagsuken». Da fester vi hele uken, pynter med ballonger og bannere, lager fantastiske drinker, og spiller sangene vi elsket da vi var små, av Backstreet Boys og Vengaboys.

Ingen fest uten...?

- Ingen fest uten kortspillet Ring of Fire. Vi har det utrolig gøy på fest med den leken. Når det er tid for å gå på byen, har vi nesten ikke lyst til å dra ut.

Ditt drømmeoutfit til neste fest?

- Drømmeantrekket mitt er enkelt og stilfullt. Jeg ser for meg en kjole med helt rette linjer, hvor dramatikken ligger i ryggen.

- Drømmeantrekket mitt for neste fest er en lang, elegant kjole som viser formene mine, med dyp åpning i ryggen. Den kan gjerne være oransje eller rød.

Produktene som gjør deg partyklar?

- Vanligvis bruker jeg nesten ikke sminke, men hvis jeg skal noe spesielt, tar jeg på concealer fra Mac under øynene og langs kinnbena, og litt solpudder fra Guerlain i pannen og langs kjevebenet. Jeg er veldig glad i Hypnose-maskaraen fra Lancôme.

Must i festveska?

- Leppepomaden er det viktigste jeg har i vesken. Det har jeg alltid med meg. Ellers må jeg ha mobil og bankkort.

Accessoirene som setter prikken over i-en?

- Jeg bruker ikke mye tilbehør, og fokuserer mest på fasong og farge på plaggene. Dersom jeg synes at antrekket trenger et lite løft, har jeg i det siste blitt veldig glad i hatter. Jeg liker også lange smykker, som går fint med løse topper.

Antrekket som alltid redder deg ut av kleskrisa?

- Hvis jeg har dårlig tid, tar jeg som oftest en fargerik topp, sorte jeans, sneakers og en jakke som henger lett på skuldrene. Jeg liker å se casual ut. Derfor har jeg mange topper i sterke farger som liver opp et enkelt antrekk.

Beste partytriks?

- Utover kvelden er det ikke sjeldent at jeg blir bedt om å synge Still Here av Kristian Valen. Da jeg var liten elsket jeg den sangen, og sang den egentlig hele tiden, i god tro om at det hørtes fint ut. Bestevenninnen min tok det opp på bånd, og siden har jeg blitt mobbet for det. Det er over ti år siden.

Den beste drinken?

- Jeg blir aldri lei av Strawberry Daiquiri. Dersom jeg skal nyte en drink i baren, bestiller jeg alltid den.

Bargjengeren

Ida Camilla foretrekker å være gjest på fest, og er som regel den siste som drar hjem.

DRØMMEOUTFIT PÅ NESTE FEST: Hatt fra Minimum/Nelly.com, kr 399. KJede fra Selected Femme, kr 130. Skinnveske fra H&M, kr 799. Fotsid kjole med åpen rygg fra Selected Femme, kr 500.
DRØMMEOUTFIT PÅ NESTE FEST: Hatt fra Minimum/Nelly.com, kr 399. KJede fra Selected Femme, kr 130. Skinnveske fra H&M, kr 799. Fotsid kjole med åpen rygg fra Selected Femme, kr 500. Foto: FOTO: privat, produsenten
ANTREKKET SOM REDDER KLESKRISA: Topp fra Ganni, kr 949. Fuskepels fra Selected Femme, kr 1500. Jeans fra H&M, kr 299. Sneakers fra Adidas, kr 700.
ANTREKKET SOM REDDER KLESKRISA: Topp fra Ganni, kr 949. Fuskepels fra Selected Femme, kr 1500. Jeans fra H&M, kr 299. Sneakers fra Adidas, kr 700. Foto: FOTO: privat, produsenten

Ida Camilla Pedersen (27) jobber som selger for Holzweiler og blogger på Idacamilla.com.

BARGJENDEREN: Ida Camila Pedersen drar heller på bar enn på klubb, og hennes beste partytriks er å servere Mojito i en stor vase til gjestene.
BARGJENDEREN: Ida Camila Pedersen drar heller på bar enn på klubb, og hennes beste partytriks er å servere Mojito i en stor vase til gjestene. Foto: FOTO: privat

Fem kjappe:

Vertinne eller gjest?

- Gjest. Selv om jeg elsker å arrangere fester.

Pene eller praktiske sko?

- Praktiske sko.

Bar eller klubb?

- Bar.

Sitte/stå eller danse?

- Danse.

Først eller sist hjem?

- Sist hjem.

Dette får henne i festmodus:

Ingen fest uten...?

-...et stort smil!

Din drømmeoutfit til neste fest?

- En perfekt jumpsuit som man kan kle opp og ned etter humør og anledning. Jeg har allerede sett meg ut en sort variant fra Theory!

Tilbehøret som setter prikken over i-en?

- Jeg bruker de samme accessoirene til hverdags som til fest. Det går mye i øredobber og smykker fra Line & Jo, og store chunky ringer fra Tom Wood.

Produktene som gjør deg partyklar?

- Mineralpudder fra Tromborg, bryngelé fra Anastacia, eyeliner og maskara fra Lancôme og highlighter fra Benefit. For volum i håret bruker jeg hårpudder fra Bumble & Bumble.

Antrekket som alltid redder deg ut av kleskrisa?

- Skinnskjørt, topp og en oversized blazer. Høye hæler og en clutch er også et must!

Beste partytriks?

- Jeg skulle gjerne sagt «headspin» her ... Men det blir alltid topp stemning når jeg serverer Mojito i en stor vase til gjestene.

Låten som får deg til å danse?

- I rette anledninger med gode venner danser jeg til det meste. Låten jeg har dilla på akkurat nå er You & Me av Disclosure.

Den beste drinken?

- Ingenting slår en god Whiskey Sour. Skal det være alkoholfritt, som på dagen derpå, drikker jeg helst gårdspresset eplemost blandet med Farris.

Klubbjenta

Darja er først hjem fra byen, men er ingen festbrems av den grunn!

Darja Barannik (24) jobber som modell og programleder.

ANTREKKET SOM REDDER KLESKRISA: Skinnskjørt gr Gestuz, kr 1600. Pumps fra Ganni, kr 1599. Ring fra Tom Wood, kr 2250. Øredobb fra Line & Jo, kr 1499.  Topp fra Theory, kr 1300. Blazer fra H&M, kr 599.
ANTREKKET SOM REDDER KLESKRISA: Skinnskjørt gr Gestuz, kr 1600. Pumps fra Ganni, kr 1599. Ring fra Tom Wood, kr 2250. Øredobb fra Line & Jo, kr 1499. Topp fra Theory, kr 1300. Blazer fra H&M, kr 599. Foto: FOTO: privat, produsenten
DRØMMEOUTFIT: Jumpsuit fra Theory, kr 3800. Clutch fra Cala & Jade, kr 2000. Lancôme Le Crayon Khol i fargen 03 Gris Bleu, kr 189. Lancôme Definicils Mascara, kr 249. Lipgloss fra Max Factor, kr 129. Bumble & Bumble Prêt-a-Powder, kr 215.
DRØMMEOUTFIT: Jumpsuit fra Theory, kr 3800. Clutch fra Cala & Jade, kr 2000. Lancôme Le Crayon Khol i fargen 03 Gris Bleu, kr 189. Lancôme Definicils Mascara, kr 249. Lipgloss fra Max Factor, kr 129. Bumble & Bumble Prêt-a-Powder, kr 215. Foto: FOTO: privat og produsenten

Her er hennes beste festtips:

KLUBBJENTA: Darja drar helst på klubb for å danse, men er det første til å dra hjem for kvelden.
KLUBBJENTA: Darja drar helst på klubb for å danse, men er det første til å dra hjem for kvelden. Foto: FOTO: privat

Fem kjappe:

Vertinne eller gjest?

- Jeg elsker å varte opp hjemme, men det er alltid behagelig å være gjest.

Pene eller praktiske sko?

- Pene sko.

Bar eller klubb?

- Klubb.

Sitte/stå eller danse?

- Danse.

Først eller sist hjem?

- Først.

Ditt drømmeoutfit til neste fest?

- Åh, jeg drømmer meg bort i høst- og vinterkolleksjonen til Balmain.

Produktene som gjør deg partyklar?

- Mine absolutte sminkefavoritter er våtliner eller røde lepper. Når det kommer til hår, liker jeg å krølle det med rettetang, deretter gre ut krøllene - på den måten ser håret mitt bustete, men fresht ut.

Accessoirene som setter prikken over i-en?

- Statementøredobber. For meg som ofte går i sort er et par med farger perfekt!

Must i festveska?

Kam, pudder og leppestift.

Antrekket som alltid redder deg ut av kleskrisa?

- Slengbuksen er min favoritt. Hver gang jeg står foran det stappfulle klesstativet, og tenker at jeg ikke har noe å ha på meg, faller alltid valget på slengbuksen.

- Gjerne i kombinasjon med en topp med spaghettistropper og en fuskepelsjakke.

Låta som får deg til å danse?

- Jeg hører på alt og ingenting, og har generelt lite oversikt over artister og låter. Fengende musikk, gjerne gamle slagere, får meg til å danse.

Den beste drinken?

- Espresso martini, uten sukker!

ANTREKKET SOM REDDER KLESKRISA: Slengbukser fra Hunkydory, kr 1599. Øredobber fra H&M, kr 99. Fuskepels fra H&M, kr 799. Veske fra Nelly.com, kr 399. Topp/kjole med spagettistropper fra H&M, kr 399.
ANTREKKET SOM REDDER KLESKRISA: Slengbukser fra Hunkydory, kr 1599. Øredobber fra H&M, kr 99. Fuskepels fra H&M, kr 799. Veske fra Nelly.com, kr 399. Topp/kjole med spagettistropper fra H&M, kr 399. Foto: FOTO: privat, produsenten
FAVORITTPRODUKTER: Rettetang fra ghd, kr 2199. Kam fra Handysize, kr 29. Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation, kr 155. Lancôme Artliner Eyeliner Pinceau-Mousse, kr 269. YSL Le Rouge No. 1 leppestift, kr 305.
FAVORITTPRODUKTER: Rettetang fra ghd, kr 2199. Kam fra Handysize, kr 29. Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation, kr 155. Lancôme Artliner Eyeliner Pinceau-Mousse, kr 269. YSL Le Rouge No. 1 leppestift, kr 305. Foto: FOTO: privat, produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning