Det såkalte peplum-skjørtet, eller strutteskjørtet om du vil, er et av sesongens må-ha!

Det var motehuset Balmain som introduserte oss for dette skjørtet i sommer, men selv om høsten sniker seg sakte men sikkert på, er ikke skjørtet et plagg du trenger å pakke bort.

Med riktig styling er det nemlig perfekt til norsk høstvær, så skjørtet kan fint inngå i høstgarderoben din.

Skjørt for alle anledninger

En som for lengst har falt for strutteskjørt, er bloggeren Cathrine Heienberg (23).

- Jeg simpelthen elsker trenden! Strutteskjørt er så utrolig flatterende, og kan brukes til de aller fleste anledninger, sier hun.

Den trendbevisste bloggeren mener at man lett kan bruke skjørtet til hverdags med tykke strømper og en strikkegenser, og til fest og penere anledninger ved å for eksempel matche det med bare ben, høye hæler og en pen topp.

- Jeg bruker mye heller skjørt og strømpebukse enn jeans, uansett om det er hverdags eller fest.

Strutteskjørt

BALMAIN: Hos Balmain SS 14 var strutteskjørtet en gjenganger på catwalken. © FOTO: Stella Pictures

Slik styler du:

I høst vil Heienberg kombinere skjørtet med de klassiske høstplaggene.

- Jeg kommer til å bruke sorte strømpebukser, boots og strikkegenser sammen med strutteskjørtet. Det vil nok også kombineres med skinnjakke og et stort skjerf, sier hun.

Når det gjelder skotøy, kan flate sko fungere i hverdagen og hæler til fest.

- Til hverdags syns jeg boots passer best til skjørtet, for å pynte det litt ned. Til fest eller mer pyntede anledninger kan det absolutt kombineres med hæler, da får man i tillegg så flotte ben, sier Heienberg.

Ifølge stylist Anette von Osten kan du bruke skjørtet med en tynn overdel som stappes halvveis oppi plagget i front, slik at midjen blir markert.

- Det er også fint å style det til en oversized strikkegenser slik at foldene titter frem nederst, eller bruke en løs topp oppi og en kardigan utenpå, sier stylisten.

Skal du bruke skjørtet i en mer pyntet setting, kan det være fint å style det med noe så enkelt som en avslappet T-skjorte og et par høye hæler, eller magetoppen.

- Til fest er det fint å bruke skjørtet til en magetopp hvor en liten glipe mellom topp og skjørt kommer til syne, sier von Osten.

Ønsker du en mer sporty look, kan en oversized collegegenser være et fint alternativ å style skjørtet med. Videre er det kult med både ankelboots og joggesko til.

- Det er også fint å bryte det superfeminine, ved å gå for en minimalistisk og maskulin kåpe, stramt hår og kraftige øyenbryn til, sier von Osten.

Strutteskjørt

STYLINGTIPS: Strutteskjørtet kan kombineres på ulike måter, og her viser Alessandra Ambrosio, Olivia Palermo og Jourdan Dunn hvordan. © Stella Pictures

En trend for alle

Og om du tror at slike skjørt ikke er noe for akkurat deg, må du tro om igjen!

Styler du strutteskjørtet på en flatterende måte, er det kledelig nesten uansett hvilken kroppsform du har.

- Jeg synes alle kan gå med denne type skjørt, så lenge man kommer seg litt opp i høyden, sier von Osten og legger til:

- På grunn av det voluminøse strutteskjørtet nederst, virker bena lengre og slankere når de står i kontrast til dette, hvis man da har høye hæler på, vel å merke.

Er du usikker på trenden fordi du, som mange andre jenter, ikke ønsker å fremheve mageområdet ved å stappe toppen nedi skjørtet finnes det råd:

- Dersom man har litt ekstra på magen og ikke vil fremheve det, kan man ha en løs topp eller strikkegenser over mageområdet, sier Heienberg.

Det er likevel viktig å tenke på at peplumskjørt bygger ut, enten foldekanten sitter oppe eller nede.

- Har du en utpreget pærefasong, er det kanskje mer flatterende med et vanlig blyantskjørt uten noe ekstra rysjer og folder, sier von Osten.

Strutteskjørt

STRUTTESKJØRT: 1. Sand, kr 1995. 2. Notion 1.3/Nelly.com, kr 249. 3. Lindex, kr 249. 4. Designers Remix, kr 1600. 5. MQ, kr 499. 6. Mango, kr 699. 7. Vero Moda, kr 280. 8. InWear, kr 799. 9. Bik Bok, kr 199. © FOTO: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!