I skapet til en Det Nye-leser

– Altfor stort press blant unge i dag

Maria C. Teigland (22) fra Hamar mener det ikke er nødvendig med en stor og dyr garderobe for å ha en kul og unik stil.

I SKAPET TIL EN DET NYE LESER: Denne uken har vi valgt å bli med hjem til Maria C. Teigland (22) fra Hamar.
I SKAPET TIL EN DET NYE LESER: Denne uken har vi valgt å bli med hjem til Maria C. Teigland (22) fra Hamar. Foto: FOTO: PRIVAT og DET NYE-LOGO: BIRTE BØDTKER
Publisert Oppdatert
DET NYE-LESER: Maria C. Teigland med Det Nye-jenta Karn Kjerstad.
DET NYE-LESER: Maria C. Teigland med Det Nye-jenta Karn Kjerstad. Foto: FOTO: PRIVAT

Maria C. Teigland (@bymariat på Instagram) studerer Markedsføring ved universitetet i Agder og er denne ukens Det Nye-leser.

Vil du bli intervjuet på detnye.no? Hashtag antrekkene dine med #detnye, så kontakter vi deg for intervju på Instagram.

– Kan du fortelle litt om deg selv?

– Med to jobber er jeg mye på farten. Ved siden av studiene jobber jeg i klesbutikken Paula og på et omsorgssenter. Mye av fritiden min går også med til trening. Jeg startet på crossfit denne høsten, og er helt hektet.

– Hva er det med mote som engasjerer deg?

– Stil er noe unikt. Det krever ikke den største og dyreste garderoben for å skille seg ut. Jeg tror det er viktig å ha basisplaggene, og klær du selv liker. Personlig bruker jeg mange av de samme klærne om og om igjen, jeg bare styler dem på forskjellige måter.

– Synes det er trist

– Hvor mye bruker du på klær i måneden?

– Jeg prøver å investere, spesielt i basisplagg som er tidløse, og som kan brukes år etter år. Jeg ser derimot ikke vitsen i å bruke flere tusen på plagg som er trendy akkurat nå. De blir snart hengt bakerst i skapet uansett.

– Hva er det meste du har brukt på ett plagg?

–  Oi, det vet jeg ikke om jeg tør å svare på..  Men det er nok en skinnkjole fra Utzon til 8200. Det skal sies at jeg ikke betalte fullpris. Men det er nok det dyreste plagget jeg har i garderoben min, ja.

– Hva tenker du om debatten som har pågått denne uken – om unge jenter som kjøper vesker for 11.000 kroner?

– Jeg synes egentlig det er ganske trist. Når det har gått så langt at 15 år gamle jenter definerer hverandre ut i fra hvor dyre vesker de har, da har det gått for langt. I dagens samfunn er det et altfor stort press blant unge, og jeg kjenner at jeg er lettet over at jeg ikke er 15 år lenger.

– Hvordan var ditt forhold til mote da du var 17?

– Vel, det har skjedd MYE siden den tid.. Og jeg må ærlig innrømme at det ikke var mote og klær som sto øverst på prioriteringslisten min. Jeg var faktisk tidenes «friidrettbærte», og alle pengene mine gikk til sminke og treningsklær.

Masse komplimenter

SORT og GRÅTT: Maria har en forkjærlighet for jordfarger. Strikkejakke fra Bik Bok, 299 kroner. Veske fra H&M, 999 kroner. Høyhalset genser fra Lindex, 199 kroner.
SORT og GRÅTT: Maria har en forkjærlighet for jordfarger. Strikkejakke fra Bik Bok, 299 kroner. Veske fra H&M, 999 kroner. Høyhalset genser fra Lindex, 199 kroner. Foto: FOTO: PRODUSENTENE
I SKAPET TIL MARIA: Finner du mest billige plagg. Bluse fra H&M, 149 kroner. Shorts fra MQ, 399 kroner. BH fra Calvin Klein/Nelly.com, 299 kroner. Sandaler fra Bik Bok, 499 kroner.
I SKAPET TIL MARIA: Finner du mest billige plagg. Bluse fra H&M, 149 kroner. Shorts fra MQ, 399 kroner. BH fra Calvin Klein/Nelly.com, 299 kroner. Sandaler fra Bik Bok, 499 kroner. Foto: FOTO: PRODUSENTEN

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Androgyn og oversized plagg finnes det mye av i garderoben min. Jeg følger med på trendene, men velger ut det jeg selv synes er kult. Jeg lager litt min egen greie, og det funker bra for meg.

– Hva gjør du for å holde deg oppdatert på trender?

– Jeg leser noen utvalgte moteblogger og moteblader, men ellers synes jeg faktisk at man finner mye inspirasjon på Instagram. Der følger jeg både merker, brands og jenter jeg ser opp til.

– Det beste kjøpet du noensinne har gjort?

– Det må være den grå ullkåpen min fra MSGM, har faktisk ikke hatt den så lenge. Men den tenkte jeg på lenge, før jeg kjøpte den – og jeg har aldri fått mer komplimenter for en kåpe før. Så kul, og samtidig enkel.

Sort, grått og hvitt

– Hva finner man mest av i klesskapet ditt?

– I klesskapet mitt finner du nesten bare sort, grått og hvitt. Mye «oversized» og boyfriendfit. Også har jeg kanskje litt for mange kåper, men jeg får aldri nok. Så jeg gruer meg nesten litt til sommeren, for da må jeg legge de bort.

– Hvilke butikker handler du mest i?

– Det er ingen butikker jeg handler mer i enn andre egentlig. Men Monki, Zara og Urban er favoritter blant billigkjedene. Ellers liker jeg veldig godt å handle på jobb.

– Hvor kan du få den fineste stilen til 1000 kroner?

– Helt klart Monki. Leter du litt, kan du finne så mye kult der. Flere av mine favorittplagg er derfra, og noen av dem har jeg til og med funnet på salg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning