SALG: Det beste fra januarsalget

Januarsalget du må få med deg

Det Nye gir deg en oversikt over hvor du kan gjøre de beste motekjøpene til den billigste prisen.

HALV PRIS: Fra venstre: Kjole fra FWSS til 1197 kroner kostet opprinnelig 2399. Drapert Teddy-jakke fra det Nelly-eide merket Notion 1.3, har i dag en prislapp på 179 kroner. Det er en prisjustering på 420 kroner. Jakken fra H&M er på salg og koster i dag 299 kroner.
HALV PRIS: Fra venstre: Kjole fra FWSS til 1197 kroner kostet opprinnelig 2399. Drapert Teddy-jakke fra det Nelly-eide merket Notion 1.3, har i dag en prislapp på 179 kroner. Det er en prisjustering på 420 kroner. Jakken fra H&M er på salg og koster i dag 299 kroner. Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

Januarsalget er en perfekt anledning til å skaffe deg basevarer og klassikere til reduserte priser. Det beste av alt: Det trenger ikke koste skjorta.

Likevel er ikke alltid de «perfekte» plaggene like lette å finne. Cecilie Mevatne, mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, mener at man om vinteren, har en unik mulighet til å leke seg på lag med lag. Men at det er like viktig å investere i plagg som man også kan bruke i kulda.

Under  finner du en oversikt over hvor du kan gjøre de heteste motekuppene uten å havne i luksusfellen. 

Hennes og Mauritz

Den lille sorte, trenchcoat, blazer, skinnjakke og gensere i god kvalitet er bare noen av plaggene som alltid er fint å ha i skapet. Trendavdelingen på H&M gir deg flotte basisplagg til en billig penge. De som ikke bor i Oslo eller Bergen og har trend-avdelingen tilgjengelig i butikk, trenger ikke å fortvile. Dere kan nemlig handle varer fra dette sortimentet på nett.

Bik Bok

Skjørt, kjoler og bukser er alltid «must-haves» å ha i skapet. Og det passer perfekt hvis du skal handle på Bik Bok. Sistnevnte klesplagg er nemlig noen av deres spesialiteter. Flere av plaggene kommer i pastellfarger, som har vært en stor trend i høst. Både i butikken og på nett kan du få bluser, bukser og skjørt til under 200-lappen.

STJEL STILEN: Olivia Palermo kan kunsten å kombinere billig og dyrt. Genser fra HM, kr 299 kostet egentlig 499. Bukse fra Zara, kr 199 kostet egentlig 399.
STJEL STILEN: Olivia Palermo kan kunsten å kombinere billig og dyrt. Genser fra HM, kr 299 kostet egentlig 499. Bukse fra Zara, kr 199 kostet egentlig 399. Foto: Stella Pictures/Produsentene

Zara

Du ser ofte it-jenter som den danske motebloggeren Pernille Theisbaek, den svenske moteredaktøren i Styleby, Columbine Smille, og vår egen motestylist Cecilie Mevatne iført plagg fra Zara. Deres nøkkelplagg har alltid klassiske og elegante snitt, og er i tillegg flinke på å kopiere catwalktrender. Nå får du flere av deres produkter på femti prosent. Du kan også få lekre kåper for under 1000-lappen. De som ikke har Zara i sin hjemby kan enkelt klikke hjem produkter på nett.

LES OGSÅ: Test av nettbutikken Zara

Gina Tricot

Denne butikken har gjort sport i enkle og funksjonelle hverdagsklær, og er perfekt for deg som liker lange strikkegensere, mønstrete bluser og lange kjoler. Både på nett og i butikk får du femti prosent på en rekke varer. Her har de også salg på mye lekkert accessoar, som kan være fint både til hverdag og fest. Av anmelderen fikk klesbutikken kudos for å være raskt og enkelt å handle i.

Nelly. com

KOPIER STILEN: Flere har lagt sin elsk på mønsteret til Isabel Marant denne høsten. Jakke fra Zara til kr 399, kostet 799 før. Sko fra Nelly.com til kr 299, kostet 599 før.
KOPIER STILEN: Flere har lagt sin elsk på mønsteret til Isabel Marant denne høsten. Jakke fra Zara til kr 399, kostet 799 før. Sko fra Nelly.com til kr 299, kostet 599 før. Foto: Stella Pictures/Produsentene

Nettbutikken er en av nordens største på mote- og skjønnhetsprodukter, og allerede nå kan du gjøre kupp helt opp til 70 prosent. Totalt har Nelly over 850 forskjellige merker å velge i, så her kan du finne det meste som passer din stil. Butikken har også 50 prosent på dyrere merkevarer som Marc Jacobs, T by Alexander Wang, Samsøe Samsøe, FWSS og Michael Kors. Perfekt for deg som har lyst til å investere i litt mer ekslusive plagg, uten å betale for mye. Nettbutikken ble testet av Det Nye for to år siden, og fikk da terningkast fem. 

KJØP MED EN GANG: Cecilie Mevatne, mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, råder deg til å kjøpe plagget med en gang, dersom det er noe du har sett deg ut i forkant.
KJØP MED EN GANG: Cecilie Mevatne, mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, råder deg til å kjøpe plagget med en gang, dersom det er noe du har sett deg ut i forkant. Foto: Truls Qvale

Bianco og Din Sko

Det er ikke bare Carrie Bradshaw fra Sex og Singelliv som elsker lukten av nye sko. Skofanatikere finnes overalt, spesielt hvis det er snakk om salg. På Bianco kan du få opp til halv pris på klassiske støvletter og boots. Det samme kan du på Din Sko. Her kan du få flotte ankelstøvletter til under 500-lappen. Trenger du noen nye finsko er dette også den perfekt anledningen til å skaffe seg det på.

- Ikke vent

Selv om du kan gjøre mange salgskupp er det alltid lurt å tenke litt ekstra over kjøpet slik at du ikke ender opp å investere i ting du aldri kommer til å bruke. Januarsalget er også en perfekt anledning til å gjøre kupp i dyrere foretninger.

Ifølge Det Nyes Cecilie Mevatne bør du tenke over følgende før du handler:

* Er det noe jeg har hatt på ønskelisten lenge, som jeg ikke har sett meg råd til, kjøpes plagget med engang. Det er for farlig å vente da størrelser kan forsvinne.

* Finner du et statement plagg eller en sesong-favoritt tidlig på salget må det kjøpes umiddelbart. Jeg kan garantere deg at du kommer til å irritere deg grønn om du mister din sjanse.

* Basis plagg er plagg man kan vente på at blir mer nedsatt. Om de skulle bli utsolgt og ikke holde til slutten av salget er enkle t-skjorter, skjorter eller sorte bukser plagg som alltid kommer på salg igjen neste år.

*Pass deg for bomkjøp under salg. Ikke kjøp plagg du ikke er helt sikker på eller som er feil størrelse bare fordi det er billige. Tenk deg nøye om og spør deg spørsmål som : Hvor mye kommet jeg til å få brukt dette plagget?, er dette et plagg jeg har ønsket meg? og hva kan jeg kombinere plagget med ?

Lek deg med egen garderobe

Dersom du har gitt deg selv handlenekt i år, kan du kanskje finne gleden i redesign og gjenbruk. For to år siden inngikk også programleder, designer og skuespiller Jenny Skavlan shoppestopp med seg selv.

 I år delte hun sine beste «shoppestopp» tips med Det Nye og fortalte at det ikke å kunne handle gjorde henne mer kreativ.

- Jeg prøvde ut ting som jeg i utgangspunktet tenkte var helt feil, og vips – hadde jeg et nytt antrekk, sa Skavlan i intervjuet med Det Nye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning