I skapet til en Det Nye-leser

– Jeg mener at stil er noe få har, mens mote kan alle kjøpe seg

Det Nye-leser Hanne Tørseth (25) er utdannet stylist og makeupartist i København, har klesskapet fullt av vintage.

KLASSISK OG ELEGANT: Hanne Tørseth (25) fra Bergen jobber som stylist og makeupartist i København. Selv foretrekker hun å mikse stilarter.
KLASSISK OG ELEGANT: Hanne Tørseth (25) fra Bergen jobber som stylist og makeupartist i København. Selv foretrekker hun å mikse stilarter.
Publisert Oppdatert

Her shopper Hanne

www.dba.dk

www.trendsales.no

www.finn.no

ebay.com

Pisserenden i København:

- Et ungt, hipt strøk ved Strøget i København, der finnes det vintage butikker og selvstendige designere.

Elmegade på Nørrebro:

- En fin shopping-gate med vintage butikker og Acne Archives. 

Jeg så at mote ikke bare handlet om å ha rosa «Lindeberg»-bånd

– Jeg liker ikke motebransjen så godt, det er så mange strebere som alltid skal følge trendene. Jeg mener at stil er noe få har, mens mote kan alle kjøpe seg, fastslår hun. 

Det Nye-leseren er opprinnelig fra Bergen, men bor for tiden i København i Danmark sammen med musikerkjæresten.

Tørseth er ferdigutdannet stylist og makeupartist og har en forkjærlighet for billige plagg og dansk vintage.

Les Hanne Tørseths blogg her

«Schizofren» stil

– I klesskapet mitt finner du mest brukte klær, men også noen få plagg som jeg har kjøpt i butikk. Jeg får aldri nok av jakker, hvilket klesstativet mitt også bærer preg av.

– Jeg liker veldig godt farger, men bruker det sjeldent i hverdagen. Da går det mest i svart, grått og hvitt. Men om sommeren stiger humøret, og da kommer fargene også, sier hun.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye Cecilie Mevatne digger Tørseths avslappet stil: 

– Elsker hvordan hun gir den hverdagslige parka’en, flanellskjorten og jeansen et nytt uttrykk på grunn av et par lekre pumps, sier Mevatne.

Ny artikkelserie

Hanne Tørseth  (@hannetorseth) er den første Det Nye-leseren som får være med i artikkelserien «I skapet til en Det Nye-leser». Vi kommer til å lage en ny sak hver uke.

Vil du bli intervjuet på detnye.no? Hashtag antrekkene dine med #detnye, så kontakter vi deg for intervju på Instagram.

Selv foretrekker Tørseth å mikse stilarter.

– Stilen min er litt «schizofren». Den ene dagen kan jeg være ganske rocka i klærne, den andre dagen kan jeg være romantisk og bohemsk. Som regel er det alltid ett plagg som skiller seg ut, forteller 25-åringen og utdyper:

– Det kan være en hatt, slitte støvletter eller et fargerikt silkeskjerf, sier Tørseth, som savner mer fokus på gjenbruk i Norge.

RØDE LEPPER: Hanne Tørseth er glad i rød leppestift. Denne Colour Elixir Lipstick fra Max Factor koster 125 kroner.
RØDE LEPPER: Hanne Tørseth er glad i rød leppestift. Denne Colour Elixir Lipstick fra Max Factor koster 125 kroner.
Hanne Tørseth (25) liker å mikse stoff og mønstre. Jakke fra H&M, kr 299. Sko fra Aldo, kr 499. Sjal fra H&M, kr 299. T-skjorte fra Bik Bok, kr 149. Skjørt fra H&M, kr 999.
Hanne Tørseth (25) liker å mikse stoff og mønstre. Jakke fra H&M, kr 299. Sko fra Aldo, kr 499. Sjal fra H&M, kr 299. T-skjorte fra Bik Bok, kr 149. Skjørt fra H&M, kr 999. Foto: FOTO: PRODUSENTENE

– Tabu å kjøpe vintage

Forbilder og beste kjøp

Hannes forbilder

  • Jeg blir inspirert av gatemoten her i København og brukere på Instagram. Der følger jeg: @songofstyle, @wethepeoplestyle og @lizzyvdligt
  • Jeg ser veldig opp til Stella McCartney, hun er et bra menneske og en fantastisk designer.
  • Jenny Skavlan er rå og har bein i nesen. Jeg er også stor fan av «Syom»-bøkene hennes og #engangtil-kampanjen hun hadde med Fretex.

 Hannes beste kjøp

  • En slitt skinnjakken jeg kjøpte på Camden Market i London sammen med kjæresten min. Jeg reiser aldri noen steder uten den.

– Da jeg flyttet til Danmark som 16-åring la jeg merke til hvor forskjellige verdier danske og norske ungdommer har. Mens danskene er flinkere til å ta vare på miljøet, føler jeg det er tabu å kjøpe brukte klær i Norge. Velferdssamfunnet har gjort oss bortskjemte og materialistiske, mener Røseth.

Det var da hun flyttet til København hun begynte å interessere seg for mote.

– Jeg så at mote ikke bare handlet om å ha rosa «Lindeberg»-bånd eller «Tiger of Sweden»-bukser, sier hun og utdyper:

– I Danmark var mote noe mer organisk og individuelt. Her skulle man helst skille seg ut, hvilket var en stor kontrast til det norske motepresset.

Les også: Uretusjerte bilder av Beyoncé tar av i sosiale medier

På fritiden elsker Tørseth å sykle rundt i København med hunden sin i sykkelkurven, og ta et glass cava på baren ved Torvehallerne.

– Selv om jeg elsker København er det ingenting som slår det å være hjemme, og jeg prøver å komme hjem til Bergen og familien min så ofte som mulig.

– Planen er å flytte tilbake igjen til Bergen en gang, men akkurat nå er det så mye som skjer her i København, så da nyter jeg og kjæresten min det så lenge vi kan, avslutter hun.

FØLG DETNYE PÅ FACEBOOK

FLERE SAKER PÅ DETNYE.no

FÅ STILEN: Kjole fra Bik Bok, kr 199. Genser fra Lindex, kr 299. Hatt fra Nelly.com, kr 99. Ringer fra H&M, kr 59.
FÅ STILEN: Kjole fra Bik Bok, kr 199. Genser fra Lindex, kr 299. Hatt fra Nelly.com, kr 99. Ringer fra H&M, kr 59. Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning