Myke hender og føtter

Denne pedikyr-tabben bør du unngå!

Mange bommer!

PASS PÅ: Sett av noen ekstra minutter når du skal klippe tåneglene dine. Her er det nemlig viktig å bruke riktig klippe-teknikk.
PASS PÅ: Sett av noen ekstra minutter når du skal klippe tåneglene dine. Her er det nemlig viktig å bruke riktig klippe-teknikk. Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

Det er ikke bare garderoben vi har lyst til å oppgradere i sommer. Pene føtter er også et must, særlig nå som sandalsesongen er i gang.

Likevel er det mange som gjør feil når de klipper tåneglene, og i verste fall kan dette føre til inngrodde tånegler.

Derfor, sett av noen minutter ekstra.

Alt du trenger er noen produkter og litt tid. Hvorfor sløse bort penger på pedikyr i salong, når du helt fint kan gjøre det hjemme?

Under har vi listet opp hvordan du best kan gjøre den populære skjønnhetsbehandlingene hjemme, så kan du heller gå til salong når du unner deg ekstra!

• Fjern rester av gammel neglelakk med negle­lakkfjerner. For en mest mulig skånsom rens, velger du en neglelakkfjerner uten aceton.

• Skrubb både hender og føtter med en god peeling. Ønsker du ekstra myke poter, kan du lage deg et deilig fotbad. Etterpå filer du bort hard hud under føttene.

• Smør inn hender og føtter med en ekstra rik fuktighetskrem. Pakk gjerne inn både hender og føtter i bomullshansker og sokker som du sover med over natta.

Klipp tåneglene rett over, ikke i bue, og fil heller kantene. Da slipper du å få inngrodde negler.

• Negleolje gjør underverker for tørre og flisete negler. Ha oljen stående på nattbordet eller på jobb, slik at du ofte kan påføre oljen langs ­neglebåndene.

• Kronen på verket er neglelakk. Gå først over neglene på nytt med en neglelakkfjerner for å bli kvitt fettet fra kremen du påførte tidligere. Så dytter du ned neglebåndene med en plast- eller trepinne for å få en jevnere kant og en penere lakkering. De fleste velger duse, delikate farger i fersken og rosa om sommeren, men det slår heller aldri feil med en knallfarget neglelakk.

• Selvbruningskrem kan smøres på både hender og føtter. Hvis du synes det er vanskelig å få et godt resultat uten skjolder, kan det lønne seg å bruke en selvbruningskrem som er farget når du smører den på.

• Husk til slutt at vedlikehold er viktig, så sett av litt tid til deg selv hver uke og behold det flotte resultatet gjennom hele sommeren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning