Mensen

9 grunner til at jeg hater mensen

Som en oppblåst ballong – klar til å sprekke hvor som helst.

KJIPT MED MENSEN: Karoline Lunde, bidragsyter i Det Nye, tar et oppgjør med mensen og alt det kjipe som følger med det.
KJIPT MED MENSEN: Karoline Lunde, bidragsyter i Det Nye, tar et oppgjør med mensen og alt det kjipe som følger med det. Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

Dette er Karoline

Navn: Karoline Lunde

Alder: 19

Kommer fra: Vestfossen 

Studier: Begynner på journalistikk ved NKH til høsten.

Instagram: karolinesystad

Interesser: dansing, mote og skriving.

KOMMENTAR:

Mensen. Jenters beste og verste fiende. Ja, jeg er fruktbar. Ja, jeg slipper unna svømmetimene på skolen. Ja, jeg har en unnskyldning for å spise usunt.

Ja, det finnes mange lyspunkter med mensen. Men det finnes jaggu meg mange lange, mørke og.

Her får du ni av de.

1. I en uke ligner jeg mer en fluesopp enn meg selv. Ansiktet fylles med kviser, store som fyrtårn. Høyt inntak av vann, fuktighetskremer, ansiktsrenser og ansiktsmasker er noe jeg garanterer at IKKE funker denne uken. 

2. Jeg har større appetitt enn deltakerne i TV-serien Slankekrigen. Det er ingen begrensning på hva jeg kan finne på å stappe i meg. Mitt eneste kriteriet er at det er usunt, griste og proppfulle av karbohydrater.

Les også: Menskopp: Guds gave til kvinnen

3. Humørsvingningene er i større ubalanse enn et pulsmålerapparatet på sykehuset. Det skal virkelig ingenting til før det klikker. «Karoline, kan du vær så snill og..» møtes med «JA, MEN HERREGUD FOR ET MAS!» Dette til tross for at spørsmålet bare er blitt stilt én gang.

4. Jeg er sikker på at du kunne dratt meg gjennom helvetesuka i militæret, druknet meg i en sølepytt, latt meg svømme i bakterier, for så å la meg svette halvt i hjel i en badstue etterpå. Jeg ville fortsatt følt meg renere enn jeg gjør når jeg har mensen.

5. Jeg er som en oppblåst ballong – klar til å sprekke hvor som helst. I og med at jeg heller ikke kan lette på trykket i tide og utide (les: aldri), blir magen like boblende som kokende heksebrygg.

6. Dette leder meg til neste punkt. En oppblåst mage setter visse grenser for kleskoden. Trang kjole? Nei. Bukse som er høy i livet, og gnager noe ubrukelig langt inn i systemet? Ellers takk. Joggebukse? HOLY FREAKING CHRIST, YES. I offentligheten? Kanskje ikke.

Se video: Makeup når du har PMS

7. Tror det nærmeste jeg kommer panikkanfall er under menstruasjon, spesielt hvis jeg er på besøk hos noen som ikke har søppelkasse på badet. Hallo, bør ikke det være påbudt i Norges rikeste land? Man vil jo ikke risikere og tette doen ved å kaste tampongen nedi, det hadde vært pinlig, det.

8. Mensensmerter: Man skulle ikke tro at det å være ubrukelig ligger planlagt i kalenderen, men det gjør det altså hos meg. To dager hver fjerde uke gjør det så vondt at man skulle tro satan hadde rølpefest.

9. Det er ikke alle som griner av tv-programmene «Say yes to the dress», «sex og singeliv» og «jakten på kjærligheten». Èn gang i måneden er dette mine største tåreperser.  Et småsentimentalt øyeblikk kan fort bli en drukningsulykke for egne tårer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning