Slik fungerer en menskopp

- Menskopp er Guds gave til kvinnen

- Denne lille saken kan revolusjonere ditt liv, mener Sigrid Øvereng.

MENSKOPP: Skribent og student Sigrid Øvereng bruker menskopp i stedet for tamponger og bind. Menskopp er en liten silikonkopp som sitter i skjeden. Den holder seg på plass ved vakuum.
MENSKOPP: Skribent og student Sigrid Øvereng bruker menskopp i stedet for tamponger og bind. Menskopp er en liten silikonkopp som sitter i skjeden. Den holder seg på plass ved vakuum.
Publisert Oppdatert

SIGRID ØVERENG

Sigrid Øvereng (24) studerer sosialantropologi ved Universitetet i Oslo og jobber som nyhetsredaktør i nettmagasinet underarbeid.com

DETTE ER EN MENSKOPP

Damebeger, mensbeger eller menskopp er et koppformet objekt som plasseres nederst i skjeden slik at det danner en forsegling mot skjedeveggen og kan samle opp menstruasjonsblodet.

Menskopp brukes av kvinner i alle aldre, det lages i to varianter, av naturgummi og silikon.

Menskopp som er framstilt av medisinsk, hypoallergen silikon og egner seg for kvinner med lateksallergi.

Når det brukes riktig, kan en menskopp holde i 5-10 år. Det tømmes 2-4 ganger om dagen og kan også brukes om natten. Steriliseres i kokende vann i 2-5 minutter.

Menskopp fåes kjøpt i nettbutikker og i vanlige butikker i Oslo

Kilde: Wikipedia og menskopp.org

For å si det sånn, hvis noen spør meg hva Guds gave til kvinnen er, så svarer jeg menskoppen.

Tamponger er ekle. Og når jeg sier tamponger er ekle, er det ikke fordi mensen er ekkelt. Mensen er helt naturlig. Og blod er helt greit.

Blekede bomullspinner som koster 2 kroner per stykk er ekkelt, dyrt og veldig lite miljøvennlig. Jeg sier ikke at det er favorittuken min, men det er en god unnskyldning til å se på Netflix 5 timer i strekk. Halleluja!

Hei, jeg heter Sigrid og jeg bruker menskopp. Nå tenker du kanskje at jeg er veldig spesiell (eventuelt «Hva i huleste er det?!»), men jeg er her for å fortelle deg at du ikke vet hva du går glipp av.

Menskoppen er en liten silikonkopp som sitter i skjeden. Den holder seg på plass ved vakuum og er HELT TRYGG. Blodet samles opp i koppen og du tømmer den i do/vask/dusj. Du trenger bare å tømme den 1-2 ganger i løpet av dagen (dette varierer selvfølgelig hvis du blør veldig mye), det lukter ingenting og du kjenner den heller ikke.

Ble anbefalt menskopp

Jeg kjøpte menskoppen min i 2012 etter anbefaling fra en god venninne. 200 kroner er alt jeg har brukt på menstruasjon de siste 3 årene.

Ja,  det er litt dyrt hvis det ikke skulle funke for deg, og det funker ikke nødvendigvis for alle. Men HERRGUD så kult det er om det gjorde det!

Denne lille saken kan revolusjonere ditt liv. Du kan ende opp som meg og spre ordet til alle venninnene dine og mange fremmede på internett (Hei, igjen!).

Det er mange som er skeptiske til menskoppen, men min erfaring er at de fleste har et åpent sinn. Det gjelder både kvinner og menn. Kjærester synes det er annerledes, men er like lite interessert som de var i mensen fra før av.

Mange venninner overtales og blir superfornøyde. Reaksjonene når jeg forteller om menskoppen er alltid nysgjerrige og spørrende.

Le med menskopp

Med menskopp kan du svømme, sjonglere, gjøre flikk flakk eller hogge ved hele dagen uten at du trenger å engste deg!

Du kan le så du knekker, hoste/nyse så mye du vil, og gå på do uten den kleine «Hva faen gjør jeg med tråden nå?»-greia.

Ikke fristet enda? Ok, hva med bedre PH-miljø i din vajay-jay? Hva med mindre kramper og kortere menstruasjoner? Alt dette er tilbakemeldinger fra kvinner som har brukt menskoppen. Begynner å virke ganske greit nå, ja?

Og virkelig, hvis du klarer å takle en stinkende tampong eller et bind fullt av koagulert blod, da klarer du å tømme en menskopp.

Det eneste du må love meg er å leve gjennom de 1-3 rare menstruasjonene i starten. De er litt engstelige, men ta på et truseinnlegg eller bind hvis du er nervøs.  Og første gang du tar den ut tror du at du kommer til å måtte dra på legevakta. Det skulle jeg ønske noen hadde sagt til meg.

MENSKOPP: Trives du med denne kan du ha kjøpt din siste tampong.
MENSKOPP: Trives du med denne kan du ha kjøpt din siste tampong.

Menskopp = mensrevolusjon

Jeg endte ikke opp på legevakta, bare med total panikk på et badgulv redd for å vrenge vaginaen min (vakuumets effekt). Men trikset er å presse, mens man klyper i bunnen på koppen. Push and squeeze. Og husk at det er lov å klippe av den «stanga» som er nederst på koppen. Du har ikke følt smerte før du du blir poket i vaginaen av en pinnelignede sak (ikke tenk skittent nå!). 

Gjør alt dette, og du er på vei til en mensrevolusjon! Hvis du fremdeles er engstelig, kikk litt rundt på Youtube eller andre nettsteder. Det står masse fint og nyttig om valg av rett type, hvordan du setter den inn, hvordan du tar den ut, og alle mulige andre greier du kan lure på.

For å si det sånn, hvis noen spør meg hva Guds gave til kvinnen er, så svarer jeg menskoppen. Og Kinder Bueno.

Vær så god!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning