#TBT

Kjenner du igjen denne it-jenta?

- Jeg var så utrolig flau. Ord som «BH» og «mensen» fikk meg nesten til å besvime.

MINI-ÅSHILD: Åshild Ringhus (17) har opplevd hverdagen på både godt og vondt. Det har lært henne å bli mer takknemlig.
MINI-ÅSHILD: Åshild Ringhus (17) har opplevd hverdagen på både godt og vondt. Det har lært henne å bli mer takknemlig. Foto: Privat
Publisert Oppdatert
Høsten 2013 ble livet snudd på hodet

Vi snakker om Åshild Ringhus. I fjor vant hun tittelen som hundrevis av jenter kjempet om: Det Nye-jenta 2014.

Nå går hun siste året på Dalen videregående skole i Vest-Telemark, har over 60.000 følgere på Instagram og egen blogg.

Hadde du spurt Ringhus for ti år siden om det var dette hun kom til å bedrive fritiden sin med, hadde hun ikke turt og tenkt tanken en gang. 

- Jeg var en kjempesjenert, pysete og lat. Jeg elsket «Bratz», dyr, rosiner og kjøttkaker. Jeg gikk for det meste iført Skogstad-bukse og sandaler. Min største frykt var syvendeklassinger som satt i lekestativet og lekte kyss, klapp og klem.

- Hva engasjerte deg?

- Den første saken som jeg husker gjorde inntrykk, var da jeg hørte en barnearbeider fortelle historien sin. Jeg var ikke så gammel da, men gammel nok til å skjønne at jeg levde i en veldig urettferdig verden.

Dårlig selvbilde

- Hvordan har du forandret deg i dag?

- Jeg elsker fortsatt dyr, rosiner og kjøttkaker, men jeg har forhåpentligvis blitt mindre pysete, og er heller ikke like sjenert som før.

- Hvordan var selvbilde ditt som liten?

-  Jeg var utrolig sjenert. Dette hang nok sammen med at jeg hadde et dårlig selvbilde. Det var nemlig mange ting, som andre klarte, som ikke jeg klarte. Det gjorde at jeg ofte fikk følelsen av og ikke være god nok.

- Ble du mobbet?

Jeg har sett hvilke konsekvenser mobbing kan føre til, og synes det er utrolig bra at mobbing får så mye oppmerksomhet som det gjør i dag

- Nei, jeg har aldri vært i direkte kontakt med mobbing selv, og det er jeg er utrolig takknemlig for. Likevel har jeg sett hvilke konsekvenser mobbing kan få, og synes det er utrolig bra at det får så mye oppmerksomhet som det gjør i media i dag.

- Betydd mye for meg

- Hva har du lært av å vokse opp?

- Jeg har lært meg at du ikke skal henge deg opp i ting du ikke kan. Det viktigste er å finne ut hva som gjør deg lykkelig.

- Hvordan vil du beskrive oppveksten din?

- Jeg har vokst opp i et typisk bygdemiljø med juletrefest, basarer, og et syv meter langt 17-mai tog. Ellers vokste jeg opp med en fantastisk familie, som har betydd utrolig mye for meg, og som på mange måter har formet meg til den jeg er i dag.

- Hvordan var du som tenåring?

- Jeg var alltid så utrolig flau. Ord som «BH» og «mensen» kunne få meg til å «besvime», og jeg forsto ikke helt hvordan jeg skulle overleve tenårene. Heldigvis har det gått veldig fint.

Faren ble syk

- Hvordan har stilen din endret seg?

- Som liten gikk jeg mye med sandaler og bukser fra Skogstad. En periode var jeg også glad i å kreppe håret. Da jeg var elleve kledde jeg meg bare i treningsbukser og fotballsko. Mens de siste to årene har brukt mye tid på å finne min egen stil. Det har tatt sin tid, men nå tror jeg at jeg endelig har funnet den.

- Kan du fortelle om en episode som forandret hvordan du så på verden?

- Høsten 2013 var en slik periode. For å gjøre en lang historie kort, ble livet snudd på hodet. I oktober i fjor døde begge besteforeldrene mine, pappa var syk og jeg var syk.

- Hva gjorde det året med deg?

- Etter det har jeg virkelig lært å sette pris de tingene jeg tok som en selvfølge før.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning